Leses nå
Louis Vuitton oppretter egen pris for fremadstormende urmakere

Louis Vuitton oppretter egen pris for fremadstormende urmakere

  • Louis Vuitton oppretter pris og stipend for å hjelpe fremadstormende urmakere.
  • Vil hedre det tradisjonelle, men også bidra til kreativitet og innovasjon.
  • Vinneren mottar både økonomisk og faglig støtte.

I fjor var det 20 år siden franske Louis Vuitton startet opp sin egen satsing på mekanisk klokkeproduksjon. Det ga oss både en jubileumsmodell av deres Tambour-modell og en egen bok som oppsummerte de to første tiårene av konglomeratets som klokkeprodusent.

Nå lanserer det franske merket, i samarbeid med deres produksjonssted for klokker; La Fabrique du Temps, en «Watch Prize for Independent Creatives», som selskapet tar sikte på å dele ut annethvert år.

Som navnet antyder er det frittstående urmakere (herunder designere, ingeniører og andre med relevant kompetanse) som er målet for konkurransen, hvor vinneren vil motta både økonomisk og faglig støtte for å starte sitt eget selskap, samt få ett års «mentorship» hos La Fabrique du Temps. Innholdet gjennom året vil tilpasses vinneren individuelt, slik at han eller hun kan videreutvikle sitt konsept og sin visjon på en best mulig måte.

Watchmaking is not a dormant industry; it is not inaccessible. Young generations of watch enthusiasts are passionate and want to see new innovations on the market. That is why we want to create this initiative at La Fabrique du Temps Louis Vuitton.

Les også...

Jean Arnault – Director of Watches, Louis Vuitton

For å delta i konkurransen, må aktuelle personer søke gjennom selskapets egen online-portal i perioden frem til mai. Deretter vil en komité bestående av bransjeeksperter velge ut 20 semifinalister innen utgangen av september. Disse vil vurderes på kriteriene design, kreativitet, innovasjon, håndverk og teknisk kompleksitet. I desember vil en jury velge ut fem finalister, hvorpå en vinner kåres i Paris i januar 2024.

La Fabrique du Temps.

Initiativet fra Louis Vuitton og LVMH fremstår, i det minste på nåværende tidspunkt, som et genuint ønske om å fremme kreativitet og frittstående initiativer – uten senere «strings attached» til prisutdeleren. Om så er tilfelle er det enkelt å heie på konseptet, som utvilsomt vil være til solid hjelp for neste generasjons superstjerner innen independent watchmaking.


ANNONSEANNONSE