Leses nå
Louis Vuitton lanserer Tambour Twenty Chronograph

Louis Vuitton lanserer Tambour Twenty Chronograph

  • Ny jubileumsmodell feirer Louis Vuittons 20 år som klokkeprodusent.
  • Velkjent El Primero-mekanikk fra Zenith på innsiden.
  • Begrenset antall på 200 eksemplarer – med en pris på 17.800 USD.

Franske Louis Vuitton forbindes nok først og fremst med klær- og lærprodukter fremfor urmakeri på høyere nivå, men faktum er at selskapet i år også kan vise til 20 år som klokkeprodusent. Det gjøres med en nytolkning av det som av mange regnes som deres første seriøse mekaniske klokke; Tambour LV277 fra 2003.

Tambour Twenty Chronograph.

Fra en sped begynnelse har Louis Vuitton satset stadig mer også på ulike områder av klokkeproduksjon og utviklet sine kapasiteter drastisk gjennom de to tiårene. Det er kanskje ikke så rart, for om man ikke har sovet fullstendig i timen bør merkets sentrale del av LVMH-gruppen være kjent materie.

Det gigantiske luksuskonglomeratet har på sin side en rekke store merkenavn under sin paraply, herunder velkjente klokkeprodusenter som TAG Heuer, Zenith, Bulgari og Hublot. Og det var nettopp under taket til førstnevnte i La Chaux-de-Fonds, at man i 2002 startet Louis Vuittons klokkeavdeling – og at den første Tambour-modellen ble unnfanget.

Tambour Twenty Chronograph.

Roughly et tiår senere kjøpte de imidlertid opp La Fabrique du Temps (LFDT) i Genève – og flyttet ut av bokollektivet med TAG Heuer. Det ga merket seriøse kapasiteter, herunder både urverks- og tallskiveproduksjon på et meget høyt nivå, som igjen har resultert i imponerende lanseringer som Tambour Carpe Diem Automaton Minute Repeater og Tambour Curve. Husk nemlig at førstnevnte dro i land «Audacity Price» under Grand Prix d’Horlogerie de Genève i 2021 og sistnevnte kom med et tourbillon-urverk som kunne smykke seg med Poinçon de Genève.


ANNONSE


Tambour Twenty Chronograph

Jubileumsutgaven følger nesten slavisk i standardutgavens fotspor i sitt ytre. Det betyr en litt kraftig og usjenert urkasse med helpolert ytre, Louis Vuitton gravert direkte på kassen og korte og særegne remfester på hver side. Disse gjør at den litt tykke urkassen, som måler 41,5 x 13,2 mm, trolig bærer langt mer behagelig enn formen skulle tilsi. Kasseformen henter for øvrig sin inspirasjon fra nettopp en tromme – eller tambour på fransk.

Tallskiven er produsert av Louis Vuitton selv.

Tallskiven på sin side har fått en brunrød og smått glitrende finish, hvor gult og sort står for kontrastene. De to underskivene klokken tre og seks bistår kronograffunksjonen, mens løpende sekunder vises klokken ni.

Sett forfra er det teksten «Twenty» i underskiven klokken seks som er tegnet på at denne skiller seg fra sitt søsken, og da aller mest i mekanikken på innsiden.

For når Louis Vuitton velger å sende et nikk tilbake til Tambour LV277, gjøres det både med den ytre visuelle profilen og med mekanikken på innsiden. For selv om merket nå har alternativer både fra ETA og egne rekker, falt valget i Tambour Twenty Chronograph på Zeniths ikoniske El Primero – som også ble benyttet i omtalte Tambour LV277.

Mekanikk fra Zenith, men med ny rotor for anledningen.

El Primero-verket i sin klassiske form (El Primero 400) er ikke nyeste teknologi fra Zenith i herrens år 2022, men byr uansett på et fantastisk skue gjennom safirglasset bak. Fortsatt er det også et meget kapabelt verk, som raser avgårde med sin velkjente høye frekvens på 5 Hz og likevel kan vise til 50 timers gangreserve.

Louis Vuitton virker i tillegg å ha gjort en flott jobb med å dresse det hele litt opp, både med ny rotor i 18 karat gull og med ekstra finish i form av blant annet côtes de Geneve på kronografbroen.

Tambour Twenty Chronograph.

Klokken leveres med en eske formet som en miniatyrutgave av de velkjente Louis Vuitton Trunk. Det i seg selv er ikke rent lite ikonisk for de med en forkjærlighet for merket.

Tambour Twenty Chronograph vil kun bli produsert i 200 eksemplarer og har fått en veiledende internasjonal pris på 17.800 USD.


ANNONSE