Leses nå
Longines Pulsometer Chronograph

Longines Pulsometer Chronograph


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Sveitsiske Longines har vært tilgjengelig på det norske markedet i en årrekke. Faktisk er det blant de første store klokkemerkene som ble hentet hit. Merkets fokus på sin egen rike historie er ikke noe nytt fenomen, men spesielt de seneste årene har det blitt lansert en flere sterke modeller som Legend Diver og fjorårets Heritage 1935.

longines-pulsometer-chronograph-6

I år lanserer Longines den nye Longines Pulsometer Chronograph, som er en vintageinspirert monopusher kronograf med pulsometrisk skala – et såkalt pulsometer. Helt konkret henter modellen inspirasjon fra legeklokker fra tidlig 20-tallet.

Men hva benyttes egentlig et pulsometer til? Det ligger nok litt i navnet – det kan brukes til å måle hjerteslag per minutt. I praksis gjennomføres dette ved en kombinasjon av kronografen og ved å telle puls/hjerteslag. Kronografen startes ved første hjerteslag, og løper frem til man har nådd 30. I samme øyeblikk stoppes kronografen, og pulsen (hjerteslag pr. minutt), som Longines Pulsometer Chronograph sitt tilfelle leses av på den ytre røde skalaen. Enkelt og effektivt.

longines-pulsometer-chronograph-3


ANNONSE


På innsiden sitter et selvtrekkende mekanisk kaliber L788.2, som er basert på et ETA A08.L11, utviklet for og benyttet eksklusivt av Longines. Det er snakk om et kolonnehjulsbasert kronografdesign, som betjenes med kun én knapp integrert i kronen. Dette urverket så vi senest i fjorårets Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph.

Visuelt er den vintageinspirasjonen åpenbar. Longines Pulsometer Chronograph byr på en 40 millimeter stor urkasse i rustfritt stål, med enkle slanke horn som underbygger den klassiske stilen. Den hvitlakkerte urskiven har arabiske numeraler som som står i god stil med de blånerte Breguet-viserne. Det er ikke rent lite informasjon som skal vises, men det symmetriske designet fremstår både som ryddig og elegant.

Les også...

longines-pulsometer-chronograph-4

Longines Pulsometer Chronograph kommer med brun alligatorrem med kontrastsøm, og Norsk listepris er satt til 30.690 kroner.

Noen spesifikasjoner:

  • Modell: Longines Pulsometer Chronograph
  • Funksjoner: Timer, minutter, sekunder på underskive, dato, kronograf og pulsometerskala.
  • Innsiden: Selvtrekkende kaliber L788.2 (ETA A08.L11), kolonnehjulskronograf, 54 timer gangreserve.
  • Utsiden: Urkasse i rustfritt stål, 40 mm diameter, transparent baklokk og safirkrystall i front. Vannresistant 30 meter. Hvit lakkert urskive. Skinnrem i brun alligator med enkel spenne.

ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.