Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Longines lanserer ny column-wheel chronograph

Longines lanserer ny column-wheel chronograph

For klokkeentusiaster har Longines truffet blink flere ganger de siste årene. En av de mest populære modellene har vært Longines Legend Diver, som er basert på vintage supercompressor-modeller. Med sin nye Column-Wheel Chronograph Record gir Longines nok en gang et nikk til fortiden. Kolonnehjulskronografer har vært forbeholdt relativt kostbare klokker, og anses av de fleste som å være overlegen løsninger som oscillerende pinion som man typisk finner i ETA/Valjoux 7750.

Swatch Group skriver i sin ferske pressemelding:

Med det eksklusive kolonnehjul urverket, føyer modellen seg inn i rekken av teknikk utviklet av merket siden 1878, når Longines produserte sitt første kronografurverk. Videre har Longines Column-Wheel Chronograph Record en direktedreven sekundviser med en Vernier skala – et ekko fra den mekaniske kronografen utviklet av selskapet I 1966. Dette systemet lar brukeren lese av tiden enkelt og nøyaktig gjennom plasseringen av sentralsekundviseren med Vernier skala opp mot den faste skalaen på urskiven. Direktedreven sekundviser med Vernier skala er det mest up-to-date innen mekanisk tidtaking tilgjengelig i dag.

Utstyrt med 27 juveler, har L688.2 urverket automatikk kaliber med en diameter på 30 mm og en høyde på 7,90 mm. Kolonnehjulet som er en del av urverket tjener til å styre kronografen funksjonene (start, stopp, tilbake til null). Dette systemet, og særlig kolonnehjulet som ble designet av ingeniører ved ETA på Longines’ forespørsel, gjør denne kronografen utrolig enkel å bruke, og krever bare lette trykk for å starte, stoppe funksjon og returnere viserne til null. Kolonnenhjulet av blått stål er et kunstverk, og hele urverket er en stilisert replika av et tradisjonelt teknisk system. I tillegg til dens sofistikert design, har konstruksjonen av L688.2 kaliberet vært spesielt laget for å oppfylle kravene til presis tidtaking.

60-talls styling kombinert med ny solid teknologi og en sympatisk prislapp har vært en suksessfull oppskrift for mange produsenter de siste årene, og det vil ikke komme som noen overraskelse om Longines’ nye kolonnehjulskronograf vil bli en modell som vil få oppmerksomhet blant klokkefrelste.

Se flere bilder og komplette tekniske spesifikasjoner nedenfor.


Bilder brukt med tillatelse fra Swatch Group Nordic

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.