Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
SIHH 2017: Jaeger-LeCoultre – en oversikt

SIHH 2017: Jaeger-LeCoultre – en oversikt

Jon Henrik Haraldsen

Jaeger-LeCoultre er ikke akkurat det merket som skriker høyest, men er samtidig en av de tradisjonsrike sveitserne med mest tyngde. Deres lanseringer under SIHH 2017 var ikke nødvendigvis av den spektakulære sorten, men som vanlig svært gjennomtenkte og solide. Jaeger er en av de merkene som ikke konsentrerer seg utelukkende om én bestemt kolleksjon, men derimot introduserer en gode del nyheter og hele linjen. Her er noen de jeg mener er mest interessante.

Det nye trekløveret i Master Control-kolleksjonen var utvilsomt årets stjerner fra merket – i alle fall blant klokkeentusiastene. Urene lanseres i forbindelse med Master Control-kolleksjonen sitt 25-års jubiluem, og har et kraftig nikk til fortiden. Alle tre byr nemlig på samme vintage-inspirerte designspråk, hvor spesielt urskiven er et blikkfang. Her snakker vi om en såkalt to-tonet «sector dial», som visuelt deler opp skiven med sirkler og «sektorer», hvor tanken opprinnelig var å gi bedre lesbarhet.

1469265

Den enkleste modellen er Master Control Date. Med sitt klassiske design, 39 mm i rustfritt stål, og det selvtrekkende manufakturkaliber 899/1, er det ingen tvil om at den kan gjøre jobben som en dressklokke. Men de blå smålekne detaljene, gjør nok også at den kan få et langt bredere bruksområde enn de «vanlige» enkle Master Control-urene.

1469263

Master Control Geographic byr på en nytolkning av JLC sin Geographic, med en ryddigere skive enn sine forgjengere. Prisen for dette er fravær av dato og gangreserve, men til gjengjeld er designet atskillig mer symmtrisk. Klokken har en 39 mm urkasse i rustfritt stål, og urverket av et manufakturkaliber 939B/1 (mot 939A/1 i «vanlige» Geographic).

1469906

Personlig syns jeg Master Control Chronograph er den store vinneren, med sitt symmetriske «bi-compax» design, og tydelige vintage vibber. Med en urkasse i stål på «perfekte» 40 mm, samt Jaeger-LeCoultre sitt manufakturkaliber 751G, er det snakk om en klassisk og stilig kronograf som kan appellere til mange. Master Control Date, Geographic og Chronograph er priset til henholdsvis 5.700, 9.400 og 8.000 amerikanske dollar.

Reverso Tribute Moon er en splitter ny modell i stål, inspirert av den originale modellen fra 1931. Klokken bygger videre på den lekre Reverso Tribute-kolleksjonen, som ble introdusert i fjor med Reverso Tribute Duo og Reverso Tribute Calendar.

1469403

Fra front byr klokken på visning av tid, dato, og månefase, men baksiden av den roterbare kassen byr på mer. Klokken følger nemlig konseptet «Duo», som innebærer at en sekundær urskive er plassert på den andre siden av den roterbare urkassen. Her vises tiden for en ekstra tidssone, samt dag/natt-indikator. Reverso Tribute Moon drives av JLC sitt manuelt opptrekkbare manufakturkaliber 853A, og har fått en veiledende pris på 12.700 amerikanske dollar.

Ellers er de tre nye variantene av Duomètre verdt å merke seg (se her), men også den nye Geophysic Tourbillon Universal Time (se posten her).