Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Longines HydroConquest Green

Longines HydroConquest Green

Jon Henrik Haraldsen

Populær dykkermodell presenteres nå i grønn drakt.

Det er snart to år siden den seneste generasjonen HydroConquest ble introdusert under Baselworld 2018. Den vellykkedde ansiktsløfningen av Longines’ moderne dykkerklokke omfattet varianter i 43 eller 41 mm størrelse, med svart, blå eller grå skive og keramisk bezel. La oss heller ikke glemme den overraskende utgaven i full keramikk, som ble presentert rundt påsketider ifjor.

Longines HydroConquest Green 41 mm. (Foto: Longines)

Nå presenterer Longines den populære modellen med grønt bezel og skive – som kan matches med en gummirem i samme farge. I en tid hvor grønt nærmest er en motefarge, vinner lanseringen ingen pris for kreativitet. Men hva gjør vel egentlig det, for resultatet er unektelig lekkert. Fremfor en sterk og skinnende grønntone, har Longines gått for en mørkere, mattere og mer militær variant. Dermed fremstår nykommeren som den kanskje tøffeste klokken i familien.

I likhet med søsknene kommer HydroConquest Green i 43 eller 41 mm størrelse, og kan leveres på lenke eller fargematchet gummirem. Keramisk bezel, safirglass og 300 meter vannresistens, sikrer god motstandsdyktighet mot riper og det våte element. På innsiden jobber et selvopptrekkende kaliber L888.3, som er et «Longines-eksklusivt» urverk produsert av søskenselskapet ETA. Etter sigende er designet basert på ETA 2892-A2, men med 64 timers gangreserve og en frekvens på 25.200 vph.

Heftig «boutique edition»

Longines HydroConquest Green «Boutique Edition». (Foto: Longines)

HydroConquest Green dukker også opp i en utgave forbeholdt salg gjennom Longines’ egne butikker. Modellen har fått 41 mm kasse, og leveres både med lenke og gummirem inkludert. Urskiven er utført i teknisk keramikk (zirkoniumoksid), med en litt lysere grønntone og vertikal børstet finisj. Urverket er et kaliber L888.5 – en nær slektning av tidligere nevnte L888.2, men utstyrt med spiral av antimagnetisk silisium.

Nøyaktig pris på boutique-utgaven er ennå ikke kunngjort, men magefølelsen vår tilsier at den fort kan lande rundt 20.000 kroner – om ikke mer. De øvrige utgavene av HydroConquest Green er priset til sympatiske 14.990 kroner, som er identisk med de eksisterende variantene i andre farger. Dette må kunne sies å være en svært konkurransedyktig pris, for en gjennomført klokke fra et «no bullshit» merke med historie og status.

(Foto: Longines)

Fakta og pris

Modell: Longines HydroConquest, L3.781.4.06.6/9 (41 mm) / L3.782.4.06.6/9 (43 mm) / L3.785.4.06.6 (boutique edition)
Diameter: 41 mm / 43 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 300 meter

Urverk: L888.2 / L888.5 (boutique edition)
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 25.200 vph
Gangreserve: 64 timer

Rem/lenke: Grønn gummirem / metallenke

Veiledende pris: 14.990 kroner / ukjent (boutique edition)
Tilgjengelighet: Forventet levering i april 2020

Mer informasjon er tilgjengelig på longines.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!