Leses nå
Longines introduserer HydroConquest i full keramikk

Longines introduserer HydroConquest i full keramikk

Longines’ populære dykkerklokke blir enda litt tøffere.

Litt i det stille (vel, i fravær av deltakelse på Baselworld) har Longines presentert et nytt tilskudd i den populære HydroConquest-kolleksjonen. Dette er kolleksjonen som for øvrig gjennomgikk en fullstendig oppdatering i fjor, og som nå har et strammere uttrykk enn tidligere. Årets nykommer bygger i grove trekk på samme plattform som inneværende HydroConquest med 43 mm diameter – men med en viktig forskjell.

Det Longines nå lanserer må langt på vei kunne kalles selve flaggskipmodellen i HydroConquest-kolleksjonen. Nyheten er nemlig utstyrt med en kasse i svart keramikk – eller helt konkret zirkoniumoksid (ZrO2), som også brukes av Omega. Denne gangen har Longines virkelig gått «all-in», og klinker til med både bezel, urskive og spenne i samme materiale. Det kunne fort blitt litt monotont, men ulik finisj – polert kasse, matt skive og børstet bezel – skaper god kontrast. Matchet med en svart gummirem er dette utvilsomt den råeste varianten av HydroConquest til dags dato.

Longines HydroConquest 43 mm med mer keramisk kasse. (Bilde: Longines)

Teknisk byr HydroConquest på selvopptrekkende mekanisk urverk, produsert eksklusivt for Longines av søskenselskapet ETA. I følge Longines dreier det seg om et kaliber L888.3 (ETA A31.L01), som i følge kilder skal være en slektning av ETA 2892-A2. I likhet med de eksisterende søsknene HydroConquest-kolleksjonen, er også den keramiske nyheten vannresistent til 300 meter.

Innledningsvis nevnte jeg at HydroConquest i keramikk må anses å være en flaggskipmodell. Det reflekteres også i prisen, som er satt til 34.990 kroner veiledende – over det dobbelte av utgaven i stål. Det koster å være kar, men til sammenligning begynner Omegas nye Seamaster Diver 300M i keramikk og titan på rundt det dobbelte


ANNONSE


(Bilde: Longines)
  • Modell: Longines HydroConquest 43 mm – L3.784.4.56.9.
  • Det ytre: Kasse i svart teknisk keramikk – 43 mm diameter – safirglass, antirefleksbehandlet på begge sider – matt svart urskive i teknisk keramikk, Super-LumiNova – skrukrone – vannresistent 300 meter – svart gummirem med keramisk lås.
  • Det indre: Kaliber L888.3 (ETA A31.L01) – selvopptrekkende mekanisk – 64 timers gangreserve – 25.200 vph.
  • Pris: 34.990 kroner – forventes tilgjengelig i august/september.

ANNONSE