Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Longines Heritage Military COSD

Longines Heritage Military COSD

Jon Henrik Haraldsen

Sveitsiske Longines lanserer ny modell inspirert av militær fortid. Her er den nye Longines Heritage Military COSD.

Vi har sagt det før, og sier det gjerne igjen: Longines vet å forvalte sin egen historiske arv, og treffer ofte blink med sine nytolkninger av deres gamle modeller.

Inspirasjonskilden fra 40-tallet.
Inspirasjonskilden fra 40-tallet.

Med den nye Longines Heritage Military COSD, hentes det direkte inspirasjon fra en historisk klokkemodell utviklet for britiske fallskjermjegere på 1940-tallet. Disse klokkene ble merket med «COSD» i forbindelse med urenes eksklusive bruk i britenes «Combined Operations Command», som ble opprettet av British War Office under 2. verdenskrig – derav det nye modellnavnet.

L2.832.4.73.5_PR_crop

Heritage Military COSD er ingen nøyaktig kopi av forgjengeren, men innflytelsen er rimelig påfallende. Den nye modellen har en urkasse i rustfritt stål som måler 40 mm i diameter, og drives av en selvtrekkende Longines kaliber L619.2. Bak denne noe kryptiske designasjonen, skjuler seg det velprøvde ETA 2892/A2 med omkring 42 timer gangreserve. Ikke noe hokus pokus, men helt i tråd med militærklokkenes filosofi om et robust design og driftsikkerhet.

L2.832.4.73_1_web

Under safirkrystallen i front finner vi enten en matt svart eller elfenbensfarget urskive, med arabiske numeraler og 24-timersindikasjon i rød kontrastfarge. Varianten med svart urskive har rhodinerte visere, mens viserne på den hvite utgaven er blånerte. Begge referansene har visere, dots og indekser med Super-Luminova sikrer lesbarheten i mørket. Under Longines-logoen finner vi en klassisk «Broad Arrow», som har en lang arv som et symbol for britisk ustedt militært utstyr.

L2.832.4.53_2_web

Longines Heritage Military COSD er tilgjengelig på militærgrønn NATO-rem, eller svart skinnrem av alligator. Europeisk listepris er indikert å være fra 1.380 euro for den rimeligste varianten med NATO-rem. På bakgrunn av dette tror vi norsk pris kan forventes å starte på omkring 15-18.000 kroner. Norsk veilledende pris er 13.690 kroner på NATO, og 15.390 kroner med skinnrem i alligator.

Da gjenstår det bare å se om denne vintageinspirerte modellen treffer blink hos entusiastene, slik enkelte av de andre modellene i Heritage-kolleksjonen har gjort.

Mer informasjon er tilgjengelig på www.longines.com.

[separator type=»thick»]
otteren-690x120
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.