Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Sveitsiske Longines lanserer ny modell inspirert av militær fortid. Her er den nye Longines Heritage Military COSD.

Vi har sagt det før, og sier det gjerne igjen: Longines vet å forvalte sin egen historiske arv, og treffer ofte blink med sine nytolkninger av deres gamle modeller.

Inspirasjonskilden fra 40-tallet.
Inspirasjonskilden fra 40-tallet.

Med den nye Longines Heritage Military COSD, hentes det direkte inspirasjon fra en historisk klokkemodell utviklet for britiske fallskjermjegere på 1940-tallet. Disse klokkene ble merket med «COSD» i forbindelse med urenes eksklusive bruk i britenes «Combined Operations Command», som ble opprettet av British War Office under 2. verdenskrig – derav det nye modellnavnet.

L2.832.4.73.5_PR_crop

Heritage Military COSD er ingen nøyaktig kopi av forgjengeren, men innflytelsen er rimelig påfallende. Den nye modellen har en urkasse i rustfritt stål som måler 40 mm i diameter, og drives av en selvtrekkende Longines kaliber L619.2. Bak denne noe kryptiske designasjonen, skjuler seg det velprøvde ETA 2892/A2 med omkring 42 timer gangreserve. Ikke noe hokus pokus, men helt i tråd med militærklokkenes filosofi om et robust design og driftsikkerhet.

L2.832.4.73_1_web

Under safirkrystallen i front finner vi enten en matt svart eller elfenbensfarget urskive, med arabiske numeraler og 24-timersindikasjon i rød kontrastfarge. Varianten med svart urskive har rhodinerte visere, mens viserne på den hvite utgaven er blånerte. Begge referansene har visere, dots og indekser med Super-Luminova sikrer lesbarheten i mørket. Under Longines-logoen finner vi en klassisk «Broad Arrow», som har en lang arv som et symbol for britisk ustedt militært utstyr.

L2.832.4.53_2_web

Longines Heritage Military COSD er tilgjengelig på militærgrønn NATO-rem, eller svart skinnrem av alligator. Europeisk listepris er indikert å være fra 1.380 euro for den rimeligste varianten med NATO-rem. På bakgrunn av dette tror vi norsk pris kan forventes å starte på omkring 15-18.000 kroner. Norsk veilledende pris er 13.690 kroner på NATO, og 15.390 kroner med skinnrem i alligator.

Da gjenstår det bare å se om denne vintageinspirerte modellen treffer blink hos entusiastene, slik enkelte av de andre modellene i Heritage-kolleksjonen har gjort.

Mer informasjon er tilgjengelig på www.longines.com.

otteren-690x120
Ingen kommentarer

Kommenter

Your email address will not be published.