Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Longines Heritage Diver 1967

Longines Heritage Diver 1967

En rekke urmerker har en rik historisk arv. Men ikke alle er like flinke til å utnytte den som sveitsiske Longines.

Saint-Imier-baserte Longines har røtter som strekker seg helt tilbake til 1832, og ligger i dag i toppsjiktet av antall solgte ur i sitt segment både i Norge og internasjonalt. I følge den sveitsiske avisen Le Temps, har Longines nå en årlig produksjon på imponerende 1,3 millioner ur i året.

longines-heritage-diver-1967-3

Årets ny Longines Heritage Diver 1967, henter sin inspirasjon fra en av Longines sine historiske dykkermodeller fra 1967. 100% identisk med inspirasjonskilden er den ikke, men likheten med originalen som finnes i Longines sitt museum i Saint-Imier, er allikevel så betydelig at Longines har valgt å kalle 2015-utgaven for en «reissue». Det kan vi i aller høyeste grad godta.

longines-heritage-diver-1967-5

Dykkerklokken fra 1967 lånte flere særtrekk fra samtidens pilotkronografer, spesielt den roterbare bezelringen med minuttskala, som gjør gjør det mulig å måle tiden på dykket. Den indre tachymeterskalaen kan i følge produsenten, benyttes til å kalkulere dykkeren hastighet.

Longines Heritage Diver 1967 har en urkasse i rustfritt stål, som måler 42 millimeter i diameter og er vannresistant til 30 bar (300 meter). Modellen har en riperesistant safirkrystall i front, og et solid baklokk som skjuler et selvtrekkende mekanisk Longines kaliber L688.2. Det kolonnehjuls-baserte urverket, som er basert på et ETA A08.231, har en gangreserve på omkring 54 timer og tikker med en frekvens på 28.800 vph (4 Hertz). Tradisjonelt sett har entusiaster foretrukket kolonnehjuls-baserte kronografer, primært grunnet en «mykere» operasjon av kronografen sammenlignet med andre design.

longines-heritage-diver-1967-1

Det bordeaux-røde bezelinnlegget i aluminium og den matte sorte urskiven gir en klar vintagefølelse, og er ikke så ulikt fargeskjemaet vi blant annet har sett i Tudor sin Heritage Black Bay. Markører og visere er utstyrt med Super-LumiNova, som sikrer god lesbarhet selv i stummende mørke.

longines-heritage-diver-1967-6

På armen sitter uret godt, og størrelsen er godt innenfor normalen som forventes for ur av denne typen. Lenken i stål har en dobbel foldespenne med integrert dykkerforlengning, som gjør det mulig å enkelt benytte klokken utenpå en dykkerdrakt. Dersom man ikke er spesielt begeistret for metallenker, er Heritage Diver 1967 også tilgjengelig med svart skinnrem eller gummirem med dobbel foldespenne med integrert dykkerforlengning.

Longines Heritage Diver 1967 ventes hos norske autoriserte forhandlere i august, og prisen er satt til 24.290 kroner med stållenke. Slettes ikke verst for en kolonnehjuls-basert dykkerkronograf med massevis av vintage flair.

[separator type=»thick»]
otteren-690x120
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.