Leses nå
Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph

Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Sveitsiske Longines’ Heritage-kolleksjon består av ur som er sterkt inspirert (noen ganger nært reproduksjoner) av merkets historiske modeller.

For 2014 lanserer Longines den nye Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph – en mekanisk énknappskronograf («monopusher chronograph») som henter inspirasjon fra merkets første kronografer som ble utviklet i 1913.

De originale urene huset Longines’ første kronografurverk for armbåndsur – kaliber 13.33z – men som en  en del av Swatch Group er det urverksprodusenten og søsterselskapet ETA som står for verket i årets modell.

Urverket, et selvtrekkende mekanisk kaliber L788.2, ble utviklet eksklusivt for Longines og byr på en kolonnehjulsbasert kronograf som startes, stoppes og nullstilles ved å betjene knappen som er integrert i kronen.


ANNONSE


Kaliber L788.2 har en gangreserve på rundt 54 timer og har en frekvens på 28.800 vph.

Longines Column-Wheel Single Push-Piece Chronograph lanseres i 3 ulike utgaver – 2 varianter i stål eller gull med arabiske numeraler på urskiven, samt 1 variant i stål  som trolig er myntet på entusiaster.

Samtlige av urene har en urkasse på 40 millimeter i diameter, men sistnevnte variant – ref. L2.776.4.21.3 – er sannsynligvis den mest interessante for Tidssonens lesere.

Varianten er med sitt spesielle kassedesign med bevegelige horn, mest tro mot den historiske inspirasjonsskilden.

Den hvite urskiven har svarte påmalte romanske numeraler, med rødt påmalt «XII» – nok et nikk til modellen fra 1913.

Les også...

De karakteristiske blå viserne og den gamle Longines-logoen setter visuelt sett prikken over i’en , og uret fremstår som en svært vellykket nytolkning hvor relativt subtile endringer har brakt vintage-essensen fra 1913 inn i det 21 århundre.

Oppdatering 01.07: Norske listepris er oppgitt til kr. 29.090,-

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk Longines kaliber L788.2 (ETA A08.L11), 28.800 vph, 54 timer gangsreserve, énknappskronograf, timer/minutter/sekunder, dato.
  • Urkasse: Stål 40 millimeter diameter, safirkrystall i front og baklokk, bevegelige horn, vannresistant til 30 meter.
  • Rem: Brun rem i alligatorskinn med klassisk spenne.


Mer informasjon: www.longines.com


ANNONSE


View Comments (19)

Leave a Reply

Your email address will not be published.