Leses nå
Label Noir presenterer den første Rolex Daytona med tourbillon

Label Noir presenterer den første Rolex Daytona med tourbillon

Et langt skritt bort fra en moderne «plain vanilla» Daytona.

Samtidig som modifiserte klokker har blitt mer stuerent, har graden av skreddersøm nådd nye høyder. Mange klokkeinteresserte sperret nok øynene opp, da Label Noir i fjor lanserte en tourbillon basert på Rolex Milgauss. Nå trekker de kreative sveitserne sløret av ny kreasjon med utgangspunkt i Rolex Daytona.

Label Noir Daytona Rolex Tourbillon. (Foto: Label Noir)

«Daytona Rolex Tourbillon» er produsert i kun ett eksemplar for en kunde som ønsker å forbli anonym. Klokken skal imidlertid vises frem å både Genève, Paris, St. Tropez og Monaco, før den blir overlevert den heldige eieren. Selv om klokken estetisk deler flere likhetstrekk med den ettertraktede 70-talls «Paul Newman Daytona», er Label Noirs kreasjon basert på den mer moderne Daytona ref. 116520 (2000 – 2016).

Kassen er tydelig modifisert, og blant annet er kronebeskyttelsen fjernet. (Foto: Label Noir)

I bunn og grunn er urverket et Rolex kaliber 4130, som har blitt modifisert til de nært ugjenkjennelige. Mest påfallende er den store tourbillonen, som fremheves i åpningen kl. 6 på urskiven. I følge Label Noir er kun den originale platinen modifisert, mens 61 komponenter har blitt fjernet i sin helhet. 93 komponenter ble derimot lagt til, inkludert deler relatert til tourbillonen. Frekvensen ble også senket til 21.600 vph (fra 28.800).

Prislappen på Label Noirs elleville skapning røpes ikke, men må antas å være skyhøy. Har man dype lommer og lysten på en unik Rolex (evt. AP eller Panerai), er det bare å ta turen over til labelnoirdesign.com.


ANNONSE


Vintage-look og tourbillon – tja, hvorfor ikke? (Foto: Label Noir)

ANNONSE