Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Label Noir presenterer Rolex Milgauss – med tourbillon

Label Noir presenterer Rolex Milgauss – med tourbillon

Jon Henrik Haraldsen

Verdens første Rolex med tourbillon,er kun delvis produsert av Rolex.

Siden 2011 har sveitsiske Label Noir modifisert og personalisert klokker for deres klienter. Ved første øyekast ikke helt ulikt mer profilerte firmaer som Bamford Watch Department, og Project X Designs. Nå viser Label Noir muskler med en helt unik modell.

I dag presenterte Label Noir deres nye Rolex Tourbillon, som sannsynligvis er verdens første Rolex med tourbillon. Bakgrunnen for modellen sies å være en forespørsel fra en «gal kunde», som gav Label Noir frie tøyler med sin Rolex Milgauss. Det enkle ville kanskje vært å finne et urverk med tourbillon, som var noenlunde kompatibelt med kassen. Dette var imidlertid aldri aktuelt for Label Noir, som gikk «all-in» i prosjektet fra dag 1.

Fra baksiden er urverket fortsatt lett gjenkjennelig som et selvtrekkende Rolex kaliber 3131. Likevel har 51 komponenter blitt fjernet, 2 er modifisert, og hele 94 komponenter er lagt til. Frekvensen har blitt senket fra 28.000 til 21.600 vph (4 til 3 Hertz), og den flyvende tourbillonen roterer med en hastighet på én full rotasjon per minutt. Kassen har beholdt den originale tykkelsen, og både den og lenken har fått en svart ADLC-finish. Skiven har naturligvis også blitt modifisert, med et mørkt fargeskjema og åpning for tourbillonen kl. 6.

Label Noir Rolex Tourbillon. Foto: Label Noir.

I hvilken grad presisjonen blir påvirket, sier Label Noir imidlertid ingenting om. Det gis heller ingen konkret på pris, og foreløpig dreier det seg om kun ett unikt eksemplar. Selskapet hevder imidlertid å kunne gjenta prosessen, og oppgir en estimert produksjonstid på 3 måneder.

Støtte Tidssonen.no?
Tidssonen tror ikke på betalingsmurer, men på frivillig støtte fra de som har glede av nettstedet. Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her.