Leses nå
Kross Studio lanserer klokketilbehør med Star Wars- og DC Comics-tema

Kross Studio lanserer klokketilbehør med Star Wars- og DC Comics-tema

Et utvalg lekne klokkeruller og en helt spesiell winder.

Det relativt nystartede Kross Studio kan vanskelig beskyldes for å ligge på latsiden. Siden introduksjonen av 1989 Batmobile Desk Clock (for nesten nøyaktig ett år siden), har det gått slag i slag med nye og høytsvevende prosjekter, hvor Death Star Tourbillon og Space Jam Tourbillon står frem som tydelige eksempler på selskapets kompetanse og tilsvarende ambisjoner.

Nytt klokketilbehør fra Kross Studio x Lucasfilm. Bilde: Kross Studio

Med prislapper godt opp på skalaen har imidlertid lanseringene hittil vært uaktuelle for de fleste av oss. Nå sper imidlertid selskapet på kolleksjonen med langt mer oppnåelig tilbehør innen kategoriene klokkeruller og winder. Med tema hentet rett fra DC Comics og Star Wars, kan det fort vise seg å appellere til et bredere publikum enn bare de aller mest bemidlede.

TIE Advanced x1 Watch Winder

Inspirert av fartøyet med samme navn – og som ble fløyet av Darth Vader selv i filmen Star Wars: A New Hope – er TIE Advanced x1 Watch Winder en klokketrekker litt utenom det vanlige. Like mye en kunstnerisk innretning som den er praktisk for å holde den selvtrekkende klokken din i gang.

TIE Advanced x1 Watch Winder. Bilde: Kross Studio

Den 4 kilo tunge winderen er produsert i sort aluminium og har ytre mål på 20x28x17 cm. Kross Studio opplyser videre at selve opptrekksmekanismen er utstyrt med en infrarød sensor, som automatisk vil starte og stoppe winderen, avhengig av om det er en klokke tilstede eller ei.


ANNONSE


I tillegg kan brukeren stille inn og justere forskjellige parameter på en egen app til smarttelefon. Oppgitt batteritid er «over to år» og en egen Galactic Empire-inspirert nøkkel brukes for batteribytte. Veiledende pris er 2.500 amerikanske dollar, eller rett rundt 20.000 norske kroner. Det er stivt, men kanskje fristende om man elsker både klokker og Star Wars.

Klokkeruller

Om 20 laken (pluss importavgifter) blir vel stivt, kan kanskje en eller flere klokkeruller være et aktuelt substitutt. Også her er samarbeidet med DC Comics, Warner Bros. og Lukasfilm tydelig, med aktuelle figurer fra de ulikes univers av fantasifigurer.

Klokkeruller med tema fra DC Comics. Bilde: Kross Studio

Klokkerullene er produsert i farget lær, med en innside dekket i mykt mikrofiber-materiale, hvor puten kan tas helt ut.

Fra DC Comics er det foreløpig Wonder Woman, Batman eller Superman som er tilgjengelig for kjøp, mens det fra Star Wars-universet er seks ulike varianter som kan kjøpes individuelt; Darth Vader, Stormtrooper, Boba Fett, C-3PO, R2-D2 og Chewbacca, mens en syvende – med Yoda – kun tilbys de som kjøper et komplett sett. Prisen er henholdsvis 250 amerikanske dollar per stykk (gjelder også DC Comics), eller 1.750 amerikanske dollar for hele settet.

Førsteinntrykk

Jeg har flere ganger latt meg fascinere av produktene Kross Studio har presentert på sine nettsider. Det baserer seg dog kun på bilder, men persongalleriet med erfaring fra Vacheron Constantin, Roger Dubouis og Romain Jerome gir jo en viss forventning om at produktene som leveres kan leve opp til forventningene.

Like imponerende er kanskje det faktum at det unge og umeritterte designstudioet har klart å få til offisielle samarbeid med tunge aktører som DC Comics, Warner Bros. og Star Wars/Lucasfilm.

Boba Fett-klokkerull. Bilde: Kross Studio

Hvor godt salget av de ulike klokkene har gått er imidlertid mer usikkert. Selv med svært begrensede opplag virker alle spesialutgavene fortsatt å være tilgjengelig fra nettsidene, for de som sitter med én eller halvannen million som brenner i lommene. Det er kanskje ikke et supert tegn for selskapets videre levedyktighet, men uten noen kunnskap om økonomi eller selskapsstruktur blir det uansett bare spekulasjon. Uansett et element i risikovurdering, gitt at klokkene var aktuelle.

Tilbehøret som nå lanseres er langt mindre risky. Det virker både kult og funksjonelt, og perfekt til de med en kjærlighet for de nevnte film- og tegneserier. Prisen er litt på den høye enden av skalaen, så forhåpentligvis vises det også i kvaliteten på de endelige produktene. Om så er tilfelle kan dette fort være en meget aktuell julegave (til deg selv).

Mer informasjon på kross-studio.ch.


ANNONSE