Leses nå
Kristin Harila med Bremont rundt håndleddet

Kristin Harila med Bremont rundt håndleddet

  • Har startet jakten på flere verdensrekorder i Himalaya.
  • Første norske kvinne til å bestige «verdens farligste fjell».
  • Er sponset av engelske Bremont – og bruker en S300 rundt armen.

Torsdag morgen kom rapportene om at den norske fjellklatreren Kristin Harila hadde besteget «verdens farligste fjell» – 8091 meter høye Annapurna i Himalaya. Det gjorde henne til første norske kvinne, og kun andre nordmann noensinne, til å bestige den svært krevende toppen. Turen til toppen markerte samtidig startskuddet for et vanvittig forsøk på å bestige alle de 14 toppene over 8000 meter på én sesong, raskere enn noen før henne.

Forsøket på å ta verdensrekorden er behørig omtalt i en artikkel på nettstedet Norsk Klatring, samt hos den britiske klokkeprodusenten Bremont, som er sponsor for 8kexpedition og årets rekordforsøk – «Bremont 14 Peaks».

Kristin Harila. Bilde: 8kexpedition

Fra tidligere har den norske klatreren verdensrekorden som raskeste kvinne til å bestige Mount Everest og Lhotse, på under 12 timer. Det inspirerte jernkvinnen til å gå i gang med årets rekordforsøk.

Klarer hun alle de 14 toppene på én sesong, vil det gjøre henne til første kvinne – og kun andre person noensinne – til å gjennomføre bragden. Om alt går etter planen håper hun også å utfordre rekorden til Nirmal Purja, kjent fra Netflix-dokumentaren «14 Peaks: Nothing is Impossible», som har den nåværende bestenoteringen med en totaltid på seks måneder og seks dager.

Bremont S300

På tross av sitt navn, har «Supermarine» S300 også bevist at den er velegnet for andre utfordringer enn de man finner under vann. Dette er klokken Kristin bærer på de offisielle bildene fra den pågående ekspedisjonen – og som også ble benyttet av nevnte Purja under hans ekspedisjon i 2019.


ANNONSE


Klokken kommer med en 40 millimeter stor og 13 millimeter høy kasse av rustfritt og spesialbehandlet stål, er vanntett til 300 meter og har Bremonts variant av ETA 2836-2 (BE-92AE) på innsiden. Det byr på balansehjul i Glucydur og Anachron balansefjær, med 38 timers gangreserve og COSC-sertifisering.

Vi ønsker masse lykke til på den videre ferden mot de resterende 13 toppene!


ANNONSE