Leses nå
Bremont lanserer Aurora i samarbeid med Bamford Watch Department

Bremont lanserer Aurora i samarbeid med Bamford Watch Department

De to britiske merkene går sammen om en selvlysende spesialmodell basert på dykkerklokken Supermarine.

Britiske Bremont er definitivt ikke det klokkemerket som høster mest oppmerksomhet i norske entusiastkretser. Med sine vel tyve år på markedet er heller ikke selskapet som gammelt og ærverdig etter klokkestandarder å regne, uten at det har stanset de fra å bygge seg opp en viss posisjon som leverandør av robuste og pålitelige ur.

Store planer for fremtiden ble også understreket i fjor da det ble rapportert at Bill Ackman trådte inn på eiersiden, og med tidligere Tudor og Black Bay-designer Davide Cerrato inn som CEO kan merket fort dukke opp på manges radar.

George Bamford i samarbeid med Bremont.

For det norske publikum er det også verdt å trekke frem Bremonts sponsing av den rekordbrytende ekspedisjonen til Kristin Harila, som vi skrev flere saker om i fjor. Herunder Harilas senere auksjoner av klokker til inntekt for hennes medhjelper Tenjen Lama Sherpa, som omkom like etter verdensrekorden ble satt.

George Bamford, og hans selskap Bamford Watch Department, på sin side er nok hakket mer kjent utenfor de britiske øyer. Den kreative og karismatiske designeren har gjennom mange år tilbudt modifiserte og spesialproduserte utgaver av eksisterende klokker. Først som en ren tredjepart, før man de senere årene har klart å få til offisielle samarbeid med en rekke produsenter – og da spesielt med LVMH-eide merker som TAG Heuer, Zenith og Bulgari.


ANNONSE


Bamfords deltakelse i den svært populære (og nå avsluttede) YouTube-serien «About Effing Time» de siste par årene har også ytterligere løftet oppmerksomheten rundt hans kreative evner, som nå utfolder seg i en ny spesialutgave av Bremont Supermarine S500. Med rikelig bruk av grønt selvlysende materiale har den fått det passende navnet «Aurora».

Nordlys på håndleddet

Utstrakt bruk av lume, langt utover de vante indeksene på timer og viserne, har blitt stadig vanligere. Nye produksjonsteknikker har åpnet for mulighetene å bruke selvlysende materiale i mye større utstrekning og på utradisjonelle steder, med Bell & Ross Full Lum som et godt eksempel.

Nye Bremont x Bamford «Aurora» er sånn sett ingen revolusjon, men likevel en særegen tolkning av hva en nordlysinspirert Bremont kan være. Her er det hyllevarianten Supermarine S302 Jet som kanskje er nærmest med sin sorte kasse og GMT-funksjon, men tilhørende S500-familien byr Aurora på en større 43 millimeter stor urkasse og en særs voksen høyde på 16,5 millimeter. Det plasserer den samtidig ganske nært forrige samarbeidsutgave mellom selskapene – Bremont S500 Bamford SE.

Urkassen er laget etter selskapets «Trip-Tick-konstruksjon» og produsert i stål, men DLC-belagt sort for anledningen. Som navnet avslører byr den robuste innpakningen på en oppgitt vanntetthet til 500 meter, samt integrert heliumventil.

Retter vi fokuset tilbake til det selvlysende materialet, grønnfarget Super-LumiNova, finner vi dette i rikelig monn både i/på bezelringen av safir, på viserne og på tallskiven. Klokken i helhet – og kanskje viserne spesielt – er tett knyttet opp mot fly og luftfart i sitt design, noe som også understrekes av sjøflyet som dekorerer baklokket.

Klokken byr videre på begge selskapenes logo og teksten «London» nederst på den indre minuttskalaen understreker merkenes tilhørighet mot nettopp England.

Legg merke til bruken av Sandwich-konstruksjon og «California»-tall på urskiven.

En interessant touch er bruken av en såkalt California-dial, hvor det er en blanding av romerske og arabiske numeraler på henholdsvis øvre og nedre del. I tillegg benytter man en sandwich-konstruksjon, som vi kanskje forbinder aller mest med Panerai. Observante lesere vil også legge merke til at man har valgt å ikke ha datovisning på klokken. Det gir god visuell balanse, men er likevel et litt snodig valg med tanke på klokkens GMT-funksjonalitet.

På innsiden av kassen sitter det en modifisert variant av ETA 2893-2, som er gitt navnet Calibre 11 1/2’’’ BE-93-2AV. Det leverer 50 timers gangreserve, GMT (av typen som gjerne omtales som «caller» eller «uekte» GMT) og har blant annet balansehjul produsert i Glucydur og en balansefjær i Anachron. Urverket er videre montert i selskapets patentert «anti-shock»-system, som skal sikre at det tåler røff bruk.

Bremont x Bamford «Aurora».

Bremont x Bamford «Aurora» leveres på en sort lærrem, med det som ser ut til å være canvas på oversiden og hvor sømmene matcher grønnfargene for øvrig. Spesialutgaven vil bli produsert i 500 eksemplarer og har fått en veiledende pris på 4.900 GBP eller ca. 66.000 kroner etter dagens kurs.


ANNONSE