Leses nå
Klokkeentusiastenes høymesse(r)

Klokkeentusiastenes høymesse(r)

«Where Business Begins and Trends are Created»

Baselworld har en historie som strekker seg helt tilbake til 1917, og med over 160.000 m2 boltringsplass tiltrakk messen seg over hundretusen besøkende i 2012. Med slike tall kommer det neppe som noen overraskelse at messen Basel er verdens største klokke- og smykkemesse. Blant de nesten 2000 utstillerne finner vi blant annet Breguet, Glashütte Original og Omega (Swatch Group), Hublot, TAG Heuer og  Zenith (LVMH), men også frittstående produsenter som Rolex og Patek Philippe.

I tillegg er små og eksklusive nisjéprodusenter representert gjennom AHCI (Académie Horlogère Des Créateurs Indépendants) eller på egne stands. Bredden er med andre ord stor – selv Norge har vært representert på klokkefronten ved Bruvik Fine Timepieces fra Haugesund. Baselworld 2013 er i teorien åpen for publikum og finner i år sted fra 25. april til 02. mai. I praksis er man i mange tilfeller avhengig av invitasjon fra de ulike utstillerne for å kunne nyte Baselworld-opplevelsen fullt ut. Man må ikke glemme at dette primært er en bransjemesse.

©SIHH 2013
©SIHH 2013

Et eksklusivt arrangement

I motsetning til Baselworld er SIHH (trekk pusten dypt: «Salon International de la Haute Horlogerie») et langt mindre arrangement. Messen, som kun er åpen for spesielt inviterte, ble for første gang arrangert i 1991 med 5 utstillere. Selv med dagens 16 utstillere og  30.000 m2 kan forholdet til Baselworld fremstå som «David og Goliat», men i praksis er ikke utfallet av bibelhistorien så lang fra realiteten: Klokkemessenes reelle betydning er langt mer balansert enn hva størrelsesforskjellen skulle tilsi.

Det er i dag det sveitiske luksuskonglomeratet Richemont som står for organiseringen av SIHH, og selv stiller de med tungvektere som A. Lange & Söhne,  IWC, Jaeger-LeCoultre, Officine Panerai og Vacheron Constantin.  Legger man til Audemars Piguet og Girard-Perregaux, innser man fort at størrelse ikke alltid er det som betyr mest.


ANNONSE


Mens Baselworld byr på stor bredde har SIHH et smalere fokus hvor high-end og haute horlogerie er sentrale stikkord. Fellesnevneren er allikevel tydelig: Begge messene er klokkeindustriens definitive showrooms for nye produkter og teknologiske innovasjoner.


ANNONSE


View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.