Leses nå
Klar for julesesongen med Baume & Mercier

Klar for julesesongen med Baume & Mercier

Årets siste nyheter fra Baume & Mercier er skapt for både hverdag og fest.

Livets store begivenheter tar ikke pause selv om renten biter og euforien etter koronaårene har lagt seg. Feiringene, jubileene, høytidene og festene vil heldigvis fortsette å komme. Anledninger hvor antrekket ikke er komplett uten en «skikkelig klokke» med varig verdi.

Siden etableringen i 1830 har Baume & Mercier hatt en målsetting om å produsere klokker av den høyeste kvalitet. De mest jålete, kostbare eller kompliserte klokkene overlates imidlertid til andre. Baume & Mercier er derimot kjent for luksuriøse armbåndsur som gir mye valuta for pengene – klokker hvor kvaliteten taler for seg selv.

Manufakturkaliber Baumatic BM14-1975 AC1.

Et godt eksempel er lanseringen av manufakturverket Baumatic. Ved introduksjonen i 2018 bød det mekaniske urverket på klasseledende spesifikasjoner, som vanligvis ble forbundet med klokker i langt høyere prisklasser.

Baumatic manufakturverk har 5 dagers gangreserve, kronometrisk presisjon på -4/+6 sekunder per døgn og er beskyttet mot magnetisme opptil 1.500 gauss. Ved registrering hos Baume & Mercier gis i tillegg 8 års garanti.

Hemmeligheten bak Baumatic er det tette samarbeidet med urverkprodusenten ValFleurier, som sammen med Baume & Mercier inngår i Richemont-gruppen. Med en kundeliste som også rommer søstermerkene Cartier, IWC, Panerai og Vacheron Constantin, er Baume & Mercier i godt selskap.

Med en moderne twist

Da den klassiske Clifton-kolleksjonen ble relansert i 2018, markerte den starten på en ny tidsalder for Baume & Mercier. Kolleksjonen var fanebærer for det nye Baumatic-verket, og frisket opp den sofistikerte estetikken merket var kjent for.

I tide for årets julesesong lanseres to nye Clifton Baumatic med innslag av rødt gull. To nykommere som begge kan være prikken over i-en til finstasen i ethvert juleselskap eller nyttårsfeiring – og i alle livets store begivenheter som kommer.

Baume & Mercier Clifton Baumatic Date and Moon Phase.

Clifton Baumatic Date and Moon Phase er nærmest et lærebokeksempel på diskré eleganse. Tallskiven har en lett teksturert eggeskallfarget finish, med en symmetrisk layout med visning av månefase og dato. Kassen på 39 mm er utført i 18 karat rødt gull, som er matchet med en luksuriøse brun alligatorrem. Veiledende pris er 148.500 kroner.

Baume & Mercier Clifton Baumatic «Chocolate».

Clifton Baumatic «Chocolate» er en dressklokke med særpreg, hvor den 40 mm store kassen av rustfritt stål er pyntet opp med bezel og detaljer i rødt gull. Den sjokoladefargede tallskiven har en gradert finish, hvor det karakteristiske hvite krysset i sentrum signaliserer at klokken har et COSC-sertifisert urverk. Veiledende pris er 46.200 kroner.

Begge modellene drives av Baumatic manufakturverk med 5 dagers gangreserve, gangnøyaktighet på -4/+6 sekunder per døgn og beskyttelse mot magnetisme. Glass i baklokket gir innsyn til den fascinerende mekanikken, og ved registrering hos Baume & Mercier gis 8 års garanti.

Norsk spesialmodell

I år feires 50-årsjubileet for den ikoniske Baume & Mercier Riviera. Førsteutgaven ble lansert i 1973 – bare ett år etter introduksjonen av Audemars Piguet Royal Oak, og tre år før lanseringen av Patek Philippe Nautilus. Bak modellen stod den nå avdøde Jean-Claude Gueit, som anses som en av klokkeindustriens fremste designere.

Femte generasjon Riviera ble presentert i 2021, og utgjør basis for årets nyheter og jubileumsmodeller. Den mest oppsiktsvekkende lanseringen har i tillegg en norsk forbindelse, og bygger på et samarbeid mellom Baume & Mercier og en av våre største idrettsstjerner.

Mats Zuccarello er ny ambassadør for Baume & Mercier. Foto: Jon Henrik Haraldsen

Mats Zuccarello Limited Edition Riviera kommer i 42 mm størrelse, og har Riviera-familiens særegne kasse av rustfritt stål. Den tolvkantede bezelen har børstet finish og eksponerte skruer, hvor sistnevnte er funksjonelle og ikke bare til pynt. Lenken er tilsynelatende sømløst integrert i kassen, men kan ved hjelp av hurtigskift-systemet enkelt byttes ut med den medfølgende gummiremmen.

Baume & Mercier Mats Zuccarello Limited Edition Riviera.

Tallskiven av safirglass har en mørkegrå sotet finish, som gir glimt av den underliggende mekanikken. Urverket er Baume & Merciers kaliber Baumatic BM13-1975A, som har hele 120 dagers gangreserve, nøyaktighet på -4/+6 sekunder per døgn og beskyttelse mot magnetfelt opptil 1.500 gauss.

Bare den røde sekundviseren med phi-logo, dekorasjonen med Zuccarellos draktnumemr på baklokket, samt den røde gummiremmen, avslører at klokken ikke er standard vare. En spesialmodell gjort på et diskré og smakfullt vis – slik Baume & Mercier er kjent for.

Mats Zuccarello Limited Edition Riviera er begrenset til kun 36 eksemplarer, og har en veiledende pris på 49.500 kroner. Deler av inntektene fra salget går til støtte av Zuccarellostiftelsen.