Leses nå
Baume & Mercier Riviera: Fem generasjoner – én legende

Baume & Mercier Riviera: Fem generasjoner – én legende

Baume & Mercier feirer 50-årsjubileet til Riveria med flere nye utgaver.

Riviera er selve symbolet på livsstilsånden til Baume & Mercier. En evig moteriktig sport-chic look tegnet av den anerkjente klokkedesigneren Jean-Claude Gueit i 1973 – bare ett år etter Audemars Piguet Royal Oak og tre år før Patek Philippe Nautilus.

På den tiden var klokkene oftest runde eller rektangulære, men Riviera brøt kodene for sveitsisk urdesign med sin tolvkantede bezel, eksponerte funksjonelle skruer og integrerte lenke.

Trioen av nye Baume & Mercier Riviera i 39 mm størrelse.

I anledning Rivieras 50-årsjubileum lanseres en trio av Riviera Baumatic i en ny 39 mm størrelse. Hver av de tre stålmodellene er vanntette til 100 meter, og drives av et Baumatic manufakturkaliber med hele fem dagers gangreserve. Urverket har en nøyaktighet på -4/+6 sekunder per dag, og takler magnetisme opptil 1.500 Gauss.

Dessuten, i den reneste Baume & Mercier-ånd, har de nye Riviera Baumatic-modellene blå eller grå tallskiver av sotet safirglass med gjennomsiktig bølgedekor. På motsatt side avslører safirglasset i baklokket detaljene og fingerspitzengefühlen i det automatiske urverket.

Baume & Merciers selvtrekkende Baumatic-verk med 5 dagers gangreserve.

For å demonstrere den ekstreme påliteligheten, tilbyr Baume & Mercier nå åtte års garanti for alle modeller med Baumatic-urverket. Ved å registrere seg på Baume & Merciers hjemmeside aktiviseres garantien.

For dameversjonen kommer Riviera i 33 eller 36 mm polert og børstet stål. Fem nye tallskiver med transparent bølgedekor i ulike farger, både med og uten diamanter. Modellene drives av automatisk urverk med 38 timers gangreserve – eller kvarts med hele 10 års batterilevetid.

Riviera-kolleksjonen er nå tilgjengelig i størrelsene 39, 42 og 43 mm samt i 33 og 36 mm. Med sitt ikoniske design, samspillende materialer og moderne stil er Riviera en eksepsjonelt allsidig klokke.

Lenke eller gummirem – det som passer deg best der og da. Med Baume & Merciers verktøyfrie hurtigskift-system, tar det bare sekunder å bytte. Riviera passer dermed uansett antrekk og anledning. Den er fortsatt en trendsetter.

Quality, reliability and performance trenger ingen oversettelse. Du skjønner det når du har det på hånden. Finn din nærmeste forhandler og prøv en Baume & Mercier Riviera i dag.

1973

Riviera – første generasjon

Første generasjon av Riviera blir lansert. Her representert ved en selvtrekkende variant fra 1975.

1981

Riviera – andre generasjon

En egen dykkermodell ble for første gang en del av Riviera-familien.

1985

Riviera – tredje generasjon

Tredje generasjon bød på mykere former enn forgjengerne. Her vist som full kalender i gull og stål.

2004

Riviera – fjerde generasjon

Riviera-kolleksjonen deles opp i en sportslig og en klassisk gren.

2021

Riviera – femte generasjon

Arven fra 1973 videreføres med femte generasjon Riviera.