Leses nå
En olympisk gullvinners Grand Seiko

En olympisk gullvinners Grand Seiko

Johannes Thingnes Bøs første Grand Seiko er en feiring av hans første OL-gull.

«Alle» vet at Johannes Thingnes Bø er blant verdens beste i skisporet. Men det er nok langt færre som vet at skiskytter-esset  også har en stor interesse for klokker. Gullmedaljevinneren fra årets OL i Sør-Korea, var nylig tilstede under Protids klokkevisning «Tid». En fin mulighet til en liten klokkeprat, og en titt på hva som pryder håndleddet hans om dagen.

Johannes Thingnes Bø under Protids klokkevisning «Tid». Foto: Andreas Madsen.

Idrettsstjerner og klokker er forsåvidt ingen ukjent kombinasjon. Kanskje er det smått elitistisk, men jeg vil si det er forholdsvis langt mellom de riktige godbitene, som viser en genuin interesse og fascinasjon for de tikkende små maskinene. Med en Grand Seiko Spring Drive SBGA211 på håndleddet, skuffer Johannes imidlertid ikke. Klokken, som kanskje er best kjent under navnet «Snowflake» (på grunn av den svært spesielle skiven), er noe av det lekreste i kolleksjonen til Grand Seiko. Modellen ble opprinnelig introdusert i 2010 (som SGBA011), men fikk en svært lett oppdatering i 2017.

Grand Seiko Spring Drive SBGA211.

Johannes kunne fortelle at klokken allerede hadde blitt en av favorittene i samlingen.

– Denne klokken har prydet armen min store deler av mai, og nasjonaldagen. Det er en klokke jeg har blitt veldig glad i allerede.


ANNONSE


Som Seiko-ambassadør via den norske distributøren Optura, var klokken en gave knyttet til sterke prestasjoner under årets vinter-OL. Jeg har pratet litt klokker med Johannes tidligere, og vet at interessen hans stikker langt dypere enn bare status og det ytre. Dermed hadde Johannes naturligvis et ord med i laget om nøyaktiv hvilken klokke som skulle bli hans første Grand Seiko. Og inspirasjonen kom fra sosiale medier.

– Det er den som har stukket seg frem blant Grand Seiko-modellene. Jeg så den dukke opp flere ganger i sosiale medier, og jeg syns det var en veldig kul klokke. Og en sånn hvit skive er det jo ikke mange klokker som har.

Fra front er klokken helt urørt, hvor Grand Seiko-logoen avslører at det er snakk om nyeste modell. På baksiden har klokken fått noen ekstra inngraveringer, i form av et snøkorn, de olympiske ringene, og årstallet 2018. En gjennomført og diskré modifikasjon, som gjør klokken akkurat passe personlig, og spesiell.


ANNONSE