Leses nå
Tid 2018

Tid 2018

31. mai var det nok en gang duket for Protids årlige klokkeutstilling, «Tid». Arrangementet var opprinnelig en ren pressevisning for tradisjonelle medier, men de seneste årene har utstillingen tatt en litt ny retning. «Tid» skal være mer i tråd med tiden, for å si det sånn.

Da dørene på Rococosalen (Grand Hotels største og flotteste sal) åpnet, var det først for inviterte representanter fra presse media. I tillegg til en liten håndfull journalister og skribenter, var også flere bloggere og influencere på gjestelisten. Kunnskapen om klokker er neppe overveldende blant sistnevnte grupper, men desto større er muligheten for at utstillingen kan være en appetittvekker. Etter mediaseansen og en kort pause, ble utstillingen åpnet opp for øvrige (forhåndspåmeldte) besøkende.

Det lettvinte ville vært å kalle «Tid» et «mini-Basel», men det ville også vært overdrivelse. Atmosfæren i Rococosalen var langt mer intim, enn det massive messeanlegget i Basel er i nærheten av å være. Muligheten til «touch and feel», kombinert med imøtekommende merkerepresentanter, er noen av utstillingens styrker. Protid stilte også med et par urmakere, som viste frem faget på storskjerm. Et innslag som gjerne kunne blitt fremhevet ytterligere.

Utvalget av merker var naturlig nok begrenset til de fleste av Protids egne. Baume & Mercier, Bruvik, Casio, Certina, Garmin, Grand Seiko, Kronaby, Longines, Maurice Lacroix, Rado, Raymond Weil, Seiko, TAG Heuer, Tissot, Victorinox, Von Doren, og Wenger – stilte alle med et utvalg klokker, samt et knippe ambassadører. Sistnevnte var definitivt litt krydder blant klokkene, og inkluderte blant annet Von Dorens Aryan Tari (juniorverdensmester i sjakk 2017), Bruviks Mette Brandt Bjerknæs (F2 powerboat pilot), Product Line/Baume Merciers Hadi Srour (proffbokser), samt Optura/Seikos Johannes Thingnes Bø (skiskytter).


ANNONSE


Vi er ikke bortskjemte når det kommer til større klokkearrangementer her i Norge, og «Tid» er derfor et gledelig innslag i året. Sett i lys av de rammene og forutsetningene som følger av at arrangøren er en kjede, syns jeg også at årets utgave av utstillingen ble gjennomført på en god måte.


ANNONSE