Leses nå
IWC lanserer Portugieser Chronograph Rattrapante Limited Edition «Boutique Milano»

IWC lanserer Portugieser Chronograph Rattrapante Limited Edition «Boutique Milano»

Historien om den profilerte IWC-urmakeren Kurt Klaus, og hans evighetskalender, bør være kjent for de fleste. Videreutviklinger av denne komplikasjonen er i dag å finne i flere av IWC sine modeller, og sammen med Pellaton-opptrekksmekanismen, utgjør den trolig merkets mest «allment» kjente tekniske innovasjon.

De som har fulgt IWC en stund, vet imidlertid at det sveitsiske merket også er en tungvekter innen kronografer. Spesielt Richard Habring sin modulære splittsekunds-kronograf (ofte også referert til som rattrapante eller dobbelkronograf) har blitt en favoritt blant kresne klokkeinteresserte verden over.

IW371215_web_front

Nylig åpnet IWC en ny boutique i Milano, og feirer begivenheten med å lansere en ny limited edition-klokke i 100 eksemplarer. IWC Portugieser Chronograph Rattrapante Limited Edition «Boutique Milano», gir oss et nytt gjensyn med Habring sin dobbelkronograf. Dette er utvilsomt et gledelig gjensyn for hardbarkede IWC-fans, for faktisk må vi helt tilbake til 2006, da denne komplikasjonen sist ble vist frem i Portugieser-drakt.

Ved første øyekast kan Portugieser Chronograph Rattrapante Limited Edition «Boutique Milano» minne litt om en ordinær Portugieser-kronograf (riktignok med en takymetrisk og telemetrisk skala på urskiven), men den tredje trykk-knappen kl. 10 røper at dette uret har en tilleggsfunksjon. Og i det man oppdager den ekstra sekundviseren, bør det ikke herske noen tvil om at det er snakk om en splittsekund-kronograf.


ANNONSE


Om det skulle være noen tvil: Splittsekunds-komplikasjonen innebærer at man kan ta tiden på to separate hendelser. Kronografen kan benyttes som ordinært, med start og stopp på knappen kl. 2, og nullstilling med knappen kl. 4. Ved en slik brukt, ligger de sentraliserte sekundviserte oppå hverandre, og fungerer i praksis som én.

IW371215_head

Er kronografen i gang, og man benytter knappen kl. 10, skjer imidlertid noe spesielt. Da stopper nemlig en av kronografens sekundvisere opp, mens den andre viseren fortsetter og gå. Dermed har man mulighet til å lese av tiden på viseren som står stille, for deretter å la den returnerer til å følge den andre viseren ved et ytterligere trykk på knappen kl. 10. Ganske smart, eller hva?

Det er et IWC kaliber 76240, som utgjør hjertet i den nye modellen. Dette manuelt opptrekkbare urverket, benytter faktisk et ETA 7750-baseurverk sammen med Habring sin rattrapante-modul, men er modifisert til den nærmest ugjenkjennelige. Her må det virkelig et trent øye til, for å forstå hva det faktisk er man ser på. Verket har for øvrig en gangreserve på omkring 48 timer.

Rent estetisk har Portugieser Chronograph Rattrapante et lett gjenkjennelig Portugieser-ytre, med en 41 mm urkasse i rødt gull. Som nevnt tidligere, byr den blå urskiven på både en takymeter og telemetrisk skala, som gir uret en klassiskt retropreg.

IW371215_Back_web

Les også...

Det faste baklokket er dekorert med «Biscione» – slangen som er emblemet til byen Milano. Her finner du også inskripsjonen «01/100», som er et tydelig nikk til det faktum at klokken kun er tilgjengelig i 100 eksemplarer på verdensbasis.

IWC Portugieser Chronograph Rattrapante Limited Edition «Boutique Milano» har fått en listepris på 21.500 euro.

 

Mer informasjon om IWC er tilgjengelig på iwc.com.

[separator type=»space»] [separator type=»thick»]


ANNONSE