Leses nå
IWC presenterer nye Pilot’s Watch-modeller

IWC presenterer nye Pilot’s Watch-modeller

En av IWC sine mest karakteristiske og populære kolleksjoner blir utvidet og fornyet.

[separator type=»thin»]

Følg Tidssonen på Facebook og Instagram for flere oppdateringer fra SIHH!

[separator type=»thin»]

Det har ikke vært noen hemmelighet at det er Pilot’s Watch-kolleksjonen som vil vies mest oppmerksomhet av IWC i 2016, og allerede før dørene på SIHH ble åpnet i dag, har det Schaffhausen-baserte merket lettet litt på sløret med de nye Big Pilot’s Heritage Watch.

Mens disse modellene ikke er for alle og enhver, viser det seg at årets Pilot’s Watch-kolleksjon byr på et bredt utvalg ur som strekker seg over flere størrelser og prisklasser.

Big Pilot’s Heritage Watch 48 og Big Pilot’s Heritage Watch 55 har vi som nevnt omtalt tidligere, men her allikevel en oppfrisker. Urene er to spesialmodeller som bygger på IWC sine historiske pilotklokker fra 1940, hvor Big Pilot’s Heritage Watch 55 er den mest autentiske med sin diameter på hele 55 mm. Kun 100 eksemplarer blir tilgjengelig av 55 mm-utgaven, mens lillebror på 48 mm er begrenset til 1.000 stykk.


ANNONSE


Mens de to kjempene på 48 og 55 mm deler fellestrekk med IWC sine øvrige Big Pilot-modeller, er den nye Pilot’s Watch Timezoner Chronograph et helt nytt design. Her har IWC kombinert tre tekniske løsninger vi kjenner fra før: Pilot’s Watch Worldtimer sin ring med oversikt over byer, et roterende fjærbelastet bezel, og det karakteristiske eksternt justerbare innerbezelet fra siste Aquatimer-generasjon.

Dimensjonsmessig har klokken en diameter på 45 mm, og på innsiden av urkassen i rustfritt stål, finner vi det selvtrekkende manufakturkaliberet 89760. Pilot’s Watch Timezoner Chronograph leveres dessuten på en skinnrem fra Santoni, som også har funnet veien til omtrent alle modellene i Pilot’s Watch-kolleksjonen. Vi satser på å komme tilbake med flere tekniske og funksjonelle detaljer, samt live-bilder, i løpet av kort tid.

Ny er også  IWC Pilot’s Watch Automatic 36, som leverer et klassisk pilotklokke-design i en ny kompakt pakke på 36 millimeter. Dermed er den effektivt den minste modellen i kolleksjonen, og ypperlig til både kvinnehåndledd og entusiaster som foretrekker litt mindre klokker. Designet er tidløst og enkelt, ikke så ulik «Mark»-klokkene, og modellen blir tilgjengelig med tre ulike varianter av urskiver.

Kjernemodellene oppdateres

IWC Pilot’s Watch Mark XVIII (dvs. Mark 18), legger seg inn i lang rekke av svært populære modeller. Vekk er det polariserende datovinduet som viste 3 dager om gangen, og nok en gang er vi tilbake til det klassiske datovinduet vi kjenner fra Mark XVI. Modellen omtales av IWC som innstegsmodellen til Pilot’s Watch-kolleksjonen, og blir som foregående Mark-modeller tilgjengelig på både lenke og rem.

Rent visuelt har urskiven fått et mer åpent og renere uttrykk Samtidig er diameteren krympet med 1.0 mm til 40 mm, sammenlignet med forgjengerens 41 mm. Det virker kanskje trivielt, men dette er en endring som bevisste klokkeentusiaster trolig vil sette pris på. Modellen blir tilgjengelig med to forskjellige urskiver, sølvfarget eller svart. På innsiden av urkassen i stål, sitter et selvtrekkende kaliber 30110.

Også IWC Pilot’s Watch Chronograph og IWC Big Pilot’s Watch har gjennomgått en liten kosmetisk oppdatering, og fremstår som noe renere enn forgjengerne. Førstnevnte har en diameter på 43 mm, og drives av et selvtrekkende kaliber 79320. Big Pilot’s Watch har en diameter på 46 mm, og drives av det selvtrekkende manufakturkaliberet 51111.

Fire blå og hyllest til Antoine de Saint Exupéry

Fans av IWC er nok godt kjent med spesialutgavene «Le Petit Prince», og «Antoine de Saint Exupéry». Førstnevnte er et litterært verk, og sistnevte er forfatteren, som gjennom livet vekslet mellom en tilværelse som pilot og skribent.

IWC Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition «Le Petit Prince», er en spesialutgave som viser «den lille prinsen» på rotoren, mens urskiven er karakteristisk blå. Urkassen på 46 mm er utført i 18-karats rødt gull, som huser et selvtrekende IWC manufakturkaliber 52850. Kun 250 eksemplarer blir tilgjengelig.

Mange vil nok fryde seg over at den midnattsblå urskiven også har funnet veien til tre ikke-limiterte varianter av IWC Big Pilot’s Watch Edition “Le Petit Prince”, IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition “Le Petit Prince” og IWC Pilot’s Watch Mark XVIII Edition “Le Petit Prince”.

Leken med ulike urskiver har tydeligvis falt i smak hos designerne i Schaffhausen, for de nye IWC Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar «Antoine de Saint Exupéry» og IWC Pilot’s Watch Double Chronograph Edition «Antoine de Saint Exupéry» leveres begge med en tobakksbrun urskive, og dessuten kalveskinnsrem med kremfargede sømmer som skal minne om Saint-Exupéry’s flydress. Begge urene har urkasser i rustfritt stål, hvor førstnevnte måler 46 mm i diameter, og sistnevnte noe mer beskjedne 44 mm.

Nye TOP GUN-modeller

IWC Big Pilot’s Watch TOP GUN har nå krympet til 46 mm, og har dessuten fått en renere urskive uten den signalrøde fly-silhuetten vi kjenner fra tidligere. Opprydningen har også skjedd på klokkens baklokk, og den fargerike TOP GUN-logoen har måttet vike for en langt mer diskré gravert variant. Under baklokket sitter et selvtrekkende manufakturkaliber 51111.

Råtassen Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar TOP GUN forblir så og si uendret fra i fjor, men har nå fått en kalveskinnsrem.

For Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN er forskjellene derimot større, og «trippeldatovinduet» har også her blitt endret til et enkelt datovindu. Den keramiske urkassen som huser manufakturkaliberet 89361, har dessuten fått en redusert diameter på 44 mm.

Redusert størrelse har også Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Miramar fått, og også denne modellen måler nå 44 mm i diameter. Og ja du gjettet riktig, for også her har datovinduet blitt endret til en enkel variant. Urverket deles med «ikke-Miramar»-varianten.

Den helt nye Pilot’s Watch Mark XVIII TOP GUN Miramar er inspirert av tradisjonelle observasjonsur (B-uhr). Den keramiske urkassen har en diameter på 41 mm, og modellen drives av et selvtrekkende kaliber 30110.

Nye Spitfire

Underkolleksjonen Spitfire er neppe den som får mest oppmerksomhet når vi snakker om pilotklokker fra IWC, men modellene er blant Pilot-kolleksjons mest klassiske og elegante.

Den nye Big Pilot’s Watch Spitfire i rødt gull byr på lekkert design i 46 mm gullinnpakning, mens Pilot’s Watch Perpetual Calendar Digital Date-Month Spitfire leverer en ny og spennende tolkning av IWC sin karakteristiske evighetskalender med digital visning Date-Month. Urkassen i rustfritt stål har en diameter på 46 mm.

Pilot’s Watch Chronograph Spitfire er kanskje modellen i underkolleksjonen med bredest appell, og byr på en 43 mm urkasse i rustfritt stål. På innsiden av kassen sitter et selvtrekkende kaliber 79320 som vi kjenner fra flere av IWC sine kronografmodeller.

Alt i alt leverer IWC en knallsterk kolleksjon som vi gleder oss til å ta i nærmere øyensyn. Og valgene om å gjøre modellene renere og enklere, vil høyst sannsynlig bli godt mottatt av entusiastene som ble skremt bort av den forrige generasjoner pilotklokker fra IWC.

[separator type=»space»] [separator type=»thick»]


ANNONSE