Leses nå
IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition «Blue Angels»

IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition «Blue Angels»

Rått og blått til ære for U.S. Navy Flight Demonstration Squadron.

I flere tiår har IWC hatt sterke bånd til luftfart. Først og fremst som en produsent av profesjonelle pilotklokker fra 1936, men i nyere tid også som lisenhaver av U.S. Navy Fighter Weapons School – populært kjent som «Top Gun». Nå styrkes båndet mellom den amerikanske marinen og den Schaffhausen-baserte urprodusenten ytterligere.

Fra i år er IWC lisenshaver for U.S. Navy Flight Demonstration Squadron – bedre kjent som «Blue Angels». Dette er ikke første gangen oppvisningsskvadronen knyttes til et klokkemerke, for «Blue Angels» har tidligere vært lisensiert bort til Breitling, og senest Citizen. For IWC er dette imidlertid en «første», og begivenheten markeres med en ny spesialmodell. Og selv om man i disse tider kanskje skulle tro det – nei, det er ikke snakk om en limited edition.

Pilot’s Watch Chronograph Edition «Blue Angels» kombinerer estetiske trekk fra den høytflyvende skvadronen, med historisk inspirasjon fra gamle «beobachtungs-uhren». Førstnevnte gjenspeiles i det blå og gule fargeskjemaet, mens sistnevnte kommer til uttrykk i urskivens layout. En ytre minuttskala dominerer synsfeltet, mens timer er forvist til en mindre skala utført i gult. Konseptet finner vi blant annet igjen i IWCs «Big Pilot» pilotklokker fra 2. verdenskrig, men også i moderne kronograf-form i Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Miramar.

Kassen er utført i polert svart keramikk, og har en diameter på 44,5 mm. På innsiden tikker det egenproduserte kaliber 89361, som byr på både flyback-kronograf og Pellaton-opptrekk. Fritt innsyn til urverket er imidlertid hindret av et fast baklokk, som for anledningen er dekorert med emblemet til «Blue Angels».


ANNONSE


Mer informasjon om IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition «Blue Angels» er tilgjengelig på iwc.com.

Fakta og pris

Modell: IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition «Blue Angels»
Dimensjoner: 44,5 mm; 15,7 mm
Materiale: Teknisk keramikk (ZrO2)
Vannresistens: 6 bar (60 m)

Urverk: 89361
Type: Mekanisk, selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder; dato; flyback-kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 68 timer

Rem: Blå kalveskinn

Veiledende pris: 10.900 amerikanske dollar
Tilgjengelighet: Ventes hos forhandlere og IWCs egne butikker i november 2019


ANNONSE