Leses nå
IWC lanserer Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition «SFTI»

IWC lanserer Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition «SFTI»

Ny kronograf inspirert av en klokke forbeholdt TOPGUN-piloter.

For mange klokkeentusiater er IWC selve kongen av pilotklokker, med ikoniske modeller som Mark 11, Doppelchronograph og Big Pilot. I 2007 introduserte merket en egen «Top Gun»-modell, som senere vokste til en hel serie innenfor Pilot’s Watch-kolleksjonen. Bruken av navnet er basert på en eksklusiv lisensavtale med den amerikanske marinen, og refererer til United States Navy Strike Fighter Tactics Instructor program (tidligere United States Navy Fighter Weapon School). Programmet er imidlertid best kjent som «TOPGUN», og ble for alvor berømt via kassasuksessen «Top Gun – den beste av de beste» fra 1986.

IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition «SFTI». (Bilde: IWC)

Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition «SFTI» er det nyeste tilskuddet i den populære serien. I følge IWC er klokken inspirert av en spesiell pilotkronograf fra 2018, som kun er tilgjengelig for uteeksaminerte TOPGUN-kandidater. Nykommeren byr på en svart keramisk kasse på 44,5 mm, og er utstyrt med både baklokk, krone og knapper av Ceratanium. Materialet har tidligere blitt beskrevet som et slags titan-basert komposittmateriale, som er «lett og uknuselig som titan, men hardt og ripesikkert som keramikk».

En svart matt urskive og svarte visere gjør det «taktiske» uttrykket komplett. Riktignok med et innslag av røde detaljer, som inkluderer den fly-formede motvekten på kronografens sekundviser. På innsiden av kassen sitter IWCs egenproduserte kaliber 69380, som er selvtrekkende kronografverk med kolonnehjul.

Baklokket er utført i Ceratanium. (Bilde: IWC)

Førsteinntrykk

Top Gun Edition «SFTI» er på ingen måte noen revolusjon, men er en lansering helt i tråd med IWCs identitet og tidligere pilotkronografer. Likheten til den eksisterende Pilot’s Watch Chronograph Top Gun er påfallende, hvor forskjellene dreier seg om små (men kanskje for noen viktige) detaljer. Hvorvidt innslaget av røde detaljer og Ceratanium er verdt påslaget over standardmodellen, får blir opp til kjøper å vurdere.


ANNONSE


Uttrykket er tøft og maskulint, og TOPGUN-elementene er såpass diskré at det ikke glir over i det cheesy. Det gjør Pilot’s Wtach Top Gun Edition «SFTI» til en klokke som trolig er aktuell for langt flere enn de som tenner på TOPGUN-linken.

Inspirasjonskilden: Pilot’s Watch Chronograph Edition «Strike Fighter
Tactics Instructor» (ref. IW389004). (Bilde: IWC)

Fakta og pris

IWC Pilot’s Watch Chronograph Top Gun Edition «SFTI»
IW389104

Diameter: 44 mm
Tykkelse: 15,7 mm
Kassemateriale: Keramikk (kasse), Ceratanium (baklokk, krone, knapper)
Urskive: Matt svart
Glass: Safirglass
Vannresistens: 6 bar (60 meter)
Rem: Grønn tekstilrem

Urverk: 69380, egenprodusert
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, små sekunder, dato, kronograf
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 46 timer

Tilgjengelighet: 1.500 eksemplarer, fra oktober 2020
Veiledende pris: 110.000 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på iwc.com.


ANNONSE