Leses nå
IWC lanserer Big Pilot’s Watch Edition «Right-hander»

IWC lanserer Big Pilot’s Watch Edition «Right-hander»

Den råeste pilotklokken fra Schaffhausen er nå tilgjengelig som «destro».

IWC har lange tradisjoner med pilotklokker, men ikke alle aspekter ved historien er like trivelige. Mens de enkle Mark-modellene slekter på den britiske tjenesteklokken Mark 11 fra 1948, bygger storebror Big Pilot’s Watch på en litt annen arv. IWCs største pilotklokke er tydelig inspirert av den historiske ref. 431 med kaliber 52 TSC, som i 1940 ble levert til tyske Luftwaffe. Definitivt ikke noe som bør tale mot dagens IWC eller Big Pilot’s Watch – men en interessant detalj som setter designet i en historisk kontekst.

IWC Big Pilot’s Watch Edition «Right-Hander». (Foto: IWC)

Big Pilot’s Watch Edition «Right-hander» er det nyeste tilskuddet i pilot-kolleksjon. For første gang har den særegne kronen blitt plassert på venstre side av kassen. Tanken har vært å lage en klokke for bruk på høyre hånd – det vi klokkegærninger ofte kaller en «destro». I følge IWC anses dette å være en naturlig utvikling av modellen, ettersom omkring 40 prosent av piloter skal være venstrehendte.

Markedsføringsfjas eller ei – en Big Pilot «destro» kan være en gavepakke for klokkeentusiaster som tidligere har styrt unna IWCs største pilotklokker av hensyn til bærekomfort. Bruker man en Edition «Right-hander» på venstre håndledd, slipper man en stor krone som gnager seg inn i hånden.

IWCs egenproduserte kaliber 52010. (Foto: IWC)

Tar vi en kikk på urskiven, minner den ikke så rent lite om tidligere spesialutgaver av den store pilotklokken. Den nærmeste jeg kommer på i farten er Edition «Patrouille Suisse», som ble introdusert i 2015 (les mer her). Ved å benytte det egenproduserte kaliber 52010, ender klokken opp med både gangreserve-indikator og løpende sekunder på den skifergrå skiven. Resultatet er et betydelig mer symmetrisk design enn standardmodellen.


ANNONSE


IWC Big Pilot’s Watch Edition «Right-hander» blir tilgjengelig i totalt 250 eksemplarer. Klokken vil selges gjennom merkets egne butikker og forhandler fra august, men markedene Australia og Frankrike er gitt tre måneders eksklusivitet. Mer informasjon om klokken er å finne på iwc.com.

Spesifikasjoner:

  • Modell: IWC Big Pilot’s Watch Edition «Right-hander» – IW501012.
  • Det ytre: Kasse av rustfritt stål – 46,2 mm diameter, 15,6 mm tykkelse – safirglass – skifergrå urskive – innerkasse av jern for beskyttelse mot magnetfelt – svart kalveskinnsrem – vannresistent 60 meter.
  • Det indre: IWC kaliber 52010, egenprodusert – Pellaton opptrekksmekanisme, 7 dagers gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz) – timer, minutter, små sekunder, gangreserve-indikator.
  • Pris og tilgjengelighet: 14.900 euro – 250 eksemplarer.

ANNONSE