Leses nå
IWC introduserer nye Portugieser Perpetual Calendar 44

IWC introduserer nye Portugieser Perpetual Calendar 44

Den ikoniske «PPC» oppdateres med ny kasse, nye skiver og forfinede detaljer.

Kanskje finnes det ikke en mer berømt evighetskalender enn komplikasjonen til IWC. Mekanismen ble utviklet av den innflytelsesrike urmakeren Kurt Klaus, og introdusert med Da Vince Perpetual Calendar Chronograph (ref. 3570) i 1985.

Komplikasjonen bød ikke bare på overlegen brukervennlighet, men lot seg også skalere til industriell produksjon. En av suksessfaktorene var det modulære designet, som var skapt for å benytte arbeidshesten Valjoux 7750 som base.

Den moderne evighetskalenderens far – Kurt Klaus. Foto: IWC

Den første Portugieser Perpetual Calendar (ref. IW5021) ble imidlertid presentert i 2003, og paret Klaus’ modul med IWCs egenproduserte kaliber 5000-plattform med 7 dagers gangreserve. Modellen har vært en konstant i kolleksjonen frem til i dag, og har gjennomgått flere større og mindre oppdateringer. Siste gang var i 2018, med lanseringen av PPC ref. IW5034.

Generasjonsskifte

Nye IWC Portugieser Perpetual Calendar 44 i fargen «Dune».

Nå fornyes den ikoniske evighetskalenderen, med det IWC selv kaller en «completely re-engineered Portugieser Perpetual Calendar 44». Modellen, som bærer referansenummer IW5037, komme foreløpig i fire versjoner fordelt på 18 karat hvitt gull og rødt «Armor Gold». Ifølge produsenten er sistnevnte en gullegering med «forbedret mikrostruktur», som skal gjøre materialet hardere og mer motstandsdyktig mot slitasje enn konvensjonelt 5N rødt gull.


ANNONSE


Kassen har også blitt redesignet i sin helhet, med tynnere mellomkasse for en slankere profil. Endringen i design er særskilt synlig på baklokket, og med det nye boksformede safirglasset som er å finne på begge sider av kassen. Helt konkret måler klokken 44,4 mm i diameter, men tykkelsen er på 14,9 mm.

Mens det kanskje kreves et godt trent øye for å se forskjellene i kassen, er de nye tallskivene et mer åpenlyst hint. Hver skive er påført 15 lag med transparent lakk, med underskiver som er frest inn i både basen av messing og lag av lakk. Teknikken gir i praksis en dybdefølelse forgjengerne ikke hadde.

IWC Portugieser Perpetual Calendar 44 i «Horizon Blue».

Ved lansering kommer tallskivene med lyseblå, gullfarget, svart eller sølvfarget finish. Kombinert med en lett justert layout er tallskivene et friskt pust som forsiktig skyver modellen i en noe mer moderne retning enn forgjengerne.

Revidert urverk

Portugieser Perpetual Calendar 44 kommer også med IWCs doble månefase-indikator, som er inspirert av nautiske instrumenter og viser månen for både den nordlige og sørlige hemisfære. I motsetning til enklere månefase-komplikasjoner, har IWCs tolkning et avvik på bare én dag etter 577,5 år.

Urverket er det nye kaliber 52616, som produseres av IWC selv. Kort og godt dreier det seg om en etterfølger til det eksisterende kaliber 52615, som er bygget over seneste generasjons baseverk i kaliber 52000-familien. Estetisk er det derfor lite som skiller nye kaliber 52616 fra tidligere iterasjoner.

IWCs egenproduserte kaliber 52616.

Ifølge IWC har urverket fått en oppgradert balanse med bedre antimagnetiske egenskaper, mens øvrige spesifikasjoner inkluderer Pellaton-opptrekk, deler av slitesterke deler av zirkon-keramikk og 7 dagers gangreserve fordelt på to fjærhus.

Veiledende norsk pris er 583.000 kroner for variantene i rødt gull, mens hvitt gull øker prisen til 596.000 kroner. IWC opplyser samtidig om at varianten med lyseblå «Horizon Blue» tallskive, vil få prioritert levering til merkets monobrand-butikker.


ANNONSE