Leses nå
SIHH 2017: IWC lanserer Da Vinci Tourbillon Retrograde Chronograph

SIHH 2017: IWC lanserer Da Vinci Tourbillon Retrograde Chronograph

IWC fornyer Da Vinci-familien i år, med en splitter ny kolleksjon. Merket går nå vekk fra de tonneau-formede urkassene som ble introdusert i 2007, og har i stedet latt seg inpirere av Da Vinci fra 1980-tallet. Det var i denne generasjonen Da Vinci at Kurt Klaus sin velkjente evighetskalender dukket opp for første gang, så kolleksjonen er en viktig milepæl i IWC sin historie.

IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph (1985).
IWC Da Vinci Perpetual Calendar Chronograph (1985).

Selve flaggskipet i den nye kolleksjon, er den svært kompliserte Da Vinci Tourbillon Retrograde Chronograph. Kjennere vet at IWC tilbyr både tourbillon, retrograd datovisning, og kronograf fra før, men for første gang kombinerer merket de tre komplikasjonene i en og samme modell.

iwc-da-vinci-tourbillon-retrograde-chronograph-3

På mange måter er det snakk om et lite horologisk mesterverk, basert på det nye kaliber 89900. Det selvtrekkende in-house-produserte verket har en gangreserve på 68 timer, og er dessuten ustyrt med moderne gang-komponenter av såkalt «diamond coated» silisium.

iwc-da-vinci-tourbillon-retrograde-chronograph


ANNONSE


Kronografen er kolonnehjuls-basert design, og har også en flyback-funksjon. Underskiven kl. 12, viser både kronografens forløpte timer og minutter på en og samme skive. Den retrograde datovisningen «binder» elegant kronografen sammen med tourbillonen, som har en iøynefallende plassering kl. 6 på urskiven. Denne flyvende tourbillonen er utstyrt med en «hack»-funksjon, som innebærer at den stopper å gå i det kronen trekkes ut. En liten teknisk detalj utenom det vanlige.

Les også...

iwc-da-vinci-tourbillon-retrograde-chronograph-5

Hele herligheten er huset i en urkasse i rødt gull, som har en diameter på 44 millimeter. Kassen har det karakteristiske nye Da Vinci-designet, som gir en helhet som definitivt skiller seg ut fra mengden. I kjent IWC-stil, leveres klokken på skinnrem fra italienske Santoni, og prisen er indikert å bli i området 112.000 euro.

otteren-690x120


ANNONSE