Leses nå
IWC lanserer spesialutgave av Aquatimer

IWC lanserer spesialutgave av Aquatimer

I urverdenen er det ingen mangel på spesielle samarbeid, og noen ganger kan det hele gli over i det direkte komiske. Det finnes allikevel en liten håndfull merker, som konsistent leverer attraktive limited editons.

Blant disse finner vi IWC, som nå introduserer Aquatimer Chronograph Edition «Sharks» i 500 eksemplarer. Merket har samarbeidet med den kjente amerikanske fotografen Michael Muller, som har reist verden rundt for å feste haier til «filmen». Bildene har blitt publisert i boken «Sharks», som ved kjøp av klokken medfølger i en eksklusiv utgave fra Taschen. Dette er ikke første gang IWC har vist engasjement for havet og dets levende skapninger, for siden 2009 har merket støttet Charles Darwin Foundation – inkludert deres arbeid med haipopulasjonen på Galapagos Maritime Reserve. Med Aquatimer Chronograph Edition «Sharks», ønsker IWC å sette fokus på den utrydningstruet hai.

iw379506-aquatimer-chronograph-edition-sharks

Aquatimer-familien har lange tradisjoner som IWC sine dykkerklokker, og samarbeidet gir langt på vei mening. Den nye klokken byr på en 44 mm urkasse i stål, med IWC sitt patenterte «SafeDive»-system. Ved å rotere det ytre kransen, roteres den interne «dykkerkransen» på innsiden av urkassen. På innsiden finner vi også IWC sitt manufakturkaliber 89365. Det selvtrekkende urverket har en gangreserve på 68 timer, og tikker med en frekvens på 28.800 vph (4 Hertz). Kronografen er av typen «flyback», som innebærer at trykkeren kl. 3 både resetter og starter kronografen i samme operasjon.

Den symmetriske grå urskiven gir klokken et maskulint uttrykk, og den symmetriske layouten er nok til glede for mange. Noe grunnen til at IWC ofte lykkes med sine limited editions, er deres evne til å holde det hele på et ganske nedtonet og elegant nivå. Og det er kun når man vender klokken rundt, at man for alvor forstår at den er noe spesielt. Her har nemlig IWC dekorert baklokket med svømmende haier, som underbygger klokkens tema, uten å være «over the top».


ANNONSE


iw379506-aquatimer-chronograph-edition-sharks_back

Les også...

Vannresistansen på 300 meter bør være grunn nok til å forstå at denne klokken ikke leveres på skinnrem, og Aquatimer Chronograph Edition «Sharks» leveres på en solid svart gummirem. I likhet med familiemedlemmene i Aquatimer-kolleksjonen, har klokken også fått IWC sitt smarte hurtigskiftsystem for remmer.

Som nevnt tidligere vil klokken kun bli tilgjengelig i 500 eksemplarer på verdensbasis, og faktisk er ett eksemplar ventet til Otteren i Stavanger. Nøyaktig pris er ennå ikke klar, men i følge Otterens Facebook-side ventes prisen å bli i området 100.000 kroner.

[separator type=»space»]

otteren-690x120


ANNONSE