Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Introduserer Sevenfriday V-Series

Introduserer Sevenfriday V-Series

Jon Henrik Haraldsen

Sevenfriday V-Series byr på splitter nytt design, tidsvisning via addisjonsprinsippet, NFC og hurtigskiftsystem for remmer.

Det sveitsiske nisjémerket Sevenfriday tok klokkeverdenen med storm i 2012, og har opprettholdt et godt momentum de siste årene. Vi har både pratet med mannen bak merket, og sett nærmere på både deres første og andre kolleksjon.

Nå lanserer Sevenfriday den nye V-Series, som i velkjent Sevenfriday-stil, er sterkt inspirert av det industrielle. I første omgang lanseres V-Series med to modellvarianter, kalt V1/01 og V2/01. Vi blir imidlertid ikke overrasket om flere utgaver snart vil finne veien inn i V-Series-kolleksjonen.

Sevenfriday V1/01.
Sevenfriday V1/01.
Sevenfriday V2/01.
Sevenfriday V2/01.

V-Series har fått en særegen urkasse i rustfritt stål, som måler 44,3 mm i høyden og 49,7 mm i bredden. Tykkelse er oppgitt til 11,3 mm. Spesielt ved å legge merket til, er det nye Fast Strap Change-systemet («FSC»), som er synlig på kassens venstre hjørner. Denne mekanismen skal i følge merket gjøre det svært enkelt å skifte til remmer – en prosess som mange finner tidkrevende og pirkete der tradisjonelle barettsystemer er benyttet. FSC-systemet er imidlertid ikke den eneste innovative egenskapen som har funnet veien til V-Series, for klokkene er dessuten utstyrt med NFC-chip i baklokket. I kombinasjon med Sevenfriday sin mobil-app, skal NFC-chipen i første omgang kunne benyttes for å verifisere urets ekthet, men på sikt også kunne låse opp ytterligere fordeler for eieren. NFC vil for øvrig også bli integrert i Sevenfriday sine eksisterende modeller.

Finishmessig byr V1/01 på et børstet frontbezel med sunray-finish, mens V2/02 har fått et børstet frontbezel med vertikal sunray finish. Andre forskjeller mellom de to variantene inkluderer materialvalg for urskiven med 4-nivåer, forskjeller i fargepalett, samt ulik kalveskinnsrem.

Sevenfriday er kjent for sine lett eksentriske design for tidsavlesning, og V-Series er intet unntak. Her benyttes nemlig det merket kaller «addisjonsprinsippet», både for visningen av minutter og timer. Timeskalaen går fra 0-4, og må derfor anvendes i kombinasjon med en sentralplassert disk for visning av alle 12 timene. Minuttvisningen skjer via en ordinær sentralplassert viser, mens sekundene vises tilsvarende timer, men ved hjelp av en skal og liten disk plassert nede til venstre på urets fremside. Hele mekanismen drives av et selvtrekkende Miyota 82S7 med åpen balanse og 40 timer gangreserve.

31082015_SevenFriday_V02_004

Konseptet forklares kanskje enklest gjennom et eksempel, så la oss ta en kikk på bildet ovenfor: den sentralplasserte disken for timer, peker med «4+»-markeringen mot skalaen et sted mellom 3 og 4 (ca kl. 3:30). Minuttviseren viser ca. 33, mens sekunddisken peker med «40+»-markeringen mot «0» på skalaen. Tidspunktet er derfor 7 timer, 33 minutter og 40 sekunder. Kanskje litt komplisert her og nå, men garantert enklere i praksis etter litt tilvenning.

Begge modellene har fått en pris på 1.055 sveitsiske franc før avgifter, og ventes tilgjengelig i løpet av september og oktober.

Mer informasjon er tilgjengelig på merkets nettside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.