Leses nå
Frederique Constant lanserer sitt 31. manufakturverk

Frederique Constant lanserer sitt 31. manufakturverk

Debuterer i fire nye varianter hvor den dyreste koster over 300.000 kroner.

Tirsdag denne uken gikk startskuddet Geneva Watch Days, hvor 39 klokkemerker åpner dørene til sine egne merkebutikker, hotellsuiter og eventlokaler i Genève. Arrangement ble avholdt for første gang i 2021, og kan beskrives som en slags desentralisert klokkemesse.

På årets deltakerliste står Alpina, Angelus, Armin Strom, Arnold & Son, Artime, Bausele, Bianchet, Breitling, Bulgari, Byrne, Konstantin Chaykin, Claude Meylan, Corum, Czapek & Cie, De Bethune, Doxa, Frédérique Constant Group, Girard Perregaux, Greubel Forsey, Hautlence, HYT, Jacob and Co, Krayon, Laurent Ferrier, Louis Erard, Massena Lab, Maurice Lacroix, MB&F, H. Moser & Cie., Oris, Perrelet, Phillips in association with Bacs & Russo, Raketa, Reservoir, Ressence, Singer, Trilobe, Ulysse Nardin og Urwerk.

Flere av utstillerne benytter anledningen til å avduke nyheter – og Frederique Constant er ikke et unntak.

Små komplikasjoner

Den nye Classic Power Reserve Big Date Manufacture markerer to spesielle begivenheter. For det første er modellen en feiring av 35-årsjubileet til Frederique Constant, som ble etablert av det nederlandske ekteparet Aletta og Peter Stas i 1988.


ANNONSE


For det andre markerer modellen introduksjonen av et nytt urverk, som er merkets 31. manufakturverk i rekken.

Classic Power Reserve Big Date Manufacture er et temmelig beskrivende modellnavn. For nykommeren er en klassisk dressklokke på 40 mm (og en tykkelse på 12,19 mm), som byr på dobbelt datovindu, månefase og gangreserve-indikator.

Komplikasjonene er ikke spredt utover tallskiven i en symmetrisk layout, men har et mer interessant oppsett enn som så. I praksis oppleves likevel tallskiven som balansert, og plasseringen av de små komplikasjonene understreker også at det ikke er et standardverk som tikker på undersiden.

Nytt urverk

Som tidligere nevnt er kaliber FC-735 det 31. manufakturverket fra Frederique Constant. Estetisk har det også klare likhetstrekk med forgjengerne, hvor klobesiden ikke røper noe av funksjonene som foregår på skivesiden.

Frederique Constant kaliber FC-735.

Dekorasjonen er industriell men gjennomført slik vi kjenner fra øvrige urverk fra Frederique Constant.

Velkjent er også 4 Hertz (28.800 halvsvingninger per time), som er likt på de fleste av manufakturverkene fra Frederique Constant. FC-735 er utstyrt med automatisk opptrekk, og gangreserven er økt til 50 timer.

Fire varianter

Classic Power Reserve Big Date Manufacture kommer i hele fire varianter, inklusive to spesialversjoner i begrenset antall. De øvrige to variantene går rett inn i standardkolleksjonen, og byr på kasse av rustfritt stål kombinert med sølvfarget eller blå skive.

Spesialversjonene er imidlertid av den langt mer eksklusive sorten. Den ene byr på en kasse av platina, som kombineres med en ekte meteoritt-skive. Den andre har fått kasse av rødt gull, som matches med en antrasittgrå skive.

Versjonen i platina er begrenset til 35 eksemplarer, mens gullmodellen kommer i 350 stykk. Prisene er satt til henholdsvis 328.998 og 227.498 kroner – summer av en størrelsesorden de færreste forbinder med Frederique Constant.

Til sammenligning er de to standardvariantene av rustfritt stål priset til 60.998 kroner. Også dette kan nok oppleves å være et steg opp i pris fra det sveitsiske merket, men er likevel langt mer overkommelig enn de kostbare spesialmodellene.


ANNONSE