Leses nå
Høydepunkter fra Audemars Piguets nyhetsslipp

Høydepunkter fra Audemars Piguets nyhetsslipp

Forrige uke avduket Audemars Piguet langt mer enn en ny Royal Oak «Jumbo».

Når Watches & Wonders Geneva går av stabelen i Sveits neste måned, skjer det uten Audemars Piguet på utstillerlisten. Merket deltok for siste gang på messen i 2019, og har de seneste årene kjørt sitt eget løp.

Forrige uke lanserte Audemars Piguet den nye Royal Oak «Jumbo» ref. 16202. Klokken «alle» har ventet på siden fjorårets kunngjøring om at forgjengeren, Royal Oak «Jumbo» ref. 15202, tas ut av produksjon.

I samme runde presenterte Audemars Piguet flere nye tilskudd i Royal Oak-kolleksjonen – og her er noen av de som fanget vår oppmerksomhet.

Royal Oak Selfwinding 37 mm

Bilde: Audemars Piguet

Fokuset på den ikoniske klokken med den karakteristiske oktagonale bezelen er ikke tilfeldig. I år er det nemlig 50 år siden førsteutgaven, Royal Oak ref. 5402, ble presentert i 1972.


ANNONSE


Mens originalen var en bemerkelsesverdig stor klokke i samtiden, byr nye Royal Oak ref. 15550 på det særegne designet i et mindre 37 mm format. En størrelse som i våre dager kan anses som «unisex».

Bilde: Audemars Piguet

Designmessig blir det egentlig feil å anse ref. 15550 som en nedskalert utgave av tidligere nevnte «Jumbo» ref. 16202. Modellen er derimot en erstatning for ref. 15450 (også den 37 mm), og er en søskenmodell til den den større ref. 15500 på 41 mm.

Royal Oak ref. 15550 drives av det nye kaliber 5900, som byr på automatisk opptrekk og 60 timers gangreserve. Urverket skal imidlertid ikke være produsert av Audemars Piguet, men er snarere levert av velrenommerte Vaucher Fleurier. I anledning årets jubileum vil disse urverkene i år være utstyrt med en spesiell «jubileums-rotor».

Bilde: Audemars Piguet

Hva gjelder varianter går Audemars Piguet så og si «all in», med en rekke valgmuligheter hva angår materialer (stål, «two-tone» eller rødt gull) og tallskiver (sølv, mørkeblå, grå, lyseblå eller grønn). La oss hele ikke glemme muligheten for bezel med diamanter (da teknisk sett ref. 15551).

Bilde: Audemars Piguet

Felles for alle variantene er 8,9 mm tykkelse, 50 meters vannresistens og safirglass. Veiledende priser starter fra 23.300 euro for versjonene i helstål.

Royal Oak Selfwinding Chronograph 38 mm

Bilde: Audemars Piguet

Nye Royal Oak Chrono ref. 26715 (38 mm) er en oppdatering av ref. 26315, som ble introdusert under SIHH 2019. Urverket er fortsatt et 2385, som er basert på den gamle traveren 1185 fra Frédéric Piguet.

Bilde: Audemars Piguet

Eksteriøret er derimot der de største, men forholdsvis små, endringene har skjedd. Side om side vil man kunne observere enkelte justeringer av det kantede designet, inkludert overgangen mellom kasse og lenke.

Bilde: Audemars Piguet

Modellen er tilgjengelig i fem ulike varianter, hvor to i stål kommer med mørkeblå eller grå tallskive. En tredje stålmodell leveres med lyseblå skive, mens de to siste referansene er utført i rødt gull med mørkeblå eller sølvfarget skive. Samtlige tre har bezel med diamanter. Veiledende priser starter fra 31.500 euro i stål.

Royal Oak Selfwinding Chronograph 41 mm

Bilde: Audemars Piguet

Sist men ikke minst har Audemars Piguet presentert den nye ref. 26240 – en Royal Oak kronograf med et lett justert 41 mm ytre. Modellen erstatter den gamle ref. 26331 fra 2017, som for øvrig ble introdusert i forbindelse med 20-årsjubileet for Royal Oak Chronograph.

For første gang har Royal Oak Chronograph i stål blitt utstyrt med et egenprodusert urverk, som erstatter det tidligere nevnte kronograf-verket fra Frédéric Piguet.

Urverket er Audemars Piguets kaliber 4401, som vi for første gang stiftet bekjentskap med i Code 11.59 i 2019. Vi snakker flyback-funksjon, kolonnehjul, 4 Hz og 70 timer gangreserve – samt den spesielle «jubileums-rotoren» som kun vil produseres i år.

Bilde: Audemars Piguet

Royal Oak Chronograph ref. 26240 kommer i heftige 11 varianter, hvor fire er utført i rustfritt stål, med valget mellom mørkeblå, svart, sølvfarget eller grønn tallskive. De øvrige variantene er utført i rødt gull. Veiledende priser starter fra 32.800 euro i stål.

Mer informasjon er tilgjengelig på audemarspiguet.com.


ANNONSE