Leses nå
H. Moser & Cie. lanserer Streamliner Centre Seconds Smoked Salmon

H. Moser & Cie. lanserer Streamliner Centre Seconds Smoked Salmon

Den enkleste varianten av Streamliner er tilbake i kolleksjonen.

For litt over tre år siden introduserte H. Moser & Cie. sin egen tolkning av en luksuriøs sportsklokke av stål med integrert lenke, i form av Streamliner Flyback Chronograph Automatic. Senere fikk modellen selskap av den enklere Streamliner Centre Seconds, samt mer kompliserte og kostbare varianter.

I fjor var det imidlertid full stopp for kolleksjonens rimeligste, og igjen i lineupen stod valget mellom Streamliner med kronograf, evighetskalender eller tourbillon. Utenfra virket utfasingen av modellen som nokså prematur.

Sveitsisk røkelaks

Streamliner Centre Seconds. Bilde: H. Moser & Cie.

Kanskje er det ikke derfor så overraskende at Streamliner Centre Seconds nå er tilbake. Denne gangen uten den særegne grønne tallskiven fra førsteutgaven, men med en kobberbrun variant som Moser kaller – med det vi må anta er et snev av humor – «Smoked Salmon».

I den offisielle pressemeldingen presiser Mosers CEO (og angivelig erfarne fluefisker) Edouard Meylan, at inspirasjonen bak fargen ikke er hentet fra atlanterhavslaksen. Derimot er det snakk om såkalt koho-laks (Oncorhynchus kisutch) – og bokstavelig talt også i røkt form laget for menneskelig inntak:


ANNONSE


«Allowed to mature in total freedom and massaged each day by specialists using an oil infused with aromatic herbs picked from the slopes of the Himalayas, this species only eats crustaceans that have been pre-digested by pink flamingos. Each individual fish is smoked using a secret recipe made using Scottish whisky. This is what gives the flesh this exceptional colour, and is the inspiration behind our new dial».

Skikkelige spesifikasjoner

Jeg mistenker at presseavdelingen til Moser humret litt da teksten ble skrevet, men Streamliner Centre Seconds er som klokke ingenting å le av. For i likhet med den grønne forgjengeren, er det snakk om høy kvalitet og sterke spesifikasjoner.

Kassen av rustfritt stål måler 40 mm i diameter, mens tykkelsen er oppgitt til 12,1 mm inkludert safirglasset i front. Med skrukronen godt på plass er klokken vanntett til 120 meter.

Moser kaliber HMC 200. Bilde: H. Moser & Cie.

Urverket er Mosers egenproduserte kaliber HMC 200, som også ble brukt i førsteutgaven av Streamliner Centre Seconds. Frekvensen er på 21.600 halvsvingninger per time, mens gangreserven er minst 3 dager.

Prismessig har Moser lagt seg på 19.900 CHF inkludert lokale avgifter, som med dagens kurs er rundt 233.000 kroner. I likhet med forgjengeren er det ikke snakk om en limited edition, men i følge merket skal modellen kun være tilgjengelig i ett år.


ANNONSE