Leses nå
H. Moser & Cie. lanserer Endeavour Centre Seconds Genesis

H. Moser & Cie. lanserer Endeavour Centre Seconds Genesis

  • Den første av tre klokker i selskapets nye Genesis-prosjekt.
  • En fusjon av fysisk klokke med digitale og virtuelle opplevelser.
  • 50 eksemplarer med en veiledende pris på 27.000 CHF.

Adventsstria er i full gang for de fleste av oss, men i kjent stil har Moser i dag avduket det som trolig blir årets siste sprell fra Schaffhausen. Nyheten, som bærer navnet Endeavour Centre Seconds Genesis, er kanskje ikke like spektakulær som en klokke laget av ost eller gress, men markerer starten på et prosjekt hvor det fysiske kombineres med det digitale og virtuelle.

Legg merke til den spesielle bezelen og kronen.

For å starte med det fysiske byr klokken på en 40 x 11,3 millimeter stor urkasse i stål, hvor oppmerksomheten stjeles av en 3D-printet «pikselert» bezel og krone i titan, samt en unik (og fungerende) QR-kode på safirglasset. Sammen hinter de om at produktet eksisterer i en symbiose med det digitale, hvor blockchain-teknologi, digitale eiendeler og et virtuelt «metaverse» er hovedingrediensene.

Under det dekorerte glasset finner man en Vantablack-tallskive med tradisjonelle visere, men det er lite med klokken som vitner om at lesbarhet – eller klassisk eleganse for den del – har vært en hovedprioritet.

På innsiden finner man selskapets HMC 200.

På innsiden av urkassen finner vi selskapets eget HMC 200-urverk, som står igjen som halmstrået som binder lanseringen sammen med tradisjonell sveitsisk klokkekunst. Det byr på 3 dagers gangreserve og er dekorert på vante måte, med en rotor i 18 karat gull som det kanskje viktigste blikkfanget.


ANNONSE


«Genesis»

Fra Mosers side er det utvilsomt at det er det virtuelle og digitale aspektet som er det viktigste med denne førjulslanseringen. I partnerskap med store aktører som Deloitte, Aura Blockchain Consortium og Zurich Switzerland har de utviklet et prosjekt som har fått kallenavnet «Genesis» – eller 01100111 01100101 01101110 01100101 01110011 01101001 01110011 om du er flytende i binærkode.

En egen app åpner en virtuell verden for eieren.

Prosjektet skal inkludere både verifiseringsmulighet via blockchain, digitale sertifikater, garantier, forsikring av klokken (via Zurich Switzerland), digital lommebok med unike NFT-er, samt eksklusiv tilgang til et digitalt metavers hvor brukeren kan oppleve Moser på ulike måter. Blant annet har selskapet laget et virtuelt sveitsisk «chalet», hvor man kan utforske Mosers historie gjennom bilder, video og lyd.

Endeavour Centre Seconds Genesis opplyses å være den første av tre klokker som skal presenteres, hvor eksisterende eiere vil få førsterett på de to kommende utgavene. Som seg hør og bør vil disse bli presentert først via det digitale metaverset, om vi har forstått konseptet korrekt.

Mosers digitale «chalet».

Med sitt rykte om å gå sine egne veier, bør egentlig ikke prosjekt Genesis og entreen i Web 3.0 komme som noen stor overraskelse. Litt overrasket blir vi likevel og med sitt design, som definitivt innbyr til enten elsk eller hat, er det også en lansering som vil skape forventet splid blant entusiastene.

Først og fremst retter nok både klokken og teknologien seg mot et yngre og mer digitalt publikum, fremfor de som foretrekker klassisk eleganse. Det er med andre ord ingen klokke for undertegnede, uten at Moser feller tårer for det.

Dersom en pikselert klokke med QR-kode på glasset frister – og man ønsker å sikre seg et av de 50 eksemplarene – må man trolig være både rask på avtrekkeren og klar til å bla opp 27.000 CHF.


ANNONSE