Leses nå
H. Moser & Cie. introduserer Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon

H. Moser & Cie. introduserer Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon

https://www.instagram.com/p/CJ-q42uhJ2b/

Håpløs lesbarhet oppveies av velklingende lydsignaler og fest for øyet.

Gang på gang har H. Moser & Cie. vist at de ikke er redde for å gå andre veier enn den sveitsiske urindustriens tungvektere. Med svært originale design og en god dose lekenhet fremstår Moser som et dristig alternativ i toppklassen.

Til tross for å være en sjelden miks av komplikasjoner, fremstår Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon likevel som umiskjennelig H. Moser & Cie. Klokken byr på en heftig kombinasjon av minute repeater og tourbillon, i et format som kan beskrives som en moderne dressklokke. Mens repeateren spiller ut gjeldende tidspunkt på kommando via hammere og gong, skal tourbillonen i teorien eliminere posisjonelle avvik som følge av tyngdekraften.

Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon. Bilde: H. Moser & Cie.

Som seg hør og bør er begge de avanserte mekanismene er tydelig fremhevet – men ikke ved å legge noe til. Derimot har Moser strippet bort andre «unødvendige» detaljer, som tall, indekser, minuttskala, tekst og logo. Igjen står to blankpolerte hammere og en eksponert gong, samt den flyvende tourbillonen med delvis gjennomsyn. Urskivens blåfarge føles kjent fra merkets øvrige modeller, men byr på solstrålemønster snarere enn signaturfinisjen fumé.

Kassen av titan har en fasong som er i tråd med de øvrige medlemmene av Endeavour-familien, men er optimalisert for å maksimere lyden fra repeater-mekanismen. Diameteren på 43 mm er absolutt litt i overkant for en konvensjonell dressklokke, men oppleves ikke som urimelig for en klokke som huser heftige komplikasjoner.


ANNONSE


Kaliber HMC 903 er lett på øyet med myke linjer og flott finisj. Bilde: H. Moser & Cie.

Moser har et rykte for å være en svært kapabel produsent, som også leverer komponenter til andre toppmerker gjennom selskapet Precision Engineering. Derfor er det litt overraskende (men ikke skuffende) at kaliber HMC 903 er utviklet i samarbeid med urverkspesialisten Timeless Manufacture. Å samarbeide med smarte hoder i bransjen bør ikke være forbundet med noe negativt – selv om «in-house»-besatte «eksperter» på sosiale medier kan mene det. Repeateren kan for øvrig høres i aksjon her:

Førsteinntrykk

Spekket med avanserte komplikasjoner men også med horribel lesbarhet, er Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon mer ingeniør- og håndverkskunst enn funksjonell bruksgjenstand. Kjøper man Mosers idé om enkelhet og fokus på mekanikken kan dette være en drømmeklokke – mens den for andre kan fremstå som for gimmicky.

Mosers blå vidunder er neppe noe for alle og enhver, men dette reflekteres også i prisen og antallet på kun 20 eksemplarer. Sistnevnte er egentlig et interessant moment, for det er ikke første gang Moser klinker til med en Endeavour basert på samme urverk. Tilbake i 2019 lanserte merket en lignende modell i hvitt gull med svart urskive, som den gang ble presentert i 10 eksemplarer. Doblingen av antallet er kanskje et bevis på at interessen for alternativ haute horlogerie ikke lar seg rokke av usikkerhet og koronatid.

43 mm og 14 mm tykkelse fungerer bra på håndleddet. Bilde: H. Moser & Cie.

Fakta og pris

H. Moser & Cie. Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon
1903-0500

Diameter: 43 mm
Tykkelse: 14 mm
Kassemateriale: Titan
Urskive: «Electric Blue» solstrålemønster
Glass: Safirglass
Rem: Svart alligatorrem

Urverk: HMC 903
Type: Mekanisk, manuelt opptrekk
Funksjoner: Timer, minutter, tourbillon, minute repeater
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 90 timer

Tilgjengelighet: 20 eksemplarer
Veiledende pris: 330.000 CHF

Mer informasjon er tilgjengelig på h-moser.com.


ANNONSE