Leses nå
H. Moser & Cie. Heritage Bucherer Blue Editions

H. Moser & Cie. Heritage Bucherer Blue Editions

Det er vanskelig å ikke like H. Moser & Cie. I motsetning til mange andre mindre merker, tør Moser å gå sine egne veier. Jeg må innrømme at jeg ikke alltid har sansen for deres klokker, men selv de mindre vellykkede designene er backet opp av en god kvalitet. Moser er definitivt et merke med potensiale, men hittil syns jeg de har manglet litt «oomph».

H. Moser & Cie. Heritage Bucherer Blue Editions. (Foto: H. Moser & Cie.)

Nå er imidlertid noe på gang. Nye Heritage Bucherer Blue Editions viser en ny og tøffere side av Moser, som jeg tror vil kunne sjarmere mange. Modellen bygger på et samarbeid med forhandleren Bucherer, som siden 2016 har tilbudt såkalte «Blue Editons» i samarbeid med en rekke profilerte merker. Kort og godt har det dreid seg om spesialutgaver med blå tallskiver, eksklusivt tilgjengelig i Bucherers egne forretninger. En okay idé, men strengt tatt ikke noe som trenger noen videre utbrodering.

Korte remfester og en diameter på 42 mm gir et lekkert uttrykk på hånden. (Foto: H. Moser & Cie.)

Mer interessant er det å se på selve klokken som Moser nå presenterer. Heritage Bucherer Blue Editions er langt på vei en splitter ny modell, og den enkleste og minst dressy klokken av deres forholdsvis ukjente Heritage-modeller. I likhet med søknene har klokken en rundt kasse, med klassiske «wire lug» remfester. Sammen med den store kronen, hinter designet sterkt om lommeur. Det samme gjør selve tallskiven, med store og tydelige numeraler, markeringer, og visere.

Tallskive med «fumé» finisj og rem i kuduskinn er blant Mosers signaturtrekk. (Foto: H. Moser & Cie.)

Selv om det hele er ganske ulikt det meste vi har sett fra Moser tidligere, har klokken noen avslørende trekk. Tallskiven er faktisk ikke blå, men har Mosers sunburst «fumé» finisj. Vender vi klokken rundt, møter blikket deres egenproduserte kaliber HMC 200. Urverket er ikke nytt, men har for anledning blitt utstyrt med en blå rotor, blå balansebro, og blått balansehjul. Blått går også igjen på undersiden av remmen, som er utført i kuduskinn. Blåfargen er naturligvis en referanse til Bucherers Blue Editions.


ANNONSE


Både rem og urverk har blå detaljer. (Foto: H. Moser & Cie.)

Personlig mistenker jeg at timingen av denne lanseringen ikke er tilfeldig. Det er kun noen uker igjen til SIHH i januar, og Heritage Bucherer Blue Editions kan være et hint om hva som vil komme. Det krysser jeg i alle fall fingrene for – for dette tror jeg er en type klokke Moser virkelig trenger.

Kaliber HMC 200 produseres in-house hos Moser i Neuhausen am Rheinfall. (Foto: H. Moser & Cie.)

Spesifikasjoner:

  • Modell: H. Moser & Cie. Heritage Bucherer Blue Editions, ref. 8200-1200.
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål, 42 mm diameter, 11,1 mm tykkelse – safirglass foran og bak – tallskive med fumé sunburst, numeraler og visere med SuperLumiNova – karamellfarget lærrem i kudu med blå underside.
  • Det indre: Egenprodusert kaliber HMC 200, selvopptrekkende – minst 72 timer gangreserve – 21.600 vph – blå rotor, balansebro, og balansehjul.
  • Pris: 11.900 sveitsiske franc – kun tilgjengelig via Bucherers butikker.

ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.