Leses nå
GoS auksjonerer bort en unik klokke til inntekt for ukrainske Røde Kors

GoS auksjonerer bort en unik klokke til inntekt for ukrainske Røde Kors

  • Basert på modellen Norssken Northern lights.
  • Kommer med et unikt kunstverk fra Sunflowerman.
  • Går under hammeren på Sotheby’s «Important Watches: Part II» fra 27. april.

Krigen i Ukraina har ikke gått upåaktet hen, og både i Norge og utlandet har deler av klokkemiljøet gått sammen for å hjelpe det ukrainske folket. Noen av initiativene har vi allerede skrevet om her.

Når auksjonshuset Sotheby’s åpner budgivningen på «Important Watches: Part II» den 27. april, er det med en helt spesiell lot på auksjonslisten.

Les også: Sånn kjøper du klokker på auksjon – med Mikael Wallhagen fra Sotheby’s

Inspirert av det blå og gule Rolex-bildet laget av klokkeskribenten Balazs Ferenczi, har den svenske uavhengige urprodusenten GoS Watches skapt et unikt eksemplar av modellen Norssken, som auksjoneres bort til inntekt for ukrainske Røde Kors.

GoS Norssken Northern lights for Ukraine.

Arbeidet med klokken startet i begynnelsen av mars, etter samtaler mellom Patrik Sjögren fra GoS og kunstneren Matthew Miller (@sunflowerman). Sammen med klokken får nemlig auksjonsvinneren også et unikt kunstverk signert sistnevnte.

Sunflowerman med kunstverket som følger med klokken.

GoS Norrsken UA 1/1 har en tofarget tallskive i de ukrainske fargene, over et særegent guilloche-mønster. Skiven er imidlertid langt fra perfekt, og ble spesielt utvalgt av Sjögren grunnet sine mange «battle scars». Et valg som må ses i sammenheng med at dette er en klokke dedikert til Ukraina.

Kassen måler 41,5 mm i diameter, og er utført i rustfritt stål med en bezel i damaskusstål. Urverket er et selvtrekkende ASE200 fra Schwarz Etienne, med GoS mikrorotor i håndfinishert damaskusstål.

Urverket fra Schwarz Etienne. Legg spesielt merke til graveringene på sperrhjulet.

Patrik Sjögren er urmakeren som har fått det hele til å skje, men er åpen om å ha hatt flere medhjelpere med på enkelte av komponentene. Listen er definitivt ikke noe å være flau over, med guilloché fra mesterhåndverkeren Jochen Benzinger, lume fra James Thompson «Black Badger» (lume) og glassboks fra glassblåseren Mikael Kenlind.

Hvor mye den eksklusive veldedighets-klokken ender med å gå for er uvisst, men auksjonen kan straks følges på Sotheby’s nettsider her.

Klokken leveres i en unik boks produsert i Sverige.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!