Leses nå
Tidssonen står sammen med Ukraina

Tidssonen står sammen med Ukraina

Vi støtter det ukrainske folk og fordømmer Russlands invasjon.

Invasjonen av Ukraina er ingen lokal og geografisk avskjermet konflikt, men en krig i Europa hvor de humanitære, politiske, økonomiske og miljømessige konsekvensene rammer hele verden. Krigen rammer fredelige og uskyldige mennesker på verst tenkelige vis, og synliggjør også et autoritært regime med en kneblet og villedet befolkning. Et angrep på demokratiet og grunnleggende menneskerettigheter.

I tider som dette betyr klokker lite. Samtidig er det oppløftende å se hvordan nærmest hele «klokkefamilien» står samlet i støtten til Ukraina. Mange initiativer har dukkert opp fra både profesjonelle aktører og private. Mange av dere har allerede bidratt med donasjoner og hjelpende hender.

Har man råd til luksusklokker, så har man også råd til å hjelpe. Og du kan være med på utgjøre en forskjell.

Initiativer fra klokkemiljøet

speedieThomas på Tidssonens forum
Vår forumbruker speedieThomas har på eget initiativ lagt ut sin Seiko «Tuna» SRPF81K1 på auksjon, hvor hele salgssummen doneres til Amnesty (eller Røde Kors). Auksjonen avsluttes søndag 6. mars kl. 20. Legg inn ditt bud på klokken her.

Sponon på Tidssonens forum
Forumbruker Sponon har også på eget initiativ dratt i gang en auksjon på sin personlige Bell & Ross BR 05. Hele salgssummen doneres til Røde Kors, og auksjonen avsluttes søndag 6. mars kl. 18. Ta del i auksjonen her.


ANNONSE


Bell & Ross BR 05. Bilde: Bell & Ross

Art of Horology
Inspirert av et bildet øverst i artikkelen, laget og postet på Instagram av vår venn og Fratello-skribent Balazs Ferenczi, har den britiske nettbutikken Art of Horology laget et klistremerke til inntekt for Save the Children. Klistremerket kan kjøpes her.

Justin Hast og The Strap Tailor
Vår venn og klokkeskribent Justin Hast har i samarbeid med The Strap Tailor designet en tekstilrem inspirert av det ukrainske flagget. Overskuddet fra salget doneres til Red Cross Ukraine Crisis Appeal. Remmen kan du bestille her.

Hanhart
Klokkemerket Hanhart auksjonerer bort det aller første eksemplaret av deres lekre Hanhart 417 ES. En klokke med serienummer 1, som ordinært ville tilfalt merkets eget museum. Inntekten fra auksjonen doneres til Aktion Deutschland Hilft. Gi ditt bud på auksjonen her.

Hanhart 417 ES. Bilde: Hanhart

Zulu Alpha
Remprodusenten Zulu Alpha tilbyr nå en egen tekstilrem hvor 100 prosent av inntektene vil gå til det ukrainske fondet til Save the Children. Remmen kan du bestille her.

Oak & Oscar
Det amerikanske mikromerket Oak & Oscar auksjonerer bort et unikt eksemplar av modellen Olmsted, hvor salgssummen doneres til Røde Kors. Auksjonen avsluttes ved midnatt i kveld (fredag 4. mars), og du finner den her.

Slik kan du bidra ellers

Støtt Ukrainas forsvar
Ukrainas nasjonalbank har etablert en egen konto for innsamling til det ukrainske forsvaret. Gi din støtte her.

Støtt humanitært arbeid i Ukraina
Ukrainas nasjonalbank har også etablert en egen konto for innsamling av midler til humanitær assistanse. Gi din støtte her.

Come Back Alive
En ikke-statlig organisasjon som hjelper det ukrainske forsvaret, frivillige og deres familier. Regnes som en av Ukrainas mest effektive og transparente veldedige organisasjoner. Gi din støtte her.

Ukrainske Røde Kors
Det finnes også ikke-militære alternativer, og Røde Kors trenger neppe noen videre introduksjon. Gi din støtte her.

De fleste hjelpeorganisasjoner har for tiden fokus på den pågående krigen i Ukraina. Ikke føl deg bundet av våre forslag, men støtt de du selv ønsker – all støtte hjelper!

Vil du involvere deg direkte?

Den ukrainske ambassaden i Oslo organiserer innsamlinger av utstyr og forsyninger, og delegerer frivillige som vil hjelpe. Nettsiden er nede grunnet et dataangrep, men ambassaden kommuniserer jevnlig på sin verifiserte Facebook-side her.


ANNONSE