Leses nå
Glashütte Original lanserer SeaQ Chronograph

Glashütte Original lanserer SeaQ Chronograph

  • En ny dykkerkronograf i den populære SeaQ-kolleksjonen.
  • Urverk basert på den selvtrekkende kaliber 37-familien med stor dato, flyback og kolonnehjul.
  • Tilgjengelig denne måneden med en veiledende pris fra 149.600 kroner.

Dykkerklokkene SeaQ skapte ikke de største overskriftene ved introdusjonen i 2019, men har gradvis blitt noen av Glashütte Originals mest populære klokker. Nå utvides serien med en helt ny modell, som også er kolleksjonens første kronograf.

SeaQ Chronograph ser ikke bare ut som den takler havets dyp, men møter også standardene ISO 6425 og DIN 8306 for profesjonelle dykkerklokker. Blant kriteriene inngår krav for lesbarhet, korrosjonsbestandighet, håndtering av temperaturforandringer, støtsikkerhet og vannresistens. Hva angår sistnevnte oppgir Glashütte Original hele 300 meter.

Stilsikker retro

Glashütte Original SeaQ Chronograph.

Estetisk viderefører SeaQ Chronograph det vintage-inspirerte uttrykket som SeaQ-kolleksjonen etablerte ved lanseringen for tre år siden. Et retrodesign som er sterkt inspirert merkets Spezimatic Type RP TS 200 fra slutten av 60-tallet.

Kassen er laget av rustfritt stål, og måler 43,2 mm i diameter. Tykkelsen sier Glashütte Original ikke noe om, men på de offisielle pressebildene virker proporsjonene harmoniske.


ANNONSE


Som sine eksisterende søskenmodeller har SeaQ Chronograph et buet safirglass som bygger merkbart over bezelen. Sistnevnte er roterbar mot klokken, er merket med minuttskala, og utført i blå teknisk keramikk.

Tallskiven er PVD-behandlet i samme farge. Overflaten et raffinert sunburst-mønster, som skaper en viss kontrast mot de påførte rhodinerte markørene med Super-LumiNova.

Layouten ligger tett opp mot klassisk bicompax (med underskiver kl. 3 og 9), men er krydret med et stort datovindu kl. 6. Komplikasjonen (som Glashütte Original kaller for «panoramadatum») er å regne som en av merkets signaturer, og utmerker seg ved at begge tallene ligger i samme plan.

Integrert kronograf

Urverket er det nye kaliber 37-23, som er en variant av kaliber 37-familien som ble lansert i 2014. I kjent stil har Glashütte Original valgt en omfattende dekorasjon med innslag av håndfinish, som er godt synlig gjennom glasset i baklokket.

Mens kronografverkene i kaliber 39-familien har et modulært design, er kaliber 37-23 designet som et integrert kronografverk fra bunnen og opp. På listen over tekniske finesser står kolonnehjul, balansefjær av silisium og flyback-funksjon. Frekvensen er på 28.800 halvsvingninger per time, og gangreserven er oppgitt å være på 70 timer.

Glashütte Original kaliber 37-23.

Ved lansering tilbys SeaQ Chronograph i fire ulike konfigurasjoner, som omfatter en Tropic-aktig svart gummirem, grå eller blå tekstilrem laget av resirkulerte fiskegarn, samt en lenke i et design vi allerede har stiftet bekjentskap med på øvrige referanser av SeaQ.

I følge Glashütte Original skal modellen være på plass hos merkets autoriserte forhandlere og egne butikker denne måneden. Den veiledende prisen starter fra 149.600 kroner med rem uten foldespenne, og makser ut på 162.300 kroner med lenke.


ANNONSE