Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Glashütte Original lanserer SeaQ Bicolor

Glashütte Original lanserer SeaQ Bicolor

Dykkermodellen pyntes med en dose edelt metall.

Tilbake i 2019 gjorde Glashütte Original en retur til produksjon av verktøyklokker, da de lanserte kolleksjonsserien Spezialist med de to undermodellene SeaQ og SeaQ Panorama Date. I årene siden har kolleksjonen fått sine naturlige utvidelser i form av materialer og skivefarger, som sammen med høy kvalitet (igjen) har plassert selskapet som et meget kapabelt alternativ i den tettpakkede klokkekategorien.

SeaQ Bicolor leveres på enten gummirem eller tekstilrem. Bilde: Glashütte Original

Med sin 39,5 millimeter store kasse er grunnmodellen SeaQ allerede et sporty alternativ for både menn og kvinner. Det forsterkes kanskje ytterligere når den nå, for første gang, får et innslag av gull i kombinasjon med det vante stålet. Dermed pyntes det hele opp et hakk eller to – og unisex-fokuset fremheves også i det vedlagte pressematerialet.

SeaQ Bicolor

Med hint i sosiale medier har Glashütte Original åpnet for en viss spekulasjon rundt dagens avduking. Mange uttrykte håp om et innslag av roségull, som vi allerede har sett på storebror SeaQ Panorama Date, men svaret denne gang er gult gull i kombinasjon med stål. Det er første gang grunnutgaven får en dose edelt metall, selv om vi tidligere riktignok har sett den med edle stener på bezelen.

Gulltoner kombineres med blåe toner i nyheten. Bilde: Glashütte Original

Det gule gullet tar plass på selve bezelen og kronen, samtidig som visere og skivens timemarkeringer også henter opp gullet i ytterkant av det selvlysende materialet. Det hele kombineres med en blå skive med solstrålemønster og et mørk blått keramisk bezelinnlegg. Resultatet er klassiske two-tone-farger, som vi gjenkjenner fra øvrige produsenter, men med modellens historiske twist. Det skyldes i stor grad det kraftig buede safirglasset, men også den børstede kassen, de manglende kronebeskytterne og øvrige designelementer er ingredienser som forsterker følelsen av en svunnen æra.

Utover det gule gullet følger modellen i stålmodellens fotspor til punkt og prikke. Det betyr selskapets eget kaliber 39-11 på innsiden, som leverer 40 timers gangreserve og støtsikring gjennom «Incabloc».

Én ting skiller seg fra standardmodellen, nemlig muligheten (eller rettere sagt den manglende sådan) for lenke. I «to-tone» er det ikke tilgjengelig, i det minste ved lansering, for modellen kommer på enten gummirem eller en blå tekstilrem.

Førsteinntrykk

SeaQ som modellserie virker å ha blitt litt glemt siden den traff markedet for et par år siden. Det skyldes ikke manglende kvalitet, snarere tvert i mot, men kanskje først og fremst prissegmentet man opererer i. Stålmodellens pris rett i overkant av 100.000 norske kroner plasserer den litt over «the usual suspects» som Rolex og Omega – og dermed også godt over dykkeralternativene til kommersielt sterke kort som IWC, Breitling, TAG Heuer og Tudor.

Den ganske voksne prisen skyldes kanskje først og fremst urverket på innsiden, som er modellens sterkeste kort – og som kan skilte med å være både egenprodusert og vakkert dekorert. Det gjør at den mest nærliggende konkurrenten trolig må sies å være Blancpain og deres Fifty Fathoms-familie, og til dels alternativer som Polaris fra Jaeger-LeCoultre.

Ulikt sin sveitsiske motparter har imidlertid Glashütte Original valgt å skjule kaliber 39-11 bak urkassens baklokk. Det gir mening, både rent funksjonsmessig og også som en historisk toolwatch, men man går samtidig glipp av den visuelle punchen det vakre verket tilbyr. I denne øvre delen av segmentet «luksusdykkerklokker», tror jeg derfor det hadde vært markedsmessig glupt av tyskerne og vise frem disse horologiske musklene.

Om den diskré fremtoningen og det skjulte indre er noe som appellerer – og de historiske linjene tiltrekker – er SeaQ uansett et spennende og kvalitetsmessig godt valg. Prismessig skiller det ikke voldsomt, så om man da velger den pyntede Bicolor-varianten eller et av alternativene i stål, blir nok opp til egen smak. Jeg hadde nok gått for førstnevnte, men om basemodellen senere slippes med et innslag av roségull, blir valget med ett vanskeligere.

Fakta og pris

Glashütte Original SeaQ Bicolor
1-39-11-10-90

Diameter: 39 mm
Tykkelse: 12,15 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål og 18k gull
Urskive: Blå
Glass: Safir
Vannresistens: 200 meter (20 bar)
Rem: Tøyrem eller gummirem

Urverk: Calibre 39-11
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.000 vph (4 Hz)
Gangreserve: 40 timer

Veiledende pris: 12.000 euro

Mer informasjon er tilgjengelig på glashuette-original.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!