Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Girard-Perregaux Minute Repeater Tourbillon with Gold Bridges

Girard-Perregaux Minute Repeater Tourbillon with Gold Bridges

Det finnes kompliserte ur, og det finnes virkelig kompliserte ur. Hvilken kategori den nye Girard-Perregaux Minute Repeater Tourbillon with Gold Bridges tilhører, hersker det neppe noen tvil om.

Egentlig sier navnet alt, for minute repeater-komplikasjonen er nærmest å regne som en hellig i den horologisk verdenen. Legg deretter til den nærmest like eksklusive tourbillon-mekanismen, og resultatet er et fyrverkeri av et ur, som også forutsetter en viss kunnskap om klokker for å kunne verdsettes til det fulle. For ikke å snakke om behovet for en ekstra tykk lommebok, dersom planen er å gjøre klokken til en del av den personlige samlingen.

Girard-Perregaux sine ur strekker seg fra det relativt enkle og realistisk tilgjengelig, til innovasjonsdrevne haute horlogerie-kreasjoner som kan gi selv den mest sofistikerte samler til å sperre øynene opp av beundring. Fjoråret var et meget sterkt år for merket, med hele tre spektakulære høyhorlogiske lanseringer (vi har tidligere tatt en nærmere kik på dem her, her og her). Dette forplikter, men årets nye Girard-Perregaux Minute Repeater with Gold Bridges skuffer ikke.

wGP_LD_Tourbillon-Minute-Repeater-with-Gold-Bridges_T

I motsetning til fjorårets moderne arkitektur-inspirerte vidundere, er den mer klassiske Minute Repeater with Gold Bridges, mer i tråd med det sveitsiske manufakturets historie som strekker seg tilbake til 1791. Det tilsynelatende tidløse ytre, skjuler imidlertid en liten hemmelighet. For bak den nye minute repeater-komplikasjonen, har Girard-Perregaux sine urmakere og ingeniører virkelig lagt alle sine krefter og know-how til grunn for å skape en ny komplikasjon, som både imponerer øynene og ikke minst ørene. Og nettopp gode akustiske egenskaper, er et problem som urmakere har grublet på i flere århundre.

girard-perregaux-tourbillon-minute-repeater-gold-bridges-4

girard-perregaux-tourbillon-minute-repeater-gold-bridges-1

Det håndtrukne in-house-produserte kaliber GP09500-0002 er synlig både fra fronten og baksiden av uret, og minute repeater-funksjonen med dens gonger og hammerne (se under logoen kl. 12), er fremhevet på en måte vi ikke har sett fra merket tidligere. Glidebryteren på venstre side av urkassen setter herligheten i gang. I følge Girard-Perregaux er front-plasseringen av hammerne og gongene – i kombinasjon med et nøye gjennomtenkt kassedesign – med på å sikre bedre akustiske egenskaper enn mer tradisjonelle konstruksjoner hvor dette er plassert på urets bakside.

GP_LD_Tourbillon Minute Repeater with Gold Bridges_MVT2

Å hevde at tourbillonen for en gang skyld overskygges, vil være en overdrivelse. Det er allikevel ingen tvil om at det er flere elementer som kjemper om oppmerksomheten. Girard-Perregaux har nærmest bygget sin identitet delvis rundt designet med «tre broer», og for de med kjenneskap til merket, vil man straks legge merke til de to (relativt sett) kraftige broene i gull. Vender man uret rundt, vil en tredje bro i gull åpenbare seg over tourbillonen. Tourbillonen roterer med en hastighet på én rotasjon per minutt, og frekvensen er 21.600 vph (3 Hertz). Gangreserven er oppgitt til minst 58 timer, mens urverket i seg selv består av 406 nøye finisherte komponenter. Her kan øynene vandre i timesvis uten at man går lei.

Det kompliserte urverket er huset i en urkasse i rødt gull som måler 45 millimeter i diameter, og kommer levert med en svart skinnrem i alligator med foldespenne i matchende gull. Tykkelse og vekt er ikke oppgitt, men befinner seg god innenfor det ordinære for et ur i denne sjangeren. I likhet med fjorårets haute horlogerie-lanseringer, er det snakk om et stykke «wearable» haute horlogerie som sitter så komfortabelt på håndleddet at klokken god – i alle fall i teorien – kan fungere til daglig bruk.

Å bruke en Girard-Perregaux Minute Repeater Tourbillon er nok forbeholdt de færreste, og prisen på 395.000 amerikanske dollar gjør modellen effektivt til en sjeldenhet i det fri. For ikke å snakke om det faktum at kun er tilgjenglig 10 eksemplarer på verdensbasis. Men eksklusive skal ur av denne typen være, og man skal ikke se bort i fra at modellen vil bli en fremtidig stjerne både i auksjonssammenheng og blant bemidlede entusiaster.

Mer informasjon om Girard-Perregaux Minute Repeater Tourbillon with Gold Bridges er tilgjengelig på merkets hjemmeside.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.