Leses nå
Girard Perregaux lanserer Laureato Absolute Ti 230

Girard Perregaux lanserer Laureato Absolute Ti 230

Den tøffeste utgaven av Laureato – nå i ubehandlet titan.

Dagens Girard-Perregaux bygger på en sammenslåing av to ulike virksomheter – Girard & Cie. (etablert av Constant Girard i 1852), og virksomheten til Jean François Bautte (etablert i 1791). Riktignok er det en del hendelser og omstruktureringer i mellom, men kortversjonen er at sistnevnte ble kjøpt av Girard-Perregaux & Cie. i 1906.

Slik ble det til at 1791 regnes som etableringsåret for den sveitsiske produsenten. Dermed er også årets 230-årsjubileum et faktum, og Girard-Perregaux feirer nå begivenheten med en ny spesialmodell i grått eller blått.

Laureato Absolute Ti 230

Laureato Absolute Ti 230. Bilde: Girard-Perregaux

Sommerens nykommer er en variasjon på Laureato Absolute, som ble introdusert under Watches & Wonders i 2019. Ideen var å skape en tøffere storebror til den relanserte Laureato-familien, ikke helt ulikt Royal Oak Offshore og Royal Oak.

Laureato Absolute Ti 230 følger i grove trekk den samme formelen som eksisterende modeller, men skiller seg spesielt ut på ett punkt. Mens forgjengerne har hatt kasser av karbonkompositt, glass eller PVD-behandlet titan, byr nylanseringen på ubehandlet grad 5 titan.

«Ubehandlet» må imidlertid ikke misforstås som uten finisj, og Girard-Perregaux har gått for sandblåste flater med innslag av polerte kanter. Diameteren er fortsatt nokså voksne 44 mm (til sammenligning måler Laureato 42 eller 38 mm).

Til tross for det spesielle sandwich-designet med «senkede» markører, har også tallskiven fått et mer diskré uttrykk. Fraværet av fargede indekser og sekundviser har gitt et betydelig roligere estetikk. Skiven kommer med en grå- eller blåtonet finisj, som ikke fremstår som like skrikende som blåtonen på eksisterende Absolute-modeller.

Motoren i den nye Laureato Absolute Ti 230 er Girard-Perregaux’ egenproduserte kaliber GP03300-1060, som er en variant av det nokså kjente GP03300. Baseurverket har drevet en rekke modeller fra Girard-Perregaux i en årrekke, og har en gangreserve på rundt 46 timer. Denne gangen har merket gått for et heldekkende baklokk – rart gitt prisklassen, og det som er et urverk med en pen finisj.

Bilde: Girard-Perregaux

Førsteinntrykk

Da Royal Oak Offshore ble introdusert på 90-tallet var den grensesprengende. En stor, tøff og voldsom sportsklokke, basert på et ikonisk design forvaltet med respekt. Ikke rart at styret i Audemars Piguet måtte gå flere runder – og først refuserte den – før modellen ble godkjent for produksjon.

Ved lanseringen i 2019 vakte ikke Laureato Absolute like mye oppsikt som Offshore, men fremstod på papiret som en naturlig og forståelig utvidelse av Laureato-familien. I mine øyne var det kun ett problem: Klokkene var ufattelig stygge.

Laureato Absolute Ti 230 er ikke like ellevill som søknene, men er desto penere. I motsetning til forgjengerne er den en klokke jeg absolutt kunne festet til håndleddet – kanskje spesielt nå for sommersesongen.

I første omgang er den blå modellen eksklusivt tilgjengelig hos forhandleren Wempe, som ene og alene får selge den blå utgaven den første måneden etter lansering. Mon tro om ikke det kan ha vært nettopp Wempe som har gitt tilbakemeldinger om at de tidligere Absolute-familien trengte noen mindre skrikende innslag.

Fakta og pris

Girard-Perregaux Laureato Absolute Ti 230
81070-21-001-FB6A (grå)
81070-21-002-FB6A (blå)

Diameter: 44,00 mm
Tykkelse: 14,65 mm
Kassemateriale: Grad 5 titan
Urskive: Grå / blå
Glass: Safirglass
Vannresistens: 300 meter
Rem: Gummirem med tekstileffekt og injisert titan

Urverk: GP03300-1060
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: min. 46 timer

Tilgjengelighet: 230 eksemplarer (grå) / 230 eksemplarer (blå), august 2021
Veiledende pris: 8.260 sveitsiske franc

Mer informasjon er tilgjengelig på girard-perregaux.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!