Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Pre-Baselworld: Girard-Perregaux 1966 Skeleton

Pre-Baselworld: Girard-Perregaux 1966 Skeleton

Det er ingen tvil om at Girard-Perregaux har gjort veldig mye riktig de seneste årene. Det tradisjonsrike sveitsiske merket har imponert stort med deres haute horlogerie-kreasjoner, som har kombinert et innovativt indre med et stilig og moderne ytre.

Merket har også markert seg med sin historisk inspirerte kolleksjon «Girard-Perregaux 1966», som er en hyllest til Girard-Perregaux sine innovasjoner og prestasjoner på 60-tallet. I denne tidsperioden gjorde merket seg blant annet bemerket med utviklingen av deres først høyfrekvens-urverk – kaliber 32A med en frekvens på 36.000 vph. Faktisk ble merket tildelt så mange som 73% av alle kronometersertifikater utstedt av Neuchâtel Observatory i 1967.

HD_GirardPerregaux_1966Squelette_BIG

Den nye Girard-Perregaux 1966 Skeleton byr dessverre ikke på noe høyfrekvens-urverk, men har derimot fått et ekstremt velfinisjert og unikt design. Det store 30 mm urverket – et selvtrekkende mekanisk kaliber GP01800-0006 – har blitt skjelettert og finisjert etter alle kunstens regler. Og finisjen er selvsagt utført for hånd. Visuelt byr uret også på en flott dybde og kontrast mellom rhondium-belagte komponenter, og antrasittgrå ruthenium-behandlede klober og verksplate.

HD_GirardPerregaux_1966Squelette_SMALL

Rent spesifikasjonsmessig består urverket av 173 komponenter, og tikker med en frekvens på 28.800 vph. Gangreserven er oppgitt å være omkring 54 timer, og av funksjoner finner vi ordinær sentral visning av timer og minutter, samt en underskive for sekunder plassert kl. 10.

Urkassen i rødt gull har en diameter på 38 mm, som kler det raffinerte designet godt. Matchet med en svart alligatorrem, er resultatet en råflott dressklokke som utvilsomt vil tiltrekke seg beundrende blikk.

Norsk pris er ennå ikke klar, men amerikansk pris er blitt indikert å bli rundt 50.000 amerikanske dollar.

Mer informasjon om Girard-Perregaux er tilgjengelig på girard-perregaux.com.