Kamera anbefalinger?

Jeg kan ikke gi deg noe godt svar men gå inn på foto.no sitt forum så finner du garantert svar på det meste innen foto her til lands ;)
Tom
 
Opprinnelig postet av Myrsnipern
Ikke for å lage noe skår i gleden, men en 50mm 1.8 er ikke noe makro objektiv, men du vil nok få noen fine bilder for det.

En annen side som er verdt å sjekke ut når det gjelder fotoutstyr er http://www.akam.no
Hvorfor står det makroobjektiv i butikken da?

Nå vet jeg ikke riktig hvilken produsent du sikter til, men 50mm 1.8 er ikke et makroobjektiv. Jeg kjenner til at Sigma har flere objektiver med macro funksjon, slik at glasset er slipt slik at man får en lavere nærgrense. Dette vil gi en viss macro effekt, men snakker du om et skikkelig macro objektiv, altså fullmacro 1:1, har man slike som denne, fast 100mm(f2.8 ) : http://fotovideo.no/Produkter/Objektiver/Canon/Makro/Canon-EF-100mm-F28-USM-Makro-Makro-Objektiv-103136-p0000010477.aspx
 
Dette har vel en nærgrense på 45 cm og en forstørrelsesgrad på 1:6,7 (avhengig av størrelsen på sensor). Jeg ville kalle dette er normalobjektiv. Et makroobjektiv bør gi deg en forstørrelsesgrad på min. 1:2.
 
Denne linsen kjøpte jeg: http://www.lefdal.com/product/foto-video/tilbehor-systemkamera/EF50MM18/canon-ef-50mm

Der sto det makro objektiv på prislappen i butikken. Vil det si de har lurt meg?

Det er som det blir sagt ikke noe makroobjektiv, men det er et fantastisk value for money objektiv! Den store blenderen gjør at du får en herlig dus bakgrunn ved f.eks. Portrettbilder, og den vil hjlpe deg veldig i dårlig lys. Et objektiv jeg bruker mye, selv om jeg har f/1.2 L modellen.

Om de har lurt deg kommer litt ann på hvordan man ser det. Faktisk er fotokunnskapen hos enkelte elektrobutikker så dårlig at de ikke vet bedre......de har nok solgt deg det i god tro om at det er et makroobjektiv.

Jeg hadde beholdt det, men så hadde jeg kontaktet Fotovideo eller Japanphoto for å finne et makroobjektiv, enten originalt Canon eller Sigma.