* K L O K K E S T A F E T T E N *

@GrimReaper

Fantastiske klokker!
Mine favoritter er Sky-dweller og Submariner. Skulle jeg valgt en må det bli Sky-dwelleren etter at jeg fikk lest meg litt opp om urverket i høst. Gratulerer forresten med en rå Rolex Daytona! Ikke min kopp med te, men allikevel en heftig klokke.

Antallet klokker må du selv kjenne på, men du har jo plass til i alle fall en til (en på armen, seks i boksen). Skulle jeg bestemt en klokke som må forlate boksen, så vil nok mitt valg være Tudor BB58 Bjerke. Men jeg vil tro at din vurdering er en annen enn min.

Jeg støtter forslaget om en 1908 eller f.eks. en Day Date. Du har jo nevnt selv at duer fristet av min Tudor Prince Date-Day, kanskje er det en vel så god kandidat? Veldig mye rimeligere og litt utenfor det man vanligvis ser av day-date.

Vis vedlegg 357657

For å tenke litt utenfor boksen din (Tudor og Rolex):
- Dag og dato: Du har større håndledd enn jeg har, hva med en Breitling Transocean med hvit eller sort skive? De synes jeg er utrolig flotte.
- Jeg synes du mangler en tysker: Er du fristet av A. Lange & Söhne Lange 1 eller kanskje en Glashütte Original i serien Pano?
- Er vintage et alternativ?

Du har jo hatt en evighetskalender fra IWC som du solgte nylig, er det noe du savner?
Finnes det andre komplikasjoner som frister? Månefase? Dobbeltkronograf?
Månefase er jo den mest romantiske komplikasjonen, og man må jo prøve den en gang. Men det være rette klokken.

Når det gjelder Tudor Date-Day, se innlegget over ;) ene og alene inspirert av deg :love:
 
  • Elsker
Reaksjoner: seiltid
Da var det min tur til å overta stafettpinnen :)
Jeg har per i dag en boks på 6 klokker jeg bruker og roterer nogenlunde jevnlig gjennom året. Alt avhengig av årstid, humør og anledning. Per akkurat nå så er det et antall jeg er komfortabel med og alle klokkene får tid på armen og jeg har en relasjon og glede av alle sammen.
Vis vedlegg 357640


Rolex Submariner 124060 "No date"

Hjørnestenen i enhver samling i mine øyne. Proposjoner, historie, design og komfort. Den mangler ingenting og grenser til kjedelig pga av dens mangel på feil. Mange ganger har jeg tenkt, for en gørrkjedelig klokke! Helt til jeg smekker den på armen og tenker "den er jo helt perfekt."
Hvis man bare skal ha én klokke og glemme alt annet. Så er det denne man skal ha. Går til alt og ingenting og kan brukes både pent og hardt. Legendestatusen er ikke uten grunn!
Vis vedlegg 357641

Rolex GMT-master II 116710 "Batman"

Min kjæreste fysiske eiendel i livet. Denne har enorm affeksjonsverdi for meg og om alt annet skulle måtte gå, så er det denne som blir igjen.
Tidløs, praktisk med både dato og GMT, komfortabel som er sportsrolex skal være.
Den har vært med meg i 6 år og skal bli med meg til siste dag. Fantastisk klokke som er passe classy og passe nedtonet. Passer til det meste.
Vis vedlegg 357642

Rolex Daytona 126508

Samlingens nyeste og deiligste tilskudd - og for meg en grail. Helgull Rolex på lenke gir en egen følelse, det er ikke mer å si. Det meste er vel også sagt om Daytona fra før men bærekomfort er helt overlegen! Samtidig så liker jeg å være litt unorsk og faktisk tør å innrømme at jeg liker gull. Jeg har ikke behov for å gjemme at man har oppnådd en drøm.
Vis vedlegg 357644

Rolex Sky-dweller 336235

Rolex sitt mest kompliserte verk i en deilig innpakning med roségull og oysterflex. Denne har jo også det meste man trenger. Dato, GMT, og annual calender burde ticke av de fleste boksene. Overraskende universal med gummirem og er enkel og kle både opp og ned. Godt balansert oh er ikke topptung til tross for 42mm kasse og uten lenke til å balansere. En favoritt!
Vis vedlegg 357646

Tudor BB58 "Bjerke"

Fasit på bang for buck i mitt hode. Denne har alt og til den prisen greier ihvertfall ikke jeg å finne noe som matcher. Rolexkvalitet til halv pris. No-brainer som innstegsklokke i hobbyen.
Denne ville nok ikke hatt plass i boksen da den konkurrerer direkte med sub, men når jeg fikk spørsmål om å få kjøpe en så synes jeg det var stas. Så den blir. Har bestilt en original Tudorskinnrem til den for å få den litt mer ulik i utrykket en suben og forsterke vintagefeelen.
Vis vedlegg 357647


Tudor FXD M.N.21

Fikk anledning til å få tak en av de første som kom til Norge av denne. For å være helt ærlig en av de som får minst tid på armen, men jeg lar meg sjarmere av at det er en av de få 21 som ble produsert. Hadde det stått noe annet på baklokket hadde nok ikke denne vært så interessant for meg.
Med det sagt, titan og Nato borger jo for god bærekomfort, den er såpass lett at man glemmer at man har den på armen. Liker designet og blåfargen. Den har en tendens til å bli liggende lenge for å så få en periode på armen igjen. Flott klokke, men med en allerede litt diverheavy boks så er det nok denne som hadde røket først.
Vis vedlegg 357649

Lagbilde
Vis vedlegg 357651

Tilfreds med tingenes tilstand, men jeg ser at et dressur burde kanskje vært på plass i stedet for eller i tillegg til dykkerene. Ellers er jeg godt fornøyd. Regner med jeg får trekk for manglende kreativitet når det gjelder merkelojalitet. Men man liker det man liker.

Takk for meg :)
Nydelig samling. Ingen umiddelbare innspill, men hvis jeg må? På tide å dyrke et nytt, spennende univers? Kanskje på tide med en vintage? Hvis en må ut: sub-en. FXD kan gjøre møkkajobben.

Det jeg lurer mest på: hvor er boksen kjøpt? Veldig fin!
 
Da var det meg

Har lidd av denne sykdommen i over 10 år nå, og har vært innom litt forskjellig på veien.
De første årene var preget av kjøp uten tilhørende salg, så samlingen vokste seg til ca 8 klokker, og har siden ligget stabilt rundt der.
Jeg har ikke hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av. Det er derfor ganske tilfeldig at den er som den er i dag, men til tross for det syns jeg selv at det er en god blanding av litt forskjellige klokker som dekker alle mine bruksområder.
Samlingen består nå av 8 klokker. Har en klokkeboks med 6 plasser, så sånn sett er det vel egentlig en for mye (6 i boksen og 1 på armen)

Uten mer om og men, i tilfeldig rekkefølge:

Rolex Submariner 14060:
1997-modell med deilig tritium-skive. Så kjedelig og enkel at den er helt perfekt. Den som har vært lengst i samlingen, og som går sist ut.
1705392946490.png


Omega Seamaster 2254.50:
Dette har vært sommer/badeklokke og beater siden den kom inn i 2015. De par siste årene har den blitt brukt sjeldnere, men hver gang jeg tar den frem og i bruk så kommer smilet frem. Den har vært nest lengst i boksen, og sitter ganske trygt i samlingen.
1705392973205.png


Cartier Santos de Cartier:
En av de nyere inn, og en av de som får mest armtid om dagen. I mine øyne en veldig klassisk og tidløs klokke som går til alt. Noe som gjør at jeg liker den ekstra godt er at den har lenke/remfeste som gjør det lekende lett å bytte «sko». Det er en patentert løsning og følgelig er det uheldigvis lite tilgang på annet enn OEM-remmer. Jeg fikk dog bestilt meg 4 stk skinnremmer i forskjellige farger til en levelig pris fra Delugs før de måtte kutte ut produksjonen sin, så jeg har litt å variere med.
1705393015466.png


Hermes H08:
Nyeste inn, og også mye brukt den siste tiden, spesielt i fjor sommer på den oransje gummiremmen.
Kul kasse og god wrist presence (i mangel av et godt tilsvarende norsk uttrykk) uten å være for stor. Kombinasjonen gummi og titan gjør at den nesten ikke merkes på armen. Foldespenne med mikrojustering er også genialt, spesielt på sommeren. Tanken var at den skulle ut etter sommeren, men jaggu har den blitt værende.
(måtte ta et bilde fra arkivet)
1705393080795.png


Rolex Explorer 114270:
En av de siste inn og den som kniver om mest armtid sammen med Santos’en. For meg den perfekte hverdagsbeater som passer til nesten alle anledninger. Ja det er en Rolex, men den er liten og diskret nok til at den oppleves å gå godt under radaren, noe jeg liker i hverdagen. Om den skal ut av samlingen må det bli for en annen hverdagsbeater.
1705393117033.png


Furlan Marri Salmon Sector:
Samlingens kanskje reneste dressklokke, med unntak av Santosen på skinnrem.
37.5 mm uten krone, 46 mm lug-til-lug. 68 timers gangreserve med sin La Joux-Perret caliber G100-verk.
Lenge hatt lyst på dressklokke med lakserosa skive, så denne ble bestilt på lanseringsdagen. Jeg liker minimalistiske klokker, så denne er midt i blinken, og brukes både til dress og casual.
1705393151159.png


Maen Skymaster 38 MkII:
Samlingens kronograf. Liker den godt på grunn av vintage-looken og proporsjonene (kasse 38mm, høyde 12.9mm inkl. buet glass). Ble brukt mye da den var ny og brukes fortsatt med jevne mellomrom, men det har vært avtagende den siste tiden.
1705393655168.png


Girard-Perregaux Casquette 2.0:
Kasse og lenke av keramikk, spenne av titan. Farlig lett på armen, har ved flere tilfeller stoppet opp for å kjenne etter at den faktisk sitter på. 1% praktisk i bruk, 100% moro! Jeg er sikker på at dette er klokken Darth Vader hadde brukt om han var ekte og levde i dag Med 8 klokker i samlingen syns jeg det er rom for en slik klokke. Den er ikke sikker i samlingen, men føler at hvis den skal ut må den erstattes av noe annet like moro, og per dags dato her jeg ikke funnet noen alternativer som for meg innfrir like godt.
1705393732932.png


Hvor går eventuelt veien videre?
Jeg liker samlingen godt som den er i dag og har vel ingen umiddelbar trang om å gjøre endringer.
Hele klokkereisen min startet med en Longines Legend Diver. Den ble solgt fordi den var et par hakk for stor. Den nye 39mm-modellen er nok øverst på en eventuell oppnåelig ønskeliste, men jeg vet ikke hva som eventuelt skal vike.
Ellers er det gøy å leke med tanken om å konsolidere samlingen. Uten å gå i dybden på hvilke klokker jeg har vært gjennom og vurdert tidligere så vil en konsolidering resultere i noe litt utenom det vanlige. Short-listen da er noe fra Daniel Roth.
1705393820766.png
 
Nydelig samling. Ingen umiddelbare innspill, men hvis jeg må? På tide å dyrke et nytt, spennende univers? Kanskje på tide med en vintage? Hvis en må ut: sub-en. FXD kan gjøre møkkajobben.

Det jeg lurer mest på: hvor er boksen kjøpt? Veldig fin!
Takk for innspill. Jeg har lenge snust litt på vintage, men jeg synes det er et minefelt som jeg enn så lenge ikke har godt nok greie på. Men ja, jeg har vært og er stadig innom tanken.

Boksen er kjøpt hos Urmaker Bjerke :) de har den i grønn, oransje og sort. Så på fredag at de nå også hadde fått den i utgave til både én og 10 klokker.
 
  • Liker
Reaksjoner: Dazed og Genta
Da var det meg

Har lidd av denne sykdommen i over 10 år nå, og har vært innom litt forskjellig på veien.
De første årene var preget av kjøp uten tilhørende salg, så samlingen vokste seg til ca 8 klokker, og har siden ligget stabilt rundt der.
Jeg har ikke hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av. Det er derfor ganske tilfeldig at den er som den er i dag, men til tross for det syns jeg selv at det er en god blanding av litt forskjellige klokker som dekker alle mine bruksområder.
Samlingen består nå av 8 klokker. Har en klokkeboks med 6 plasser, så sånn sett er det vel egentlig en for mye (6 i boksen og 1 på armen)

Uten mer om og men, i tilfeldig rekkefølge:

Rolex Submariner 14060:
1997-modell med deilig tritium-skive. Så kjedelig og enkel at den er helt perfekt. Den som har vært lengst i samlingen, og som går sist ut.
Vis vedlegg 357707

Omega Seamaster 2254.50:
Dette har vært sommer/badeklokke og beater siden den kom inn i 2015. De par siste årene har den blitt brukt sjeldnere, men hver gang jeg tar den frem og i bruk så kommer smilet frem. Den har vært nest lengst i boksen, og sitter ganske trygt i samlingen.
Vis vedlegg 357708

Cartier Santos de Cartier:
En av de nyere inn, og en av de som får mest armtid om dagen. I mine øyne en veldig klassisk og tidløs klokke som går til alt. Noe som gjør at jeg liker den ekstra godt er at den har lenke/remfeste som gjør det lekende lett å bytte «sko». Det er en patentert løsning og følgelig er det uheldigvis lite tilgang på annet enn OEM-remmer. Jeg fikk dog bestilt meg 4 stk skinnremmer i forskjellige farger til en levelig pris fra Delugs før de måtte kutte ut produksjonen sin, så jeg har litt å variere med.
Vis vedlegg 357709

Hermes H08:
Nyeste inn, og også mye brukt den siste tiden, spesielt i fjor sommer på den oransje gummiremmen.
Kul kasse og god wrist presence (i mangel av et godt tilsvarende norsk uttrykk) uten å være for stor. Kombinasjonen gummi og titan gjør at den nesten ikke merkes på armen. Foldespenne med mikrojustering er også genialt, spesielt på sommeren. Tanken var at den skulle ut etter sommeren, men jaggu har den blitt værende.
(måtte ta et bilde fra arkivet)
Vis vedlegg 357710

Rolex Explorer 114270:
En av de siste inn og den som kniver om mest armtid sammen med Santos’en. For meg den perfekte hverdagsbeater som passer til nesten alle anledninger. Ja det er en Rolex, men den er liten og diskret nok til at den oppleves å gå godt under radaren, noe jeg liker i hverdagen. Om den skal ut av samlingen må det bli for en annen hverdagsbeater.
Vis vedlegg 357711

Furlan Marri Salmon Sector:
Samlingens kanskje reneste dressklokke, med unntak av Santosen på skinnrem.
37.5 mm uten krone, 46 mm lug-til-lug. 68 timers gangreserve med sin La Joux-Perret caliber G100-verk.
Lenge hatt lyst på dressklokke med lakserosa skive, så denne ble bestilt på lanseringsdagen. Jeg liker minimalistiske klokker, så denne er midt i blinken, og brukes både til dress og casual.
Vis vedlegg 357712

Maen Skymaster 38 MkII:
Samlingens kronograf. Liker den godt på grunn av vintage-looken og proporsjonene (kasse 38mm, høyde 12.9mm inkl. buet glass). Ble brukt mye da den var ny og brukes fortsatt med jevne mellomrom, men det har vært avtagende den siste tiden.
Vis vedlegg 357713

Girard-Perregaux Casquette 2.0:
Kasse og lenke av keramikk, spenne av titan. Farlig lett på armen, har ved flere tilfeller stoppet opp for å kjenne etter at den faktisk sitter på. 1% praktisk i bruk, 100% moro! Jeg er sikker på at dette er klokken Darth Vader hadde brukt om han var ekte og levde i dag Med 8 klokker i samlingen syns jeg det er rom for en slik klokke. Den er ikke sikker i samlingen, men føler at hvis den skal ut må den erstattes av noe annet like moro, og per dags dato her jeg ikke funnet noen alternativer som for meg innfrir like godt.
Vis vedlegg 357715

Hvor går eventuelt veien videre?
Jeg liker samlingen godt som den er i dag og har vel ingen umiddelbar trang om å gjøre endringer.
Hele klokkereisen min startet med en Longines Legend Diver. Den ble solgt fordi den var et par hakk for stor. Den nye 39mm-modellen er nok øverst på en eventuell oppnåelig ønskeliste, men jeg vet ikke hva som eventuelt skal vike.
Ellers er det gøy å leke med tanken om å konsolidere samlingen. Uten å gå i dybden på hvilke klokker jeg har vært gjennom og vurdert tidligere så vil en konsolidering resultere i noe litt utenom det vanlige. Short-listen da er noe fra Daniel Roth.
Vis vedlegg 357716
Herlig og variert samling, med både konservativt og moro. Santosen er min personlige favoritt :)
 
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen og Dazed
@MrJensen

Dette er en stilig samling! :cool: Kvalitet og variasjon virker å være fellesnevnerne.

Mine umiddelbare favoritter her er Seamasteren, H08 og Furlan Marri.

Skulle jeg gjort endringer her, så ville jeg kanskje vurdert å selge Skymasteren til fordel for en annen kronograf. Jeg har nevnt Sinn 356 tidligere til andre her, men litt usikker på om den passer dine preferanser. Men det finnes en mengde alternativer. Om mulig kanskje en Zenith Chronomaster Original? Det høres ut som Casquette har en sentral plass i samlingen? Om ikke tror jeg at jeg ville solgt den også - om ikke for å finansiere Chronomaster, så for å spare til Daniel Roth.

Er vintage noe du kunne vurdert?
 
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen og Dazed
Da var det meg

Har lidd av denne sykdommen i over 10 år nå, og har vært innom litt forskjellig på veien.
De første årene var preget av kjøp uten tilhørende salg, så samlingen vokste seg til ca 8 klokker, og har siden ligget stabilt rundt der.
Jeg har ikke hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av. Det er derfor ganske tilfeldig at den er som den er i dag, men til tross for det syns jeg selv at det er en god blanding av litt forskjellige klokker som dekker alle mine bruksområder.
Samlingen består nå av 8 klokker. Har en klokkeboks med 6 plasser, så sånn sett er det vel egentlig en for mye (6 i boksen og 1 på armen)

Uten mer om og men, i tilfeldig rekkefølge:

Rolex Submariner 14060:
1997-modell med deilig tritium-skive. Så kjedelig og enkel at den er helt perfekt. Den som har vært lengst i samlingen, og som går sist ut.
Vis vedlegg 357707

Omega Seamaster 2254.50:
Dette har vært sommer/badeklokke og beater siden den kom inn i 2015. De par siste årene har den blitt brukt sjeldnere, men hver gang jeg tar den frem og i bruk så kommer smilet frem. Den har vært nest lengst i boksen, og sitter ganske trygt i samlingen.
Vis vedlegg 357708

Cartier Santos de Cartier:
En av de nyere inn, og en av de som får mest armtid om dagen. I mine øyne en veldig klassisk og tidløs klokke som går til alt. Noe som gjør at jeg liker den ekstra godt er at den har lenke/remfeste som gjør det lekende lett å bytte «sko». Det er en patentert løsning og følgelig er det uheldigvis lite tilgang på annet enn OEM-remmer. Jeg fikk dog bestilt meg 4 stk skinnremmer i forskjellige farger til en levelig pris fra Delugs før de måtte kutte ut produksjonen sin, så jeg har litt å variere med.
Vis vedlegg 357709

Hermes H08:
Nyeste inn, og også mye brukt den siste tiden, spesielt i fjor sommer på den oransje gummiremmen.
Kul kasse og god wrist presence (i mangel av et godt tilsvarende norsk uttrykk) uten å være for stor. Kombinasjonen gummi og titan gjør at den nesten ikke merkes på armen. Foldespenne med mikrojustering er også genialt, spesielt på sommeren. Tanken var at den skulle ut etter sommeren, men jaggu har den blitt værende.
(måtte ta et bilde fra arkivet)
Vis vedlegg 357710

Rolex Explorer 114270:
En av de siste inn og den som kniver om mest armtid sammen med Santos’en. For meg den perfekte hverdagsbeater som passer til nesten alle anledninger. Ja det er en Rolex, men den er liten og diskret nok til at den oppleves å gå godt under radaren, noe jeg liker i hverdagen. Om den skal ut av samlingen må det bli for en annen hverdagsbeater.
Vis vedlegg 357711

Furlan Marri Salmon Sector:
Samlingens kanskje reneste dressklokke, med unntak av Santosen på skinnrem.
37.5 mm uten krone, 46 mm lug-til-lug. 68 timers gangreserve med sin La Joux-Perret caliber G100-verk.
Lenge hatt lyst på dressklokke med lakserosa skive, så denne ble bestilt på lanseringsdagen. Jeg liker minimalistiske klokker, så denne er midt i blinken, og brukes både til dress og casual.
Vis vedlegg 357712

Maen Skymaster 38 MkII:
Samlingens kronograf. Liker den godt på grunn av vintage-looken og proporsjonene (kasse 38mm, høyde 12.9mm inkl. buet glass). Ble brukt mye da den var ny og brukes fortsatt med jevne mellomrom, men det har vært avtagende den siste tiden.
Vis vedlegg 357713

Girard-Perregaux Casquette 2.0:
Kasse og lenke av keramikk, spenne av titan. Farlig lett på armen, har ved flere tilfeller stoppet opp for å kjenne etter at den faktisk sitter på. 1% praktisk i bruk, 100% moro! Jeg er sikker på at dette er klokken Darth Vader hadde brukt om han var ekte og levde i dag Med 8 klokker i samlingen syns jeg det er rom for en slik klokke. Den er ikke sikker i samlingen, men føler at hvis den skal ut må den erstattes av noe annet like moro, og per dags dato her jeg ikke funnet noen alternativer som for meg innfrir like godt.
Vis vedlegg 357715

Hvor går eventuelt veien videre?
Jeg liker samlingen godt som den er i dag og har vel ingen umiddelbar trang om å gjøre endringer.
Hele klokkereisen min startet med en Longines Legend Diver. Den ble solgt fordi den var et par hakk for stor. Den nye 39mm-modellen er nok øverst på en eventuell oppnåelig ønskeliste, men jeg vet ikke hva som eventuelt skal vike.
Ellers er det gøy å leke med tanken om å konsolidere samlingen. Uten å gå i dybden på hvilke klokker jeg har vært gjennom og vurdert tidligere så vil en konsolidering resultere i noe litt utenom det vanlige. Short-listen da er noe fra Daniel Roth.
Vis vedlegg 357716

Fin og bred samling, med flere ikoner.

Jeg liker "moroklokka" GP Casquette veldig godt! Sånt er moro.

Furlan, Cascquette og Skymaster virker å være de som kanskje henger løsest hvis du skal stramme inn litt? Men hvilke andre som evt skulle gå er vanskelig å se... kanskje Hermes'en i tillegg men den er jo så kul og moderne, en helt topp sommerklokke!

Jeg synes Sub+2254.50 Seamaster+Explorer+Santos er en helt konge "stram" kjernesamling, da dekker du jo alle bruksområder og anledninger. Med en Daniel roth eller noe i den ligaen som en ekstra heavy hitter på sikt? 4 i boksen + en på hånda er jo et fint tall, som allerede nevnt her... :)
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen og Dazed
Da var det meg

Har lidd av denne sykdommen i over 10 år nå, og har vært innom litt forskjellig på veien.
De første årene var preget av kjøp uten tilhørende salg, så samlingen vokste seg til ca 8 klokker, og har siden ligget stabilt rundt der.
Jeg har ikke hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av. Det er derfor ganske tilfeldig at den er som den er i dag, men til tross for det syns jeg selv at det er en god blanding av litt forskjellige klokker som dekker alle mine bruksområder.
Samlingen består nå av 8 klokker. Har en klokkeboks med 6 plasser, så sånn sett er det vel egentlig en for mye (6 i boksen og 1 på armen)

Uten mer om og men, i tilfeldig rekkefølge:

Rolex Submariner 14060:
1997-modell med deilig tritium-skive. Så kjedelig og enkel at den er helt perfekt. Den som har vært lengst i samlingen, og som går sist ut.
Vis vedlegg 357707

Omega Seamaster 2254.50:
Dette har vært sommer/badeklokke og beater siden den kom inn i 2015. De par siste årene har den blitt brukt sjeldnere, men hver gang jeg tar den frem og i bruk så kommer smilet frem. Den har vært nest lengst i boksen, og sitter ganske trygt i samlingen.
Vis vedlegg 357708

Cartier Santos de Cartier:
En av de nyere inn, og en av de som får mest armtid om dagen. I mine øyne en veldig klassisk og tidløs klokke som går til alt. Noe som gjør at jeg liker den ekstra godt er at den har lenke/remfeste som gjør det lekende lett å bytte «sko». Det er en patentert løsning og følgelig er det uheldigvis lite tilgang på annet enn OEM-remmer. Jeg fikk dog bestilt meg 4 stk skinnremmer i forskjellige farger til en levelig pris fra Delugs før de måtte kutte ut produksjonen sin, så jeg har litt å variere med.
Vis vedlegg 357709

Hermes H08:
Nyeste inn, og også mye brukt den siste tiden, spesielt i fjor sommer på den oransje gummiremmen.
Kul kasse og god wrist presence (i mangel av et godt tilsvarende norsk uttrykk) uten å være for stor. Kombinasjonen gummi og titan gjør at den nesten ikke merkes på armen. Foldespenne med mikrojustering er også genialt, spesielt på sommeren. Tanken var at den skulle ut etter sommeren, men jaggu har den blitt værende.
(måtte ta et bilde fra arkivet)
Vis vedlegg 357710

Rolex Explorer 114270:
En av de siste inn og den som kniver om mest armtid sammen med Santos’en. For meg den perfekte hverdagsbeater som passer til nesten alle anledninger. Ja det er en Rolex, men den er liten og diskret nok til at den oppleves å gå godt under radaren, noe jeg liker i hverdagen. Om den skal ut av samlingen må det bli for en annen hverdagsbeater.
Vis vedlegg 357711

Furlan Marri Salmon Sector:
Samlingens kanskje reneste dressklokke, med unntak av Santosen på skinnrem.
37.5 mm uten krone, 46 mm lug-til-lug. 68 timers gangreserve med sin La Joux-Perret caliber G100-verk.
Lenge hatt lyst på dressklokke med lakserosa skive, så denne ble bestilt på lanseringsdagen. Jeg liker minimalistiske klokker, så denne er midt i blinken, og brukes både til dress og casual.
Vis vedlegg 357712

Maen Skymaster 38 MkII:
Samlingens kronograf. Liker den godt på grunn av vintage-looken og proporsjonene (kasse 38mm, høyde 12.9mm inkl. buet glass). Ble brukt mye da den var ny og brukes fortsatt med jevne mellomrom, men det har vært avtagende den siste tiden.
Vis vedlegg 357713

Girard-Perregaux Casquette 2.0:
Kasse og lenke av keramikk, spenne av titan. Farlig lett på armen, har ved flere tilfeller stoppet opp for å kjenne etter at den faktisk sitter på. 1% praktisk i bruk, 100% moro! Jeg er sikker på at dette er klokken Darth Vader hadde brukt om han var ekte og levde i dag Med 8 klokker i samlingen syns jeg det er rom for en slik klokke. Den er ikke sikker i samlingen, men føler at hvis den skal ut må den erstattes av noe annet like moro, og per dags dato her jeg ikke funnet noen alternativer som for meg innfrir like godt.
Vis vedlegg 357715

Hvor går eventuelt veien videre?
Jeg liker samlingen godt som den er i dag og har vel ingen umiddelbar trang om å gjøre endringer.
Hele klokkereisen min startet med en Longines Legend Diver. Den ble solgt fordi den var et par hakk for stor. Den nye 39mm-modellen er nok øverst på en eventuell oppnåelig ønskeliste, men jeg vet ikke hva som eventuelt skal vike.
Ellers er det gøy å leke med tanken om å konsolidere samlingen. Uten å gå i dybden på hvilke klokker jeg har vært gjennom og vurdert tidligere så vil en konsolidering resultere i noe litt utenom det vanlige. Short-listen da er noe fra Daniel Roth.
Vis vedlegg 357716

Dette var flott! Variert, og med jevnt over høy kvalitet og mye "prestisjeklokker". Du har vel alt på plass her. GADA/felt, dykker, dress, farge, kronograf, og en driftfet moroklokke. :D

Edringspotensiale? Tja.... Maen er kanskje ikke helt i samme divisjon som mange av de andre, men samtidig er den jo kjempefin. :) Bra jobba.
 
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen
@MrJensen

Overordnet
Liker spread'n i samlingen. Muligens den er såpass fin og variert fordi du ikke har hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av? Lærdomen kan jo da være, som du selv sier, at av og til er sånn noenlunde tilfeldige valg en god ting. Tror nok allikevel det er en viss spuriøsitet til samlingen enn tilfeldigheter, så noen underliggende valg er nok foretatt.

Hvis jeg kunne velge meg én klokke fra samlingen din?
Oj, vanskelig. Har alltid likt Seamasteren med sverdviserne. Imidlertid er designet veldig tidsbestemt. Jeg tror jeg går for en elegant 36mm Rolex Explorer 114270.

For vurdering
Konsolidering + noe uvanlig = Franck Muller Crazy Hours.

 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen og Dazed
@MrJensen
Flott samling med god bredde :) Her viser du at du opererer utenfor den litt vanlige boksen som jeg selv er en del av. Alltid kjekt å se at noen velger merker utenfor mainstream. Omega og Furlan er mine favoritter i samlingen din (med unntak av Sub, der er jeg inhabil). Dersom du skal lukte på konsolidering ville mitt tips være å bytte ut Explorer og Hermés, men du mangler jo egentlig ikke noe. Kanskje en kronograf i samme "liga" som de øvrige keeperne?
 
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen og Dazed
Da var det meg

Har lidd av denne sykdommen i over 10 år nå, og har vært innom litt forskjellig på veien.
De første årene var preget av kjøp uten tilhørende salg, så samlingen vokste seg til ca 8 klokker, og har siden ligget stabilt rundt der.
Jeg har ikke hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av. Det er derfor ganske tilfeldig at den er som den er i dag, men til tross for det syns jeg selv at det er en god blanding av litt forskjellige klokker som dekker alle mine bruksområder.
Samlingen består nå av 8 klokker. Har en klokkeboks med 6 plasser, så sånn sett er det vel egentlig en for mye (6 i boksen og 1 på armen)

Uten mer om og men, i tilfeldig rekkefølge:

Rolex Submariner 14060:
1997-modell med deilig tritium-skive. Så kjedelig og enkel at den er helt perfekt. Den som har vært lengst i samlingen, og som går sist ut.
Vis vedlegg 357707

Omega Seamaster 2254.50:
Dette har vært sommer/badeklokke og beater siden den kom inn i 2015. De par siste årene har den blitt brukt sjeldnere, men hver gang jeg tar den frem og i bruk så kommer smilet frem. Den har vært nest lengst i boksen, og sitter ganske trygt i samlingen.
Vis vedlegg 357708

Cartier Santos de Cartier:
En av de nyere inn, og en av de som får mest armtid om dagen. I mine øyne en veldig klassisk og tidløs klokke som går til alt. Noe som gjør at jeg liker den ekstra godt er at den har lenke/remfeste som gjør det lekende lett å bytte «sko». Det er en patentert løsning og følgelig er det uheldigvis lite tilgang på annet enn OEM-remmer. Jeg fikk dog bestilt meg 4 stk skinnremmer i forskjellige farger til en levelig pris fra Delugs før de måtte kutte ut produksjonen sin, så jeg har litt å variere med.
Vis vedlegg 357709

Hermes H08:
Nyeste inn, og også mye brukt den siste tiden, spesielt i fjor sommer på den oransje gummiremmen.
Kul kasse og god wrist presence (i mangel av et godt tilsvarende norsk uttrykk) uten å være for stor. Kombinasjonen gummi og titan gjør at den nesten ikke merkes på armen. Foldespenne med mikrojustering er også genialt, spesielt på sommeren. Tanken var at den skulle ut etter sommeren, men jaggu har den blitt værende.
(måtte ta et bilde fra arkivet)
Vis vedlegg 357710

Rolex Explorer 114270:
En av de siste inn og den som kniver om mest armtid sammen med Santos’en. For meg den perfekte hverdagsbeater som passer til nesten alle anledninger. Ja det er en Rolex, men den er liten og diskret nok til at den oppleves å gå godt under radaren, noe jeg liker i hverdagen. Om den skal ut av samlingen må det bli for en annen hverdagsbeater.
Vis vedlegg 357711

Furlan Marri Salmon Sector:
Samlingens kanskje reneste dressklokke, med unntak av Santosen på skinnrem.
37.5 mm uten krone, 46 mm lug-til-lug. 68 timers gangreserve med sin La Joux-Perret caliber G100-verk.
Lenge hatt lyst på dressklokke med lakserosa skive, så denne ble bestilt på lanseringsdagen. Jeg liker minimalistiske klokker, så denne er midt i blinken, og brukes både til dress og casual.
Vis vedlegg 357712

Maen Skymaster 38 MkII:
Samlingens kronograf. Liker den godt på grunn av vintage-looken og proporsjonene (kasse 38mm, høyde 12.9mm inkl. buet glass). Ble brukt mye da den var ny og brukes fortsatt med jevne mellomrom, men det har vært avtagende den siste tiden.
Vis vedlegg 357713

Girard-Perregaux Casquette 2.0:
Kasse og lenke av keramikk, spenne av titan. Farlig lett på armen, har ved flere tilfeller stoppet opp for å kjenne etter at den faktisk sitter på. 1% praktisk i bruk, 100% moro! Jeg er sikker på at dette er klokken Darth Vader hadde brukt om han var ekte og levde i dag Med 8 klokker i samlingen syns jeg det er rom for en slik klokke. Den er ikke sikker i samlingen, men føler at hvis den skal ut må den erstattes av noe annet like moro, og per dags dato her jeg ikke funnet noen alternativer som for meg innfrir like godt.
Vis vedlegg 357715

Hvor går eventuelt veien videre?
Jeg liker samlingen godt som den er i dag og har vel ingen umiddelbar trang om å gjøre endringer.
Hele klokkereisen min startet med en Longines Legend Diver. Den ble solgt fordi den var et par hakk for stor. Den nye 39mm-modellen er nok øverst på en eventuell oppnåelig ønskeliste, men jeg vet ikke hva som eventuelt skal vike.
Ellers er det gøy å leke med tanken om å konsolidere samlingen. Uten å gå i dybden på hvilke klokker jeg har vært gjennom og vurdert tidligere så vil en konsolidering resultere i noe litt utenom det vanlige. Short-listen da er noe fra Daniel Roth.
Vis vedlegg 357716

Dette var, i mine øyne, den mest spennende presentasjonen så langt! Veldig kjekt å se et utvalg klokker som man sjeldent ser. Oppfordrer deg til å bruke de fire siste oftere, og dele det i dagens klokke-tråden! Også hadde det vært kjekt å få litt mer info om disse mer uvanlige klokkene.
 
Redigert:
@MrJensen

Mye fint, og godt variert. Liker spesielt sub, furland og gp :love:

Jeg syntes generelt det er vanskelig å anbefale noe til andre, da jeg mener egen smak trumfer alt. Og den er jo som regel forskjellig. Eneste jeg kanskje personlig ville byttet ut er Maen, hva med en Hamilton Flight II Asymmetric i gull..? :rolleyes:

Edit: eller en Breguet Héritage?
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen
Da var det meg

Har lidd av denne sykdommen i over 10 år nå, og har vært innom litt forskjellig på veien.
De første årene var preget av kjøp uten tilhørende salg, så samlingen vokste seg til ca 8 klokker, og har siden ligget stabilt rundt der.
Jeg har ikke hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av. Det er derfor ganske tilfeldig at den er som den er i dag, men til tross for det syns jeg selv at det er en god blanding av litt forskjellige klokker som dekker alle mine bruksområder.
Samlingen består nå av 8 klokker. Har en klokkeboks med 6 plasser, så sånn sett er det vel egentlig en for mye (6 i boksen og 1 på armen)

Uten mer om og men, i tilfeldig rekkefølge:

Rolex Submariner 14060:
1997-modell med deilig tritium-skive. Så kjedelig og enkel at den er helt perfekt. Den som har vært lengst i samlingen, og som går sist ut.
Vis vedlegg 357707

Omega Seamaster 2254.50:
Dette har vært sommer/badeklokke og beater siden den kom inn i 2015. De par siste årene har den blitt brukt sjeldnere, men hver gang jeg tar den frem og i bruk så kommer smilet frem. Den har vært nest lengst i boksen, og sitter ganske trygt i samlingen.
Vis vedlegg 357708

Cartier Santos de Cartier:
En av de nyere inn, og en av de som får mest armtid om dagen. I mine øyne en veldig klassisk og tidløs klokke som går til alt. Noe som gjør at jeg liker den ekstra godt er at den har lenke/remfeste som gjør det lekende lett å bytte «sko». Det er en patentert løsning og følgelig er det uheldigvis lite tilgang på annet enn OEM-remmer. Jeg fikk dog bestilt meg 4 stk skinnremmer i forskjellige farger til en levelig pris fra Delugs før de måtte kutte ut produksjonen sin, så jeg har litt å variere med.
Vis vedlegg 357709

Hermes H08:
Nyeste inn, og også mye brukt den siste tiden, spesielt i fjor sommer på den oransje gummiremmen.
Kul kasse og god wrist presence (i mangel av et godt tilsvarende norsk uttrykk) uten å være for stor. Kombinasjonen gummi og titan gjør at den nesten ikke merkes på armen. Foldespenne med mikrojustering er også genialt, spesielt på sommeren. Tanken var at den skulle ut etter sommeren, men jaggu har den blitt værende.
(måtte ta et bilde fra arkivet)
Vis vedlegg 357710

Rolex Explorer 114270:
En av de siste inn og den som kniver om mest armtid sammen med Santos’en. For meg den perfekte hverdagsbeater som passer til nesten alle anledninger. Ja det er en Rolex, men den er liten og diskret nok til at den oppleves å gå godt under radaren, noe jeg liker i hverdagen. Om den skal ut av samlingen må det bli for en annen hverdagsbeater.
Vis vedlegg 357711

Furlan Marri Salmon Sector:
Samlingens kanskje reneste dressklokke, med unntak av Santosen på skinnrem.
37.5 mm uten krone, 46 mm lug-til-lug. 68 timers gangreserve med sin La Joux-Perret caliber G100-verk.
Lenge hatt lyst på dressklokke med lakserosa skive, så denne ble bestilt på lanseringsdagen. Jeg liker minimalistiske klokker, så denne er midt i blinken, og brukes både til dress og casual.
Vis vedlegg 357712

Maen Skymaster 38 MkII:
Samlingens kronograf. Liker den godt på grunn av vintage-looken og proporsjonene (kasse 38mm, høyde 12.9mm inkl. buet glass). Ble brukt mye da den var ny og brukes fortsatt med jevne mellomrom, men det har vært avtagende den siste tiden.
Vis vedlegg 357713

Girard-Perregaux Casquette 2.0:
Kasse og lenke av keramikk, spenne av titan. Farlig lett på armen, har ved flere tilfeller stoppet opp for å kjenne etter at den faktisk sitter på. 1% praktisk i bruk, 100% moro! Jeg er sikker på at dette er klokken Darth Vader hadde brukt om han var ekte og levde i dag Med 8 klokker i samlingen syns jeg det er rom for en slik klokke. Den er ikke sikker i samlingen, men føler at hvis den skal ut må den erstattes av noe annet like moro, og per dags dato her jeg ikke funnet noen alternativer som for meg innfrir like godt.
Vis vedlegg 357715

Hvor går eventuelt veien videre?
Jeg liker samlingen godt som den er i dag og har vel ingen umiddelbar trang om å gjøre endringer.
Hele klokkereisen min startet med en Longines Legend Diver. Den ble solgt fordi den var et par hakk for stor. Den nye 39mm-modellen er nok øverst på en eventuell oppnåelig ønskeliste, men jeg vet ikke hva som eventuelt skal vike.
Ellers er det gøy å leke med tanken om å konsolidere samlingen. Uten å gå i dybden på hvilke klokker jeg har vært gjennom og vurdert tidligere så vil en konsolidering resultere i noe litt utenom det vanlige. Short-listen da er noe fra Daniel Roth.
Vis vedlegg 357716

Her var det mye jeg likte. Både Santos, H08 og Exploreren er klokker jeg finner interessante. Og GPen er jo ganske "out there".

Det er også fint med klokker man ikke bruker så ofte, slik som Seamasteren din. Det er en god følelse når man kan plukke klokker ut av boksen og "gjenoppdage" de.

Det er ingen helt åpenbare hull her, selv om du selv sier at det har vært handlet uten mye mål og mening. Konsolidering er en spennende tanke, men ulempen er at da må man bestemme seg for opptil flere klokker som må ut.
 
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen
@Loevhagen

Et friskt og uventet pust! Du er som vanlig i en helt egen klasse når det gjelder layout og bilder. Ingen tvil om at du tenker utenom den vanlige boksen når du løser oppgaven på denne måten. Kreativt var det i alle fall!

Jeg kan ingen ting om G-Shock og har egentlig aldri hatt lyst på en G-Shock. Men, dette innlegget pirret faktisk nysgjerrigheten litt. Den røde Zenithen du avslutter med er nydelig. Usikker på om denne er din, men flott var den i alle fall. Så får vi heller lure på hvordan du reflekterer rundt resten av samlingen din :)
 
@Loevhagen

Morsom vinkling!
Jeg kjenner jeg er ute på glatt is, her kan jeg ingenting. Ikke blir jeg like engasjert som med mekaniske klokker heller (my loss), men kanskje kommer jeg dit en gang i fremtiden :) Jeg har dermed få tips jeg kan gi. Min favoritt? Det tror jeg må bli GW5610U, ettersom jeg er enig i at negativ skjerm ikke er best, og for meg blir det krøll med blankt metall eller hvit plast på en Casio.
Dersom jeg skulle kjøpt meg en Casio, så tror jeg at jeg ville kjøpt noe slikt som en G-Shock GA-2100-1AER. Men jeg har til gode å prøve den på armen. Det får vel bli en slags utfordring til meg selv i de kommende ukene.
 
Jeg hadde gleda meg til en billedskjønn fortelling om GS som i Grand Seiko. Så nå blei jeg overraska. Men ikke skuffa ser jeg, for dette var jo vel så informativt. Jeg har jo oppfatta at G-Shock er ei greie, men jeg har aldri satt meg inn i det og da heller ikke forstått det. Jeg har riktignok en F-91W som brukes en del, men der stopper min kjennskap til Casio. Så nå føler jeg meg litt klokere. Jeg måtte google de ulike referansene du viser til her nå, og synes du har fått til en meget vellykka mod. Den ser bedre ut enn både 5000u og 5600ca hver for seg synes jeg.

Takk for kjekk lesning på morgenkvisten! Spørsmålet jeg står igjen med selv nå er om jeg bør bytte ut min egen F-91W med en fullverdig GS...
 
  • Liker
Reaksjoner: seiltid
Da var det meg

Har lidd av denne sykdommen i over 10 år nå, og har vært innom litt forskjellig på veien.
De første årene var preget av kjøp uten tilhørende salg, så samlingen vokste seg til ca 8 klokker, og har siden ligget stabilt rundt der.
Jeg har ikke hatt noen bevisst strategi eller sterk formening om hva samlingen til enhver tid skal bestå av. Det er derfor ganske tilfeldig at den er som den er i dag, men til tross for det syns jeg selv at det er en god blanding av litt forskjellige klokker som dekker alle mine bruksområder.
Samlingen består nå av 8 klokker. Har en klokkeboks med 6 plasser, så sånn sett er det vel egentlig en for mye (6 i boksen og 1 på armen)

Uten mer om og men, i tilfeldig rekkefølge:

Rolex Submariner 14060:
1997-modell med deilig tritium-skive. Så kjedelig og enkel at den er helt perfekt. Den som har vært lengst i samlingen, og som går sist ut.
Vis vedlegg 357707

Omega Seamaster 2254.50:
Dette har vært sommer/badeklokke og beater siden den kom inn i 2015. De par siste årene har den blitt brukt sjeldnere, men hver gang jeg tar den frem og i bruk så kommer smilet frem. Den har vært nest lengst i boksen, og sitter ganske trygt i samlingen.
Vis vedlegg 357708

Cartier Santos de Cartier:
En av de nyere inn, og en av de som får mest armtid om dagen. I mine øyne en veldig klassisk og tidløs klokke som går til alt. Noe som gjør at jeg liker den ekstra godt er at den har lenke/remfeste som gjør det lekende lett å bytte «sko». Det er en patentert løsning og følgelig er det uheldigvis lite tilgang på annet enn OEM-remmer. Jeg fikk dog bestilt meg 4 stk skinnremmer i forskjellige farger til en levelig pris fra Delugs før de måtte kutte ut produksjonen sin, så jeg har litt å variere med.
Vis vedlegg 357709

Hermes H08:
Nyeste inn, og også mye brukt den siste tiden, spesielt i fjor sommer på den oransje gummiremmen.
Kul kasse og god wrist presence (i mangel av et godt tilsvarende norsk uttrykk) uten å være for stor. Kombinasjonen gummi og titan gjør at den nesten ikke merkes på armen. Foldespenne med mikrojustering er også genialt, spesielt på sommeren. Tanken var at den skulle ut etter sommeren, men jaggu har den blitt værende.
(måtte ta et bilde fra arkivet)
Vis vedlegg 357710

Rolex Explorer 114270:
En av de siste inn og den som kniver om mest armtid sammen med Santos’en. For meg den perfekte hverdagsbeater som passer til nesten alle anledninger. Ja det er en Rolex, men den er liten og diskret nok til at den oppleves å gå godt under radaren, noe jeg liker i hverdagen. Om den skal ut av samlingen må det bli for en annen hverdagsbeater.
Vis vedlegg 357711

Furlan Marri Salmon Sector:
Samlingens kanskje reneste dressklokke, med unntak av Santosen på skinnrem.
37.5 mm uten krone, 46 mm lug-til-lug. 68 timers gangreserve med sin La Joux-Perret caliber G100-verk.
Lenge hatt lyst på dressklokke med lakserosa skive, så denne ble bestilt på lanseringsdagen. Jeg liker minimalistiske klokker, så denne er midt i blinken, og brukes både til dress og casual.
Vis vedlegg 357712

Maen Skymaster 38 MkII:
Samlingens kronograf. Liker den godt på grunn av vintage-looken og proporsjonene (kasse 38mm, høyde 12.9mm inkl. buet glass). Ble brukt mye da den var ny og brukes fortsatt med jevne mellomrom, men det har vært avtagende den siste tiden.
Vis vedlegg 357713

Girard-Perregaux Casquette 2.0:
Kasse og lenke av keramikk, spenne av titan. Farlig lett på armen, har ved flere tilfeller stoppet opp for å kjenne etter at den faktisk sitter på. 1% praktisk i bruk, 100% moro! Jeg er sikker på at dette er klokken Darth Vader hadde brukt om han var ekte og levde i dag Med 8 klokker i samlingen syns jeg det er rom for en slik klokke. Den er ikke sikker i samlingen, men føler at hvis den skal ut må den erstattes av noe annet like moro, og per dags dato her jeg ikke funnet noen alternativer som for meg innfrir like godt.
Vis vedlegg 357715

Hvor går eventuelt veien videre?
Jeg liker samlingen godt som den er i dag og har vel ingen umiddelbar trang om å gjøre endringer.
Hele klokkereisen min startet med en Longines Legend Diver. Den ble solgt fordi den var et par hakk for stor. Den nye 39mm-modellen er nok øverst på en eventuell oppnåelig ønskeliste, men jeg vet ikke hva som eventuelt skal vike.
Ellers er det gøy å leke med tanken om å konsolidere samlingen. Uten å gå i dybden på hvilke klokker jeg har vært gjennom og vurdert tidligere så vil en konsolidering resultere i noe litt utenom det vanlige. Short-listen da er noe fra Daniel Roth.
Vis vedlegg 357716

Veldig flott og variert samling. Explorer er vel kanskje min favoritt. Så enkel og perfekt, vanskelig å se for seg en bedre allrounder.
 
  • Liker
Reaksjoner: MrJensen