Hva gjør du og din klokke akkurat nå?

Tester juleølet.
20231020_200409.jpg
 
Enhver pasjonert rypejeger med respekt for seg selv har ihvertfall en kvart fryser full med gammelfugl.

Rypejakt driver man ikke for matauk, men fuglen er jo en av våre fineste råvarer bare man får somlet seg til å lage dem. Og man må lage mange, for fuglene er små og det bør være minst én per person.

Derfor blir det litt tiltak å lage rype, det er lite mat og mye herk, og man sparer de gjerne til de spesielle anledningene som aldri kommer, eller når de kommer, så har man ikke tid å lage dem ordentlig eller så er gjestene kresne (les: uverdige) eller så rett og slett glemmer man de tre fjellrypene og en orrfugl som kom med hjem i september.

Og slik går årene, lag på lag stables inne i Elektrolux'en i kjelleren, helt til ens bedre halvdel kommer og sier "ENTEN SÅ LAGER DU MAT AV DET DER ELLER SÅ HIVER JEG DET!"

Og derfor står jeg og lager rypemiddag til i morgen.

;)

DSC_5939.JPG