Forlovelsesring

G

Guest571

Guest
Hadde faktisk tenkt til å skrive i denne tråden i fjor når jeg kjøpte forlovelsesring. Jeg var innom alle de store i området rundt Karl Johansgate, samt Tesori. Jeg fikk super oppfølging av Terje, men jeg synes det ble litt kjedelig med en "standard" katalog-ring lagd i østen(med et ørlite forbehold om at dette stemmer) hvor kun stenen er fattet i Norge. Thune og David Andersen skulle ha mellom 70-80.000 kr for ring i hvittgull med 0,5 carat sten, TW/VS, dette var ikke billigste alternativene, men håndlagde ringer. Husker ikke cut. Tesori skulle ha 30.000 kr for samme stenkvalitet, men i mine øyne en kjipere ring.

Jeg ente opp med en løsning som var litt mer omfattende enn å peke i en katalog, men som var veldig morsom. Jeg tegnet ringen sammen med Remy hos Bugge & Authen, han lagde en 3D-modell som ble 3D-printet. Denne modellen ble brukt til å lage en støpeform. Ringen ble så støpt i hvittgull og den ble fattet med en sten jeg kjøpte hos diamanter.no. Jeg gikk for den kuleste kvaliteten de hadde, River, VVS og trippel excellent cut. Gikk for 0,5 carat. I følge Remy en sjeldent bra sten.

Prisen på herligheten ble litt høyere enn hos Tesori, men ringen er spesiallagd i Oslo og med en sten som ligger ca. 30% høyere i pris en den som er fattet i Tesori sine ringer. Hadde jeg gått for samme stenkvalitet som Tesori bruker, men spesiallagd ring hadde prisen vært mer eller mindre lik som hos Tesori.

Bugge & Authen: http://www.buggeauthen.no/
Diamanter.no: https://www.diamanter.no/

Litt bilder av prosessen og ringen.

3D modell
1.jpg

Ferdig i støpen
2.jpg
Fattet, siste finish
3.jpg
Ferdig produkt "montert" på min kjære
4.jpg
 
G

Guest571

Guest
Da er Bugge&Authen akkurat ferdig med å lage gifteringene våre. Bilder kommer etter bryllupet som står i sommer.

Igjen orienterte vi oss hos de store gullsmedene rundt Egertorget, men ingen klarte å overbevise oss. Bugge&Authen lagde ringene våre fra bunn av med akkurat den gull-legeringen vi ønsket (vi så på masse fargealternativer av gult gull også bestilte de opp en liten stav av den fargen vi ønsket). Min ring ble enkel "herrering", mens min kjære gikk for en ring fattet med til sammen 0,75 carat TW, VS diamanter. Nå er jeg ikke noe ekspert, men for mine utrente øyne ser både stenene og håndverket veldig bra ut.

Igjen veldig gøy at ringene er lagd her i Oslo og ikke på en "fabrikk" i utlandet. Support your local goldsmith :)

http://www.buggeauthen.no/