Den store Whisky-tråden

On the rocks eller neat?

  • On the rocks

    Stemmer: 86 22,9%
  • Neat

    Stemmer: 289 77,1%

  • Antall stemmer
    375
Det var egentlig noen tråder på ulike fora, sammen med Ralfy på YT, som fikk meg til å bli interessert i whisky for noen år tilbake. :)
 
Etter et 8 månder i åpnet tilstand, og donert for lengst til en kompis sitt barskap, er den omsider kommet til sitt optimale smakspontensiale. Noen flasker trenger tid med oksidering for å oppnå sitt optimale. Dette er en slik flaske. Det har blitt noen drammer med tommelen ned før den nå skinner som en sol. Synd det var helt på slutten av flasken.
IMG_3391.JPG
 
Apropos Glen Scotia - skal du til Skottland og Campbeltown så besøk gjerne destilleriet. Dette møter deg når du drar innom, intimt så det holder. Lite og koselig destilleri i en flott by. Og besøk Ardshiel Hotel, de har en bar med
Skottland april 2019-29 Glen Scotia.jpg
et strålende utvalg av de gylne dråper.
 
  • Liker
Reaksjoner: Pasop og Loevhagen
Som nevnt før i denne tråden. så er deler av whiskyreisen å lære litt mer om de sherrytypene (les; fat) som whisky lagres i. Og, hvilken reise det er. :)

Fra PX til Manzanilla. Fra den ultrasøte og sviskefokuserte PX til den tørre og salte Manzanilla.

Vi som elsker whisky vet at spennvidden er stor innen whiskygenren, At spennvidden var så ekstrem som PX og Manzanilla viser var helt ny lærdom.

Jeg anbefaler de som vil vite mer om fatene whisky er lagret på til å gå på polet og kjøpe noen gode sherry som representerer "first fill" og få disse dynamiske referanser i smakslandskapet. Wow - for en forskjell. Langt større enn whisky naturlignok. Lærerikt? Veldig. :)
 
Årets kompistur gikk til Skottland, med et par overnattinger i Dufftown. Vi tok kontakt med Michelle og Andrew hos Speyside Tours for litt bistand og for å slippe å krangle om sjåføransvar. Standardturen de tilbyr er rusletur på en del destillerier på kveldstid, men vi fikk ordnet en tilpasset tur basert på gruppens ønsker tidligere på dagen - og det ble en braksuksess.

Endte med planen under, og Michelle som guide. Det er definitivt noe eget med å rusle rundt på området til de små destilleriene som ikke har noe besøksapparat, med en gul refleksvest, banke på døren og hilse på de ansatte, mens guiden har en ryggsekk full av whisky og lar deg smake på de spennende whiskyens fra destilleriet du er hos.

Enormt lærerikt, utrolig morsomt (og tungt - vi hadde vel smakt 15 forskjellige whiskyer før klokken 12, med den første i garasjen og HQ til guiden, noen minutter over 9), og sympatisk priset - de ordnet med alt av transport, mat, drikke og inngang, for sympatiske 120 GBP pp. Mange morsomme overraskelser underveis, enormt god stemning og et minne vi har pratet mye om i ettertid.


0900 Dufftown Distilleries Walk, a tour of the distilleries of Dufftown, on foot and driven.
1200 Tour at the Speyside Cooperage, see where they make the casks for the whisky industry
1300 Gourmet Scottish Picnic Lunch
1400 Quick look at Macallan, tasting at Cardhu distillery(if time permits), VIP tasting at Aberlour distillery
1530 Glenfarclas distillery tour
1700 Return to accommodation in Dufftown

20E7A4C6-DF22-4796-B3A4-3BFFF6F07CD2.jpeg

856803F0-6FE0-49E7-8BC3-6EECC847619A.jpeg

7B3FEE9B-46C2-4C60-B433-A38D9AE9D39F.jpeg
 
Apropos Glen Scotia - skal du til Skottland og Campbeltown så besøk gjerne destilleriet. Dette møter deg når du drar innom, intimt så det holder. Lite og koselig destilleri i en flott by. Og besøk Ardshiel Hotel, de har en bar med Vis vedlegg 165856et strålende utvalg av de gylne dråper.
Touch and go i Campbeltown idag. Antageligvis for siste gang på noen år, men fikk da plukket med meg en liten godbit.
IMG_20191101_221355.jpg
 
Mye fint her.
Prøvde meg på denne i kveld.
Kjøpt fra en butikk spesialisert på Sake i Saga, Kyushu.
 

Vedlegg

  • 20200112_192737.jpg
    20200112_192737.jpg
    59,5 KB · Visninger: 0
  • Liker
Reaksjoner: UJU