Dagens vin

Inspirert av @Loevhagen sine beskrivelser fra et par mnd. siden, og lesing om hvordan vin doux naturel er i ferd med å forsvinne, kom disse inn i dag.
20200505_181610.jpg
 
  • Liker
Reaksjoner: Oscr og chrbir
Denne er nok ikke for alle. Litt krevende.
Svært kompleks. Umiddelbar kraftig autolyse ved åpning. Deretter modne gule epler.
Mer gule epler på smak. Mineralsk.
Etterhvert nøtter og brioche. Lang ettersmak.
God syre.
Men som sagt, litt krevende og passer nok best til mat fremfor en døsig aperitif i vårsola.
Kommer nok tilbake til denne når juleribba skal serveres.

20200509_165950.jpg
 
Dette var snacks. Kirsebær og bringebær som nesten kan minne om pinot. Deilig hint av eik og lær. Syre og tanniner som er godt til stede, men ikke overveldende. Ingen utpreget drittsmak og passet utmerket til entrecote med gul saus. Tør påstå dette er den beste Chianti Classico jeg har smakt til 250kr
F27BE80E-291D-49C8-8B89-E8F642765280.jpeg
 
Har handla "litt" vin i det siste. Har begynt å miste litt oversikt over kva som er på lager.

Hvordan gjør dere dette? Excel ark? Febrilsk leiting etter rett flaske. Eller suverent system der ein har full kontroll over kor alt står?
 
  • Liker
Reaksjoner: Oddemann
Har handla "litt" vin i det siste. Har begynt å miste litt oversikt over kva som er på lager.

Hvordan gjør dere dette? Excel ark? Febrilsk leiting etter rett flaske. Eller suverent system der ein har full kontroll over kor alt står?
CellarTracker, som nevnt, eller Vivino som er noe mer grafisk. Jeg bruker begge ;)
 
  • Liker
Reaksjoner: Oddemann