Dagens vin

Ingen bilder, men flere av årets Beaujolais Nouveau smakte fortreffelig - som vanlig. Jean Foillard leverte som alltid en syrefrisk og deilig sak. Blodferskt, ukomplisert, sjarmerende og veldig, veldig godt.

Flere som har smakt?
 
  • Liker
Reaksjoner: gullet og malla
Mer eller mindre diametralt motsatt av beaujolais med denne brunelloen
3996F8F1-13A7-44B6-BC9A-F86E5FBB71A0.jpeg

@arcticwinecollector på Instagram
 
Ingen bilder, men flere av årets Beaujolais Nouveau smakte fortreffelig - som vanlig. Jean Foillard leverte som alltid en syrefrisk og deilig sak. Blodferskt, ukomplisert, sjarmerende og veldig, veldig godt.

Flere som har smakt?
Drikk den nett no. Frisk, med mykje lakris og kirsebær. Veldig god!
 
  • Liker
Reaksjoner: BigT
Litt forsinket inn i årets Mont D'or-sesong, men gjorde opp for det med å åpne en vin som direkte skriker etter lyst brød og flytende ost. Rolet Cuvee Speciale 1986.
Denne cuveen viser tydelig alderen sin, men uten å være grumsete, ubalansert eller overmoden. Trenger litt luft for å forløses, men viser enorm power og finesse, med overmodne epler, tørket frukt, karripulver og oliven. Dette og Mont D'or er rett og slett perfekt sammen. Bonnie og Clyde. Evig ettersmak, og smaker nesten yngre og yngre i løpet av de to døgnene den var åpen. Meditasjonsvin. Ser den kostet nærmere 1300kr på polet da den var tilgjengelig. Å kunne kjøpe den for 40 euro på domenet sommeren 22 gjør meg enormt glad. Nesten rørt. Unner alle å få i seg ferdig modnet hvit Jura med høstens beste ost. Grunnkurs i nytelse.
IMG_2192.jpeg
IMG_2193.jpeg
 
Noen som fikk tak i noe spennende i går? Ser at du @larskp86 var mer heldig enn meg!
Hadde sett for meg noen flasker med Langoa Barton og noe annet snacks men de gikk dessverre alt for fort. Tenkte da å ta det rolig men i god TS-ånd ble det noen flasker med Beychevelle, Gazin, d’Armailhac, Ormes de Pez og Mauvesin Barton. Sistnevnte blir nok ventepølser mens man venter på de andre :mrgreen:
 
Redigert:
God torsdag, vinmessig! Startet med å trekke kølapp nr. 29, og fikk dermed den siste flasken med Raveneau på Valkendorf-polet. Senere på kvelden var det dags for En nesten ufint god vinsmaking på Lysverket. Bornard ble servert blindt, og hadde en umiskjennelig cheesy jura-nese, og en moden småsalt finish. Klarte å komme frem til riktig by, men ikke produsent. 2020 Ladoix-stand off ble ganske klart vunnet av Pacalet. Fjellbekk. Utrolig ren og konsentrert. Frisk men kompleks. Virkelig god vin. Prieure Roch var bra, men med en del VA innledningsvis, og ganske preget av høy alko. Keller var WOTN helt klart. Grunnkurs i nytelse. Rå syre og frukt, men fantastisk balanse. Så ren og presis. utrolig! Frederic Savart var moden i stilen men fresh, kompleks og vinøs. Skikkelig luksus. Mersault med bobler. Occidental vs. Hospices de Beaune var interessant. Førstnevnte var 10/10 på nesen, med delikat og feminin frukt, parfymert og floral. Nydelig i munn, men kanskje litt lineær og lettdrikkelig. Sistnevnte var godt utviklet på nesen umiddelbart. Fin kirsebærfrukt, men også tertiære toner, jord, skog og litt rotfrukt. Mer frisk i munn, og med mye kompleksitet. To sykt gode, men ulike pinoter.
IMG_2222.jpeg
IMG_2229.jpeg
IMG_2230.jpeg
IMG_2236.jpeg
IMG_2241.jpeg
IMG_2242.jpeg