Breguet Marine 5817 "Big date" - review. Nye bilder

Medlem
7. des. 2009
Innlegg
385
Sted
Oslo
Etter tre uker med denne på hånden fikk jeg lyst til å skrive en liten review.
IMG_2937.jpg

IMG_2936.jpg

IMG_2934.jpg

IMG_2933.jpg

IMG_2870.jpg


I likhet med Hendricks Gin er Breguet ”not for everyone”. Til forskjell fra fks Rolex submariner som ”alle” liker har Breguet en kolleksjon som designmessig ikke treffer alle.

Merket smykker seg med å være blant verdens eldste manufaktur som har hatt sammenhengende produksjon siden 1775. De har en imponerende historie med et utall innovasjoner som inkluderer blant annet den automatiske klokka og tourbillion. Breguet vurderes av mange å være blant de ypperste sveitsiske merkene som Vacheron Constantin, Patek Philippe og Audemars Piguet.

Denne klokken er i Marine-serien, modell 5817. Vanntett til 100 meter, med screw-down krone. 39 mm i diameter, 11,85 mm i tykkelse.

De 39 mm er behagelig og lett å bære på armen, den kommer seg fint under skjortemansjetten og krona kommer sjelden i kontakt med håndbaken. Avlesningen er god med små indeksmarkeringer som ligger utenfor romertallene på skiven.
IMG_2875.jpg


Dette gjør at du kjapt får en nøyaktig tidsavlesning. Jeg er også glad i Big-date systemet som ligner på det man finner hos A. Lange og GO.
IMG_2881.jpg


Designmessig har Marine serien alle de klassiske Breguet elementene, men jeg synes disse kombineres med et mer sportslig uttrykk som ender i en balansert design som fungerer perfekt både til dress og hverdagsbruk.
En favoritt hos undertegnede er lugsene. De firskårne lugsene som er vinklet nedover går fint sammen med de ellers avrundete formene og skaper en balansert helhet.
IMG_2882.jpg

IMG_2884.jpg


Breguet har noen signaturelementer som går igjen i alle klokkene.Det ene er de klassiske ”breguet-hands” som alltid er blå (oppnås gjennom å varmebehandle metallet) og med sirkler ytterst.
IMG_2885.jpg

IMG_2892.jpg


Sammen med urkassen som alltid har det vertikale mønsteret (coin-edge cases) blir breguet et merke som er lett å kjenne igjen uansett modell.
IMG_2896.jpg


Skivene er også en klassisk Breguet signatur. Her er vi inne på det som jeg tror gjør Breguet uspiselig for noen - Guilloche-skiven. Guilloche er en inngraveringsteknikk hvor et et presist repetitivt mønster blir mekanisk inngravert i skiven. Dette er Breguet veldig glad i og gjør det på alle skivene sine, noe som for noen resulterer i et overkant svulstig, barokt utrykk. For andre blir dette kronen på verket som skiller Breguet fra andre og understreker merkets eksklusivitet. Som et eksempel har modellen ”reveil du tsar” (båret av den franske presidenten Sarkozy) hele 7 forskjellige mønstre i skiven. På Marine big-date er det ett guilloche mønster som for min del pynter skiven uten at det blir for dominerende.
IMG_2899.jpg

IMG_2898.jpg


Jeg har aldri vært fan av gummi (no pun intended), men denne gummiremmen har ført til at jeg har snudd. Den er forsegjort med fine utskjæringer og oppleves som langt mer sofistikert enn noen annen gummirem jeg har brukt. Omegas gummirem som jeg bruker på min PO er en ren sport/beater rem. Breguet-remmen, sammen med en nydelig foldingclasp føler jeg er brukandes til smoking
IMG_2903.jpg

IMG_2904.jpg

IMG_2907.jpg

IMG_2932.jpg


En fiffig detalj er den delte holderen som kan justeres avhengig av lengde.
IMG_2908.jpg

IMG_2910.jpg


Så til det som kanskje vil være en dealbreaker for mange. Denne modellen har ikke hacking funksjon. Dette betyr at sekundviseren fortsetter å gå når du trekker ut krona for å stille den. Jeg var usikker på hva jeg syntes om dette selv. Men etter litt eksperimentering fant jeg ut at automatikk-funksjonen reagerer veldig raskt. Loddet er stort og reagerer raskt. Sekundviseren begynner å gå nesten umiddelbart etter at man rister klokken et par ganger.
IMG_2921.jpg

Når den har stoppet er det ikke noe problem: rist klokken når sekundviseren på PCen er et par sekunder bak der sekundviseren på klokken er og sekundivsereren begynner å gå synkront med klokken. Deretter stiller du dato og timer.
Breguet har gjort en god jobb med nøyaktigheten. Den holder tiden meget godt og det har derfor ikke vært behov for å stille klokken mens den har vært på hånden.

Det eneste problemet med det store loddet er at den blokkerer for innsikten i verket. Verket er en modifisert Piguet 1150, en såkalt ebauche. Tradsjonelt har sveitsisk urporoduksjon ikke vært in-house slik mange purister sulter etter i dag. Man har fått levert basisverk fra tredjeparts produsenter spesialsert på dette for så å modifisere dem. Blant de som har levert høykvalitets ebauche er F. Piguet, Lemania og JLC. Selv om de fleste high-end manufakturer i dag leverer modeller som her 100% in-house, bruker de fleste også ebauche i noen modeller. Dette er altså en av dem.
IMG_2916.jpg

IMG_2926.jpg

IMG_2928.jpg

IMG_2929.jpg


Selve krona er screw-in og klokken er vanntett til hundre meter. En detalj jeg liker spesielt godt er crownguarden som er formet slik at det blir lett å skru kronen inn og ut.
IMG_2914.jpg


Konklusjon: Meget fornøyd. Dette er en keeper.
 
Morsom lesing og fine bilder av en sinnsykt fet klokke.
Enig med deg at den har mange klassiske breguet-elementer som er kryssklippet med det sporty for hverdags og fest!
Bær klokken med stolthet :D

Ps. Var innom Tidemann igår. Fikk med en rykende fersk breguet-katalog/bok..
 
Nydelig klokke. Jeg liker alt på den, bortsett fra at jeg er litt i tvil om en gummirem er det rette til dette mesterstykket.
 
Jepp. Dette er klokkeporno.:D
Takk for en fin fin review av en klokke man (dessverre) sjelden ser "live".
 
Fantastisk flott klokke! Uret ditt har faktisk åpnet mine øyne for Brequet. Har ikke sett mye på dem tidligere, nå er det noen modeller jeg kunne plassert langt oppe på drømmelisten min! :)
 
Veldig, veldig flott klokke, og god review!

Synes det er festlig med gummirem på et såpass classy ur som man må kunne påstå at det er, og jeg ser i likhet med deg gjerne den klokka sammen med smoking!

Vet du noe mer om verket, annet enn det du har fortalt? Går sterkt ut fra at det er 100% in-house, men flere detaljer er alltid gøy for verknerdene....:)

Takk for fin kveldslesning!
 
Nydelig klokke.
Nydelig review.
Jeg synes dette er et av de vakreste ur som finnes.
Og jeg synes Breguet kommer ufortjent litt i skyggen av PP.
Sammenligning med andre merker er ikke relevant. Kanskje med unntak av Jaeger og Vacheron. Jeg har sett sammeligninger med AP, Blancpain og andre. Det må bero på en misforståelse. De fire store er PP, Breguet, VC og Jaeger. Og dette er en av de vakreste eksemplene på hvor vakkert og forseggjort det overhode kan gjøres.:cool:
 
Meget bra review med nydelige bilder! Breguet bringer nesten frem ærefrykt. Merket er ganske skjult oppe på toppen av hierarkiet, selv om det var de "som startet ballet";)
 
Veldig, veldig flott klokke, og god review!

Synes det er festlig med gummirem på et såpass classy ur som man må kunne påstå at det er, og jeg ser i likhet med deg gjerne den klokka sammen med smoking!

Vet du noe mer om verket, annet enn det du har fortalt? Går sterkt ut fra at det er 100% in-house, men flere detaljer er alltid gøy for verknerdene....:)

Takk for fin kveldslesning!

Takk for fin tilbakemelding Krille. Så langt jeg vet er verket en modifisert Piguet 1150. Og da begynner diskusjonen om eierskap. Så vidt jeg vet er Frederic Piguet en del av Blancpain (http://www.swatchgroup.com/en/servi...n_of_company_structures_and_major_investments), men leverer verk og deler til hele swatchgroup-dynastiet. Både Blancpain og Breguet er en del av swathchgroup. Men in-house kan man neppe kalle det i en "purist" forstand av ordet. Jeg var selv veldig opptatt av manufakturer da klokkeinteressen tok fatt, og ville ha klokker hvor absolutt alt var laget in-house. Men hvordan forholde seg til dette kravet når "huset" (swatchgroup) er så veldig stort. Sveitsiske manufakturer er ofte under det samme eierskapet (alle high-end ur eies vel nesten utelukkende av Swatchgroup, Louis Vuitton Moet Hennessy eller Richemont) og ofte rettferdiggjøres bruk av deler fra underleverandører ved at de er under samme eierskap og således fortsatt kan kalles in-house. På mange måter har merkene blitt rom i ett digert hus og selv om de har noen særegne karakteristika deler de ofte kloakksystem og elektrisitet. Jeg har blitt usikker på om noen andre enn kanskje Seiko tilfredsstiller den helt rene definisjonen av ordet (så vidt jeg vet er Seiko den eneste produsenten som lager alt selv, og ikke har overliggende eierstrukturer). Fks leverer JLC verk og deler til VC, AP og PP, som ofte omtales som rene manufakturer. F. Piguet som en del av swatchgroup leverer på samme måte verk og deler til merkene som eies her.

Personlig har jeg gitt opp forsøket på å definere den "rene" manufakturen. Eierskapslabyrinten kommer alltid i veien.
 
Fantastisk klokke, anhostma!

Bildene dine får frem alt det vakre i den, og de mange klassiske detaljer som er så enestående for nettopp Breguet.
- Og alt dette supplert med en særdeles god og informativ review som gir den gode kunnskap om både ur og manufaktur.

Mye av moroa med å eie ur er jo å ha noe unikt og sjeldent - og denne varianten bæres kanskje bare av deg her på bjerget.

Absolutt en keeper - bær den med stolthet!
:cool:
 
Fantastisk klokke, anhostma!

Bildene dine får frem alt det vakre i den, og de mange klassiske detaljer som er så enestående for nettopp Breguet.
- Og alt dette supplert med en særdeles god og informativ review som gir den gode kunnskap om både ur og manufaktur.

Mye av moroa med å eie ur er jo å ha noe unikt og sjeldent - og denne varianten bæres kanskje bare av deg her på bjerget.

Absolutt en keeper - bær den med stolthet!
:cool:

Takk for fin tilbakemelding Moore. Skal innrømme at din samling har vært en inspirasjon og drivkraft i jakten på den perfekte klokken.